Jump to content

Kazokugari / Family Hunting (2014)

Recommended Posts

spacer.png

Име: 家族狩り / Kazokugari / Family Hunting / На лов за семейства

Формат: Рензоку

Жанр: Драма, мистерия

Епизоди: 11

Телевизия: TBS

Период на излъчване: 4 Юли 2014 -

По новелата на: Тендо Арата

Сценарист: Оиши Шизука, Изумисава Йоко

Режисьор: Цубои Тошио, Ямамото Такейоши, Ито Юсуке

Песен: Shout by androp

Участват:

Matsuyuki Yasuko - Hizaki Yuko

Ito Atsushi - Sudo Shunsuke

Kitayama Hiromitsu - Suzuki Keitoku

Mizuno Miki - Fuyushima Ayame

Shinoda Mariko - Ishikura Mayumi

Okada Kohki - Komada Koichi

Miyaji Masako - Okuma

Ichikawa Tomohiro - Okamura Hitoshi

Matsuura Miyabi - Suzuki Kanae

Sano Kazuma - Ishikura Tetsuya

Nakamura Yurika - Yoshizawa Ai

Hiraoka Yuta - Shimura Eisaku

Yamaguchi Sayaka - Kiyooka Miho

Fujimoto Takahiro - Ono Kotaro

Inoue Makio - Hizaki Seitaro

Akiyama Natsuko - Mamihara Sawako

Asada Miyoko - Hizaki Tamiko

Zaizen Naomi - Yamaga Yoko

Endo Kenichi - Mamihara Koki

Shinta Maki - Komada Reiko

Резюме: Юко Хизаки е доброволец към детски кризисен център. Тя влага сърце и душа в работата си, особено в случаи като този на малката Рейко, която е малтретирана от баща си алкохолик. Но трудният характер на Юко, често я вкарва в пререкания с властите. У дома също няма спокойствие, заради вечните мрънкания на майка си и грижите покрай болния от Алцхаймер баща.

Шунске Судо преподава изкуства в гимназия и от време на време мечтае да стане велик художник. Реалността обаче го държи здраво на земята, в лицето на откачената му  приятелка.  Неприятен инцидент с негова ученичка среща Шунске с Юко и малко й дисфункционално семейство.

Междувременно в околността се случват няколко жестоки убийства на цели семейства.  На пръв поглед сякаш става дума за деца, които убиват родителите си, преди да се самоубият, но детектив Мамихара скоро забелязва множество прилики между случаите. Нещо повече – той смята, че Юко Хизаки има нещо общо. А двамата са се срещали и преди...

Свали: :click:

Английски субтитри: :click: :click: (от 5 епизод)

Гледай онлайн с английски субтитри:  :click:

Гледай онлайн с руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооо, това май ще бъде достойна конкуренция на Wakamonotachi! Като видя Ацуши Ито, винаги съм готова да очаквам най-доброто. Сякаш ще има допирни точки с Watashitachi no kyokasho. Трейлърът на места откровено посяга към стила на Накашима (особено напомня The World of Kanako). И Андроп за добавка. Само редовни субтитри да има!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До авторката на темата - извинявай, но ти четеш ли някога резюметата, които публикуваш? Не ни стига една, която прави теми с Гугъл Транслейтър, че и още. Нямам претенции, че правиш теми, искам само да са на разбираем български език, да ме накараш да ти кажа браво за труда и да те похваля. А с написаното от теб как мислиш, че е?
Гледам сериала, следя го, но как да се изкажа в тази тема, която е направена очевидно с цел "да натрупам бройка"? Имам чувството, че вече ни се подиграват и авторите на темите и модераторите с факта, че допускат подобни теми във форума. Искате да изгоните и малкото останалите, които пишат ли?

Защо не се постараеш, тема не са прави за 2 минути с копи-пейст, а и с мислене и старание. Изгледа ли първи епизод, та да се опиташ със собствени думи да опишеш случващото се, а не да "пишеш" резюме, което едва ли някой ще разбере. В японският отдел положението вече е нетърпимо. Не знам модератор ли ще оправя всичко, но това е подигравка за мен и към единиците, които пишат тук. Явно искате да изгоните и тези, които все още са останали. Това един път завинаги трябва да спре. Или ще се правят грамотни теми с ясни резюмета, написани на правилен български език, или няма смисъл от нищо. Темите от началото на годината в японският раздел са повече от мненията. Давате ли си сметка? Теми да има, да върви бройката.

И ще помоля никой модератор да не се прави на голям тарикат и да не трие това, което съм написала. Търпя три години, но вече ми писна. Проблемът наистина е сериозен, говорих и наскоро доста дълго по тази тема с Рагнос, той отлично знае мнението ми. Това не се търпи, всеки ден от абсурдни по абсурдни теми, които се плющят през няколко минути. Зная как покривате издънките и не искате да ви критикуват, както и наскоро отново се изтриха мнения на потребители, които веднага отбелязаха поредните "блестящи" резюмета. Това един път завинаги трябва да спре, ако не искате да си останете съвсем сами в този форум и да ви правят само такива теми и да има мнения в темите от сорта на "ауу, хареса ми, много добре", "ауу, че е красив", "кога ще превеждате?", "ще има ли субтитри на български?", "защо не са ви готови субтитрите?".

За мен няма да има нищо по-приятно да вляза и да се изкажа в една отлично направена тема, и в която самата аз винаги ще похваля и ще оценя труда на този, който я е направил. В такива теми обаче като тази, това е подигравка. Модератор трябва да прави всички теми в японският отдел, защото не са само резюметата, а и грешната информация, която се публикува, жанрове, които не съответстват на това, което всъщност се случва. В японският раздел за филми е същата работа и писах затова в отделните теми, но на никой не му пука и не се трогва. Едно си баба знае, едно си баба бае.
Много съм направила за форума ви, но това не се вижда и малко хора тук го знаят и все още влизам, защото и little_angel ме помоли да остана. Публикувам редовно и съм от потребителите, които имат какво да кажат, защото се интересувам, но отношението и тоталното безхаберие ме отблъскват. Искате да се спазват правила, а вие самите не правите нищо, за да направите това място по-приятно.

Пет пари не давам кой ще прави теми, ако искат и денонощно да ги пускат, мен ме вълнува единствено качеството в тях. Да си направени с вярната и точна информация, резюметата да са грамотно написани, за да ми е приятно да дойда и да се изкажа. Това трябва да е целта на всеки форум и на всички модератори и администатори, които го поддържат. Искам старание? Толкова ли е много?

За първи път ми се налага да напиша това във форум, в който публикувам, а съм видяла доста, но никой никъде не допуска и не одобрява теми направени по "този" начин.

ukio, че и пишеш в темата. Не виждаш ли какво е положението, че става от ден на ден по-зле.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Затова рядко правя теми на неща, които не съм гледала. Има го този риск с невярната информация, но съм откривала такава дори в английски резюмета. От друга страна, когато вляза в темите си и започна да чета, все ще си намеря някоя грешка. Ако човек си хареса нещо предварително, може да пусне тема. Хубавото на тези форуми е, че се влиза многократно и винаги имаме възможност да променим нещо, ако не ни хареса (стига да е собствено мнение, разбира се).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Загледах филмчето вчера и то е доста обещаващо. Началото е агресивно и смразяващо, историите са много балансирани между тежест и хумор, не се залага на уникалния външен вид и стилиста... Не е ясно докрай какво ще стане, но... бива.

Хубаво е, че има тема.

Темите са трудоемка и досадна работа и винаги се радвам, когато потърся и видя, че вече има такава. Не'ам нерви например, да направя старателна и подробна тема за Енциклопедия на необикновените жени само да напиша, че филма не ми е харесал. А дори и нещо да ми хареса...

Не мисля, че грешната информация спира желаещите да пишат. Просто толкова е потенциалът и на чуждата култура и на силата на зарибявката. 1-2 години "любов" е масовата практика. В тях пишеш за любимите си филми и по-специалните сериали и някой особено привлекателен актьор... и може и да се осмелиш да направиш тема... а може и да не се. Определено ако ти нап'цуят темата, ще се осмелиш за последно. После се чувстваш много самотен в харесването си и почваш да пишеш в не-толкова любими теми за да откриеш сродни души. Готов си да харесаш всичко. После се чудиш да си пуснеш ли нещо старо. Аз не успявам. Понякога започваш да превеждаш за задържиш "зарибявката", но миналия етап си е минал етап. Играят се същите теми, но с други, по-млади актьори. Повтарят се все същите герои, които вече не те изненадват със своята източност. По нестандартните идеи с рискова печалба, така и си заглъхват в нета в оригинал. И си тръгваш.

Ок, хората са различни, етапите им са подобни, но и различни, и разбира се, някои от тях въпреки "всички трудности и изпитания" се свързват с изтока за по-дълго. Само че тогава, това тука често става за тях детската градина в една професия... не особено ценно... Факт е, че хората, които са писали тук преди 4 години се броят на пръсти. Темите им, някои от които много любопитни, събират прах ... понеже и да искаш да напишеш нещо е пределно ясно, че няма кой да ти отговори. Т.е. трябва да минеш в режим монолог и изповедалня, а не диалог и развитие. Ок ... пред изповедалните няма опашки - освен на празниците.

Аз си мислех, че не лош вариант е да кажем бутончето харесвам. Тогава с времето се натрупва допълнително, анонимно знание, което помага да не се загубва поне част от "харесването". Така се обособяват ценни, общоприети данни или гледни точки и някак си, дори и преминалите съвсем забързо са "усвоени" от колективното знание. Появява се и възможността за отностелно сравнение - по-добри ли бяха

ученическите дорами реди 5-10 години... Повече ли хора ги гледаха?

Предполагам, че това е мега- анти- на източната идея за положеното старание, постепенното въздигане, подбора на достойните и пр. традиции и еволюция. Колективно знание, как не :). Тъй дя, или си склонен на пластична операция на брадичката... за да работиш като моден дизайнер, и да се включиш в потока, или не си. Понеже, разбира се... традиция, уважение... харесване, избрани... Следователно понякога "модата" се кове не от добри дизайнери, а от хора с добри операции... и това, което остава накрая, е това, което остава.

Така че, ако това е традиционен източен форум ... това му е и потенциала. Същите теми за същите сериали и герои изиграни от нови младежи и обсъдени от нови никове. Някои по-пълно, други не толкова. Важното е, че винаги има постоянен процент любопитни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох не е много намясто и аз да се обаждам, но ме засърбяха ръцете :). Аз съм от онези (дебилите), който от темите на филми и сериали искат две неща : всички възможни линкове за сваляне и гледане - би било добре  да работят и актьорският състав, бонус ще е  ако ми се съобщи все пак криминално ли е, романтично ли ще да е :). С  думи прости предпочитам да има тема даденото нещо за да мога да го намеря по-лесно в интернет пространството. За мен това е най-ценно и съм благодарна за всички теми, от друга страна не първият , а всеки следващ пост правят забавни темите, тези , който така или иначе четеш с кеф, смееш се на глас или гледаш като препариран :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това наистина обещава да е един страхотен сериал. Първият епизод е повече от отличен. Струва ми се, че темата за насилието в семейството - както физическо, така и психическо, - и за обществото, което си затваря очите, тук ще бъде подхваната по един много интелигентен и въздействащ начин. Има си тънък хумор, има силна криминална нишка, стабилна игра (отдавна не съм гледала нещо с Ито Ацуши, а той перфектно си прави ролите симпатичен смотльо), абе, всичко си има. Мисля, че сериалът ще поднесе доста изненади, така че ще го оследя и аз.

Rie, права си.

И на мен ми се е случвало кофти резюме да ме откаже, така че ще е хубаво при възможност темите да се изпипват. Ясно е, че щом става дума за предстоящи и нови сериали, информацията е оскъдна, а после човек не винаги има възможност да ги оправи. Няма проблем да ми пишете на лични за редакция на резюмета или обновление на линкове. Бях започнала да преглеждам раздела за японски филми и щом се поосвободя от разни ангажименти, ще продължа. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко бавно вървят субтитрите, но и историята изглежда смразяваща, особено с тия дечица...

Надявам се да се намери правилния Лош, който е причина за всичко... а не сериала да е ужасен ужас с нещастни хора... с послание анти-ужас...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове