Jump to content

Jimi ni Sugoi! Koetsu Garu Kono Etsuko (2016)

Recommended Posts

aramajapan_pretty_proofreader-e147969438

Jimi ni Sugoi! Koetsu Garu Kono Etsuko (地味にスゴイ! 校閲ガール・河野悦子)

Страна: Япония

Също така известен като: Pretty Proofreader

По новелата на: Ayako Miyagi - "Koetsu Garu"

Период на излъчване: 2016 – Октомври - 05 старт

Време на излъчване: Сряда 22:00

Формат: Renzoku

Жанр: Комедия, Работа

Канал: NTV

Епизоди: 10

Режисьор: Toya Sato

Субтитри: Английски

Участват:

Satomi Ishihara като Kouno Etsuko

Masaki Suda като Orihara Yukito

Honda Tsubasa като Morio Toyoko

Wada Masato като Yoneoka Mitsuo

Eguchi Noriko като Fujiiwa Rion

Taguchi Hiromasa като Oda Daisuke

Adachi Rika като Imai Cecil

Ise Kayo като Hatano Nozomi

Soda Marie като Sato Yuri

Matsukawa Naruki като Aoki Yohei

Sugino Yosuke като Masamune Nobuyoshi

Mr. Chin като Higashiyama

Nagae Hidekazu като Nishida

Tencho Matsumoto като Kitagawa

Kaga Takeshi като Hongo Daisaku (special appearance)

Yoshimoto Miyoko като Kamei Sayaka

Aoki Munetaka като Kaizuka Hachiro

Kishitani Goro като Takeyama Shoon

Ando Masanobu като Kiritani Ayumi (епизод 6)

Резюме: Двадесет и осем годишната Etsuko Kono (Satomi Ishihara) силно обича модата, затова решава да започне работа като моден редактор в известно издателство. Но за нейно разочарование бива изпратена в раздел редактиране и копиране. Там работата ѝ е да коригира грешките и неадекватните части от документи и копия. Ще успее ли въпреки това да сбъдне мечтата си? 

Свали  :click:   :click:   :click:   :click:   :click:   :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сатоми като работещо момиче ми е малко несвойствена, но тя е мнооого добра във всичко. И във тази нова, леко странна кожа на коректор и модист, влиза с лекота и ентусиазъм. А екрана искри :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудех се дали да го почна, даваш ми искрица надежда, че с монаха Ямапи едва едва я преглътвах, много врякаше нашата мома.

Аз също много я харесам, с Огури бяха чудни, тогава за пръв път я гледах в Rich man, poor woman.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи дали харесваш сериали за работа. Те са си отделен жанр - може би професионално ориентиране - кой го знае, макар че тук ги пишем, я човешка драма, я житейска история... А те са си сериал за развитието в една професия  с много детайли от кухнята, набор от специфични колеги, мотивация и обяснения... възпитателни такива. Аз ги харесвам - честни сериали са, макар и еднопланови. Не очаквай много романтика :) Въпреки Сатоми. По-скоро смях, добри люде и драматични клиентски истории.. и някакви такива, чисто японски, любопитности :), храни, нрави и подобни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво на Сатоми, такова появяване направи в първа серия, задмина къде що има модни икони :D всички бледнеят пред нея. Има шик в японките, нещо модно, нещо стилно и нещо азиатско и леко екзотично, а Сатоми е от най-ярките примери за елегантност и естествена красота. Много ми е красива и мила, само ми е досаден навика и да се наема и да сипе думички като картечница, тогава женствената и чувствената и страна леко се поизгубва, но явно в желание и да изпъква и да бъде чута героинята и я кара да бъде жената -скоропоговорка.

Много нейна роля прави тука, млада, амбициозна, но с покритие, което е стрито под модните дрешки, добре че шефа и усети, че при нея всичко е истинско и качествата и са далеч повече от хубавата външност.

Много приятно усещане създаде с  желанието да сбъдне мечтата си, дори позаспалите колеги в редакторския колектив бяха "събудени" от нейния заразителен ентусиазъм. :P Малко ми беше прекалено идеалистична развръзката с известния автор, твърде лесно ми дойде, но явно така трябваше да завърши първа серия, право напред за волевата и шарена г-ца Кано. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сатоми няма как да не блести, дори и в най мрачните кътчета и залутани сюжети. Просто има нещо по специално в тази актриса. Стоейки отново пред перспективата за това заглавие, тъй като преди време преглеждах какво ще излиза с нейно участие няма как да не отроня въздишка...след дъгла пауза от азиатски драми с едно изключение покрай Казухико Юкава, нищо не би ме поободрило така както една дорама с точно тази актриса, която ми е най любима от всички...но се чудя дали да е точно това или някое от по предните.

От участието й в едно от най големите разочарования на големият екран - екранизацията на "Атаката на Титаните", разбрах със сигурност едно нещо - вече не мога да гледам на добра воля всичко със Сатоми. Не че самата актриса ме разочарова, това просто няма как да стане дори и след тази посредствена Ханджи, не че загуби от блясъка си за който говорих по горе, дори напротив - иска ми се да я гледам повече от всякога, но не и в сценарий, който не ми допада и я обрича на провал по начало, а в този филм беше точно така. Все пак май ми е време да попреглътна някои неща и да се върна към дорамите, затова ще си наваксам изпуснатото покрай нейните заглавия като за начало тъй като един фен трябва да е покрай любимците си в добро и лошо. :) Тематиката с модата не ми е от любимите няма какво да се лъжем, но японците са майстори на представянето на каквото и да било ежедневие особено в професионален аспект.

ПП използвам този пост да благодаря на модовете и в часност parab, че са се грижили за темата на тази актриса докато отсъствах, аз сега и си я дооправих допълнително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък, след 2 изгледани епизода, все още не мога да разбера, защо са сложили Судачи второ име в каста, като неговата поява е по-малка от тази на Масато Уада дори?! Даже Масахиро Усуи имаше повече реплики от него във втора серия. Ако фокусът ще е върху героинята на Сатоми, как ще успеят да включат подобаващо неговия персонаж, след като за момента изобщо не се вписва като част от сюжета? И какво толкова се прехласнаха по него, не ми стана ясно?! Икемен, икемен, но той повече на детенце прилича. Определено няма онова икеменско излъчване, което може да накара дамите да припадат по него. По-скоро има друга идея с неговия образ, обаче за момента не успявам да я уловя. Сценаристите имат думата и дано да си разкрият по-ясно плановете в следващите серии, понеже съвсем не искам да опропастят труда на детето!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знаех, че на сладура му викат Судачи :D , но до тук съм много доволна от неговите "невидими"  прояви. Мисля, че беше много приятно постоянно да загатват за него, защото най-вероятно той е съдбата на вихърчето Сатоми.

Тя прочете името му грешно, работи за него, а не го познава, сблъскаха се цели два пъти и падаха по земята, като още от първия сблъсък стана ясно, че той е нейн тип, а тя има вкус все пак. :P

Та не е невидим, видим е, приятно е да е там, пък и така е по-загадъчен за нея и за нас.  ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коренага Кореюки?

(следя го под лупа младежа, понеже е безумно талантлив и тази година подхвана страшно много проекти, все качествени - 10 филма за 2016г. не е шега работа)

Знаех си, че трябва да има нещо скрито и затова

видях следващата серия, без превод. Даа, така ще се окажат нещата, ама чак пък оуджи-сама! Хаха! Според мен идеята е да има и комедия в целия замисъл. Трета серия определено съдържаше такива моменти, свързани най-вече с двама от колегите на Ецуко. Хахах! Масато е истински комик понякога! Обаче и героинята на Норико Егучи такава бомба хвърли с тайните си обожания, че надмина всички очаквания.

Единственото, което на успях да схвана, беше финалната реплика на Ецуко. Там тя отново изръси нещо неточно, което е имало смисъл на едно, а излезе друго... Въобще, май пак се оплете сериозно, но да видим. При нея всяко зло е за добро.

Има още нещо странно. Героят на Судачи прекалено лесно стана обект на обожание от страна на Ецуко. Ако е така, какви ще се окажат отношенията между нея и образа на Аоки Мунетака?!

tumblr_ognh9qFpDq1v3q2cuo1_540.jpg

Успоредно със Судачи, тук следя и новият му коухай от Top Coat, Йоске Сугино, с когото догодина имат съвместна роля във филма, посветен на GreeeeN

Приятен образ са му дали:

14718258_178560645937907_591116220528957

Изглежда ще се опитат да съчетават полезното с приятното по-нататък. Еп. 3 беше най-добър до момента. Почитателите на модата могат да са доволни. Лентата (или по-точно Сатоми) е истински учебник в това отношение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То е ясно какви са им плановете за Суда Масаки още на ниво постер и изгледан първи епизод..аз толкова и гледах. Ще изчакам да излезе превод за трети и четвърти преди да изгледам и трите тъй като искам да обхвана добре цялостната картинка. Има и друго -> естеството на работата на героинята на Сатоми изисква превод и то добър превод за да се хванат правило езиковите закачки със смисълът на канджитата. Японците обичат игрите на думи, затова и името й тук се оказа не случайно, но ми трябваше да преслушам пак диалога отново за да разбера какво имат в предвид с "коетсу" тъй като просто самата дума ми беше непозната дотогава и не обърнах внимание докато я използваха за тази професия и самият одел.

Иначе самата история не е лоша и си мисля, че става за гледане. Изненадата беше точно с това пусто коетсу тъй като аз си мислех, че ще разглеждат градежа й като моден редактор в списанието, а вместо това я направиха коректор на правописни грешки, малко ме позаблуди и резюмето тъй като го четох всичките пъти повърхностно и не обърнах внимание. По принцип главните герои следват един предначертан път и трудно се отклоняват особено в такъв ранен стадий, но тук точно това се случи и даде доста добър заряд на самата история, а това си е приличен похват. Още повече, че героинята на Сатоми не е случайна - притежава визуална интелигентност и обръща внимание на всеки детайл колкото и незначителен да е той. В нейният случай е изключително обособено в нещата, които е виждала в модните списания, но ако вниманието й е било приковано от нещо друго то биха се наблюдавали също толкова удивителни резултати. Затова и си мисля, че ще е интересно да се види доколко ще успее да се приспособи като коректор. Иначе за пореден път забележително нейно присъствие.

Оставяйки най после Сатоми настрана искам да спомена, че бях приятно изненадан от присъствието на Хонда Тсубаса. Тя е актриса, с която съм запознат още от вампирският й сериал, който беше пълен провал като изключим някои неща от нейното и това на другата героиня присъствие. Не знам защо, но тя ми напомня на Саки Айбу - вечната второстепенна роля, а си мисля, че и двете актриси заслужават повече от това да живуркат в нечия сянка била тя на Ишихара Сатоми, Кейко Китагава или дори Ая Уето. Сега като й гледам развитието на кариерата гледам, че са й поверили някаква главна роля, но просто с такъв сюжет и каст няма как да станат нещата, а това е наистина жалко.

Колкото до това дали Суда става за икемен..там дамите и запознатите с изявите му ще кажете. ukio гледам не й се вписва, значи наистина нещо не е както трябва. :D Самият термин предполага мъжкарство или нещо от този сорт, може би в последствие ще покаже такива признаци тъй като неговият герой също е в по особена позиция за развитие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

iкemen не ми звучи мъжко, на мен поне. Ок, не е и цвете, май точния еквивалент ще излезе "красавец" :)... а не "Расов мъж" или "Идол-певац" :)

Тоз Суда пък и принцпно не ми е в нито една от категориите за красивост, но явно е нашумял и харесван на изток. 

И на мен Хонда тук ми направи добро впечатление - някак си по разчупено го дава от класическите кавайски и роботски образи, а героинята й истински ме подразни със тоталното си присъствие на "офисен планктон". 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само аз ли няма да върна Судачи  :P  Нищо му няма на момчето, не е батко, но е готин и има хубава усмивка. :D

p.s. от както гледах Watashi Kekkon Dekinain Janakute, Shinain desu (2016) със Сето Коджи ми се преобърна представата за японските миловидни младежи, там Сето заби каката в главната роля, тъй както нямаше вид на икемен, ама без грам да се замисля, та не съдете по опаковката уважаеми ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Икемен не е точната дума за Судачи и на мен затова не ми се вписва в роля като онази, която Миура направи в Пепеляшката, например. Нашумял също не мога да кажа че е, защото въпреки многото роли, той не И придобил популярността на Кенто Ямазаки.С участията си по-скоро показва, че умее да влиза добре в комедийни и драматични образи. Затова очаквам от него да ме изненада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миура бая се чуди с кака Пепеляшка тогава, че разликата беше голяма, но Судачи няма да е в такива терзания, защото не са набори, но са сходни по възраст с красивата Сатоми, дори не стои на дневен ред, че Сатоми е малко по-голяма.До нея не би стоял добре един батко-закрилник с такава фурия, не и нужно. На мен Судачи ми е идеален, добре са го намерили, свеж полъх, близки като визия с нея /симпатяги - два броя/, интереси- те ще дойдат от нейната професия и неговото призвание на писател и малко химия, ако докарат я съдба, я нещо, което да ги сближи ще е добре дошло.  :P 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми не знам, аз Суда го връзвам с мъжо-жената в Принцеса медуза ... и тоз етикет икемен ама хич не ми ходи. Това разбира се чисто физически, иначе това са мили и интересни герои, които в никакъв случай не са кофти или грозни, просто са си нормални, жизнени и част от историята... 

А Харума Миура добре хвана тогава лентата с каката - като че ли след това  блясъкът му на Принц Прекрасен се позагуби и даже супер-трагичния сериал не можа да му го върне... сега влиза в някакви уморителни и леко фалшиви истории. Жал ми е, но кой ме пита мене...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха! Сякаш, като разддвижихме темата тук, се активизираха и преводачите. Еп. 3 е събнат, но аз така и не го изчаках и видях следващата серия, където много по-ясно чух, какво каза Ецуко в края на разговора с Юкито. Правилни са били предположенията ми.

Иначе всички сте прави с определенията. Аз просто не искам да гледам повторение на историята с Пепеляшка, а разчитам не изненада от страна на сценаристите. Все пак, жанрът на заглавието не е определен като романс.

Хайде, и еп. 5 изгледах. Хубаво е! Позитивно. Направо заразително. Страхотна фотосесия спретнаха на Судачи! Сега трябва и 6-и да видя, понеже в него гостува Андо Масанобу. Той с най-висок рейтинг се оказва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охо, това заглавие е имало текущи зрители тук. Аз сега стигнах до него и го изгледах. Като цяло ми хареса.

Прочетох дискусията до тук. Много ново инфо за някои актьори за мен.

Най-интересни ми бяха следните образи освен самата главна героиня: шефа на отдела, Fujiiwa - сан играна от Eguchi Noriko и Октопода - игран от Munetaka Aoki. Тези четиримата ми бяха голяма забава. Интересни чешити като клиенти имаше отдела.

Много старание много нещо в доказване на фактологията като истиност. В повечето случаи не разбрах защо бе това в такава степен. Повечето творби които дадоха бяха художествена литература, където въобще не се сещам като я чета за "правотата " на  фактология. За туй си има научно-популярна- виж там е желателно професионална редакция. За научната литература пък да не говорим.

Само книгата от домакинята за разните битови хитрини се доближи до тази нужда. Киното в кутия с телефона ми хареса :lol:.  Останалото- крими, фентъзи и прочие .... не разбрах цялия напън извън стандартната стилистична и правописна редакция.

За Сатоми съм напълно съгласна как "пълни" екрана с излъчването си. Не съм я гледала в много роли. Може би това е третата ѝ поява на моя екран и май само в роли на малкия екран.

Приятно заглавие финално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ААА в художествената литература има много "proof reading"... Особено днес. 

Две причини - многото любители които се продават и нуждата от регулярно - сериално издаване на книги. 

Тук не е като да са Достоевски... Една фентъзи серия  може да се обърка на сто места, а писателите днес обикновено водят 2-3 фентъзи серии едновременно. И за да е добро качеството - ама бързо - просто трябва да има не просто коректор към редактора, но и редактор на противоречията. Иначе редактора свиква с текста и не вижда грешките... както и автора.. а никой няма време да се отдалечи от текста.. Ако го оставят, чакат 2-5 месеца и тогава редктират ще стане наистина много по-добре... ама тея месеци откъде? И затова - пруф рийдър. Като нашата Ецуко...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове