lazeto Публикувано 10 Декември, 2012 Share Публикувано 10 Декември, 2012 (Редактирано) For Love's Sake (2012) Страна: Япония Също така известен като: Ai to Makoto По мангата на: Ikki Kajiwara - "Ai to Makoto" Премиера: 16 юни 2012 г. Времетраене: 134 мин. Жанр: Екшън, Романс Режисьор: Takashi Miike Субтитри: Английски IMDB Участват: Satoshi Tsumabuki - Makoto Taiga Emi Takei - Ai Saotome Takumi Saitoh - Hiroshi Iwashimizu Ito Ono - Yuki Takahara Sakura Ando - Gumko Tsuyoshi Ihara - Gonta Ken Maeda - Sensei Yo Hitoto - Miyako Saotome Masachika Ichimura - Shōgo Saotome Seishiro Kato - young Makoto Kimiko Yo Baba Toru Резюме: Във филма се разказва за ученичката Аи Саотоме (Emi Takei), израснала в богато семейство. Като малка тя преживява нещастен инцидент, при който остава невредима благодарение на намесата на момче, което остава с белег между очите. След много години тя среща Макото Тайга (Satoshi Tsumabuki), млад мъж с белег, бунтар с тежък живот. Заради инцидента той се е превърнал в скандалджия и побойник, затова Аи решава да се реваншира и да изкупи вината си за случилото се... СВАЛИ С АНГЛИЙСКИ И РУСКИ СУБТИТРИ СВАЛИ С РУСКИ СУБТИТРИ ОНЛАЙН С РУСКИ СУБТИТРИ Редактирано 20 Ноември, 2023 от bealonenomore Добавени линкове към теми на актьори. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ddzaz Отговорено 4 Януари, 2013 Share Отговорено 4 Януари, 2013 Не се престраших да го гледам, заради коментарите, които почти единодушно гласяха, че прилича на... индийски филм. Ако някой смелчага се престраши, ще ми е интересен коментара му. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 5 Януари, 2013 Share Отговорено 5 Януари, 2013 Гледах го в началото на ноември и желанието ми бе да го забравя колкото се може по-бързо. Бих допълнила, че е издържан като индийски филм с брутални (кървави) сцени. Пълна загуба на време, ако не участваше Сатоши нямаше и да го погледна. Пет месеца на очакване и нищо. Филм на Миике (какво ли очаквам и аз?), само че този път между пребиванията от бой, изпълняваха и песни. Този филм е преди всичко музикален, а виждам, че това липсва в описанието му в темата. Финалната сцена с Цумабуки-сан ме довърши... Само една песен от саундтрака ми хареса, четвърта е в списъка и e на Йо Хитото - 曙~愛のために. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 8 Януари, 2013 Share Отговорено 8 Януари, 2013 Как да пропусна подобно заглавие, при положение, че имаше такива хубави постери тази пролет?!За мен лентата се оказа доста по-добър опит. Не открих толкова индийски препратки, понеже със същата сила може да го оприлича и на американски мюзикъл, ако погледнем от музикален ъгъл историята. Всъщност, това е типичен Миике-експеримент, който е направен в негов стил, дори на моменти ми върна спомените от Гаргите.Продукцията е нещо, което не се среща често на изток и аз в момента се сещам само още един друг такъв случай - Perhaps love на Питър Чан.Тук забелязваме изключително интересни "подправки". Смесването на жанровете веднага се набива на очи. Началото и краят са анимирани, имаме също екшън, драма, известна доза комедия, романтика, както и изрезкова анимация. Това си е един нестандартен начин да се филмира манга. Защо не? Аз съм "за", след като може да се получи нещо толкова въздействащо.Ако трябва да го опиша с една дума, това ще бъде забавление. Знаем, че от режисьора може да очакваме всичко и понякога той успява да ни изненада приятно с лентите си.Аи то Макото е приказка, но не в американски стил и с различен финал. Вярата в доброто у човека е в основата на историята. Героите се променят, търпят развитие.Сатоши с изключително силно изпълнение! Не вярвах, че може отново да играе гимназист, но той го доказа безупречно. И юмруци раздава убедително, а начинът на заснемане на бойните сцени е страхотен!Останалият каст също е удивителен!Разбира се, лентата не е шедьовър, който не се нуждае от критики, но е гледаема и човек може да открие силни сцени и послания в нея. Миике не е глупав и умее много добре да се ориентира в обстановката. Прави разнообразни неща, а и той самият има опит в поставянето на сценични продукции (припомням представлението му от 2005г. Яша га ике или Мостът на демоните). За пореден път доказва, че може да работи без проблеми с младото поколение артисти. Сатоши и Ито Оно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kandala Отговорено 10 Юли, 2013 Share Отговорено 10 Юли, 2013 Освен, че пеят не намирам нищо общо с индийските филми.Наистина странен филм. То не че японските не са такива повечето. Хареса ми идеята за всеотдайната любов, така възпявана в азиатските филми, а в нашите с лупа да търсим, не можем да я намерим. Интересна ми беше Биткаджийката (не запомних името й). Страшен образ и в буквалния, и във всякакъв смисъл, Разби ме как леко подскачаше към "хоризонта" накрая.А оная психарка ми дойде... никаква. Такива сме ги гледали ехеее, дори не ме впечатли особено.Като цяло филма не ми допадна, за огромно мое съжаление. Не намерих нищо, което да ме трогне кой знае колко. Не съжалявам, обаче за по-различния поглед върху нещата. И отново се убедих се, че добрите актьори от нищо нещо могат да направят. Ах, Сатоши... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts