mackova Публикувано 22 Април, 2010 Share Публикувано 22 Април, 2010 (Редактирано) Always - Sunset on Third Street Страна: Япония Година на излъчване: 2005 Жанр: Драма Продължителност: 133 минути Режисьор: Takashi Yamazaki IMDB Награди В ролите: Maki Horikita Hidetaka Yoshioka Shinichi Tsutsumi Koyuki Hiroko Yakushimaru Kazuki Koshimizu Kenta Suga Kamikawa Takaya (във филма от 2007 г.) Резюме: 1958 година, следвоенно Токио, дълго преди небостъргачите и неоновите реклами. На Трето авеню живее пъстър народ. Писател неудачник, търгуващ със сладкиши и мечтаеy да стане известен класик. Избухлив собственик на автоработилница, който вярва, че един ден ще стане президент на автомобилна компания. Очарователна собственичка на кръчма, опитваща се да забрави своето минало. Старицаjd от магазинчето за тютюн, постоянно следяща модата със страстта на младо момиче. Всички те са съседи и отношенията между тях изобщо не са лесни, но id много забавни. В този неголям, но весело бълбукащ котел попадат момиче от провинцията и момче, което не е нужно на никого. Филмът е за ежедневните трудности и радости, за чудесата на зараждащата се любов, за възникващите приятелства и за разбирането между хора, които изглеждат несъвместими. За старите добри времена, когато животът е бил беден, а хората – сърдечни. СВАЛИ С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ ОНЛАЙН С РУСКИ ПРЕВОД Филмът има и две продължения (след огромния успех на филма просто е наложително да има, за да се разбере и по-нататъшната съдба на героите). Невероятен филм (тази Маки имам чувството, че е навсякъде) Always: Sunset on Third Street 2 Страна: Япония Година на излъчване: 2007 Жанр: Eкшън Продължителност: 146 минути Режисьор: Takashi Yamazaki Резюме: Токио е в подготовка на първите олимпийски игри, които ще се проведат в Япония. Една угаснала надежда отново ще се възроди и един писател ще посегне към мечтата си да спечели прочутата награда Акутагава. Едно момиче ще трябва да се научи да живее по нов начин с помощта на новите си роднини. Животът е все така пъстър и топъл на Трета улица. СВАЛИ С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ ОНЛАЙН С РУСКИ СУБТИТРИ Always: Sunset on Third Street 3 Страна: Япония Година на излъчване: 2012 Жанр: Eкшън Продължителност: 142 минути Режисьор: Takashi Yamazaki Резюме: Обитателите на Трета улица продължават с оптимистичния си поглед към живота. Някои вече са създали семейство, а други напредват в бизнеса. Докато един ден неочаквано настъпва обрат за всички. СВАЛИ С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ СВАЛИ С РУСКИ ПРЕВОД ОНЛАЙН С РУСКИ ПРЕВОД Редактирано 18 Ноември, 2023 от bealonenomore Обновени линкове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
elyon Отговорено 22 Април, 2010 Share Отговорено 22 Април, 2010 (Редактирано) Много добър филм! :cheers: Миналата година беше включен в програмата на Дните на японската култура в България. Показателно за това, че наистина си заслужава, е, че го изгледах въпреки техническите затруднения в киното (или по-точно - прибрах се и го изтеглих, защото непрекъснато имаха проблеми с прожектирането).Ако ме попитат каква всъщност е историята във филма, ще ми е много трудно да разкажа. Това е просто едно от онези неща, които те хващат още от началото и не те пускат до финалните надписи Судзуки ми беше особено симпатичен - едновременно груб и изключително мил :sunny: Писателят пък сякаш претърпя най-голямо развитие - както в началото беше един такъв дръпнат, накрая си получи хепиенда :lol!:Въобще и двата филма са много добри, затова не се чудете, ами гледайте!П.С. Гледам, че не си дала линк към продължението от 2007, затова тук поствам каквото намерих Редактирано 8 Декември, 2013 от o6ina невалидни и непокрити линкове Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Denibo Отговорено 21 Февруари, 2012 Share Отговорено 21 Февруари, 2012 Изключителен филм. Изпълнен с носталгия по „доброто старо време”, с топлина, с човечност... Мила и красива история за истинския живот. Дано са го гледали повече хора, а за негледалите го – наскоро открих, че филмът има и български субтитри, търсете ги тук и тук Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 25 Ноември, 2012 Share Отговорено 25 Ноември, 2012 Always е толкова откровен, увлекателен и последователен разказ, със силни характери, извънредно добър режисьор (Такаши Ямазаки - Returner, Juvenile) и страхотна актьорска игра. Той предлага едно истински красиво изживяване, което вплита в себе си романтична носталгия. Есенцията на лентата е връщането към миналите дни, където свободният оптимизъм е бил норма и е карал съзнанието да лети, да бъде истински креативно. Краят на 50-те години на 20-и век е време на промени, в което Япония започва бавно да се отърсва от пораженията на войната. Компютърната графика показва Токио преди повече от 40 години, толкова прекрасен и изпълнен с истинска човечност. Първата част на Always не само става бокс-офис хит в Япония, но и дава тласък на носталгичната мода по ерата Showa (1926-1989) в страната. Тя печели 12 от 13-те награди на Японската Академия за кино през 2005г. Втората продължава и доразвива започнатото дело 12 месеца след края на началната история. Олимпийските игри в Токио са обявени официално и Япония е на път да направи решителна крачка към големия икономически напредък. Героите от първия филм не са променени. Добавени са някои нови лица, които правят историята още по-завладяваща. * Интересна подробност за филма е, че героят на Hidetaka Yoshioka, Ryunosuke Chagawa, е базиран на характера на един от великите японски писатели - Akutagawa Ryunosuke. * Замисълът на лентата ми напомня на известната книжка с разкази на Шугоро Ямамото, наречена Улица без сезони. Тя също описва съдбите на хората, които живеят на една уличка в Токио. * Едноименната песен към филма се изпълнява от дуото D-51, същите, които изпяха No more cry в Гокусен 2. Един от любимите ми филми. Гледах и третата част и ще я представя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mackova Отговорено 25 Ноември, 2012 Автор Share Отговорено 25 Ноември, 2012 Обичам този филм. И третата част е налице от няколко месеца. Нашите герои продължават да живеят и да споделят радостите и тъгите си с нас. Този филм колкото продължения да има, винаги ще ми носят само положителни емоции. Не го намерих в азията, но може да гледате третата част и тук: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Шоши-сан Отговорено 9 Април, 2015 Share Отговорено 9 Април, 2015 Да се присъединя към похвалите на тази трилогия. Изгледах ги на куп и съм мнооого доволна. Едно приповдигнато, ведро, топло, човешко, ... настроение остана у мен след края. Чудесна кинематография. Сценография също, потопих се напълно в тази ретро атмосфера. Героите цял отбор интересни чешити. Г-н Литература, г-жа магазина за цигари и Сузуки ауто особено . да не повторя някой от споделилите преди мен спирам до тук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 9 Април, 2015 Share Отговорено 9 Април, 2015 Ех, как ме върна отново на онова приказно място!Ако искаш нещо подобно, гледай "Малкият дом" на Йоджи Ямада. Освен чудесната атмосфера, ще видиш още едно приятно изпълнение на Йошиока. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Шоши-сан Отговорено 9 Април, 2015 Share Отговорено 9 Април, 2015 Мм, мерси ukoi. Проверих. Не съм гледала "Малкият дом". Виждам в каста Hidetaka Yoshioka и автоматично ми изникна образа на г-н Литература в цялата му прелест, включително пешкира , който току висеше от панталона . Режисьора и съ-сценарист Yoji Yamada класик. Гледала съм Tokyo Family 2012, About Her Brother 2010, Kabei: Our Mother 2008, Love and Honor 2006 а ето че заглавието му от 2014 още не съм. Мерси Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts