lazeto Публикувано 30 Март, 2014 Share Публикувано 30 Март, 2014 The Ravine of Goodbye (2013) Страна: Япония Също така известен като: Goodbye Valley По новелата на: Shuichi Yoshida - "Sayonara Keikoku" Година на излъчване: 22 Юни 2013 Времетраене: 117 мин. Жанр: Драма Режисьор: Tatsushi Omori Субтитри: Английски IMDB Участват: Yoko Maki Shima Ohnishi Anne Suzuki Arata Hirofumi Arai Mayu Tsuruta Nao Omori Kumi Takiuchi Резюме: В една долина, с гъсти дървета, бива намерен труп на бебе, неговата майка Satomi Tachibana (Anne Suzuki) е арестувана като основен заподозрян, полицията скоро разбира, че тя е имала връзка със съседа си Shunsuke Ozaki (Shima Onishi) благодарение на съпругата му Kanako (Yoko Maki). Затова репортера Watanabe (Nao Omori) решава да разследва по обстойно случая. Скоро открива щокиращи факт, че Shunsuke Ozaki е замесен в дело за изнасилване преди 15 години, още по шокиращо е че жертвата в случая за изнасилване е жена му Kanako... Торент Свали с руски субтитри Онлайн с английски субтитри Онлайн с руски субтитри Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 7 Май, 2014 Share Отговорено 7 Май, 2014 Резюмето не е правилно, но така е писано в уики и още там е сгрешено. Ан Сузуки не играе майка на убитото дете. Отлично разказана и изиграна история! За пореден път останах впечатлена от сюжета и изпълнението на актьорите. Не са случайни 4-те награди на Йоко Маки за актриса на 2013г. Заслужила си ги е. Освен изключителната игра на главните - Маки, Шима Ониши и Нао Омори, отново видях две силни, изненадващи включвания от страна на Хирофуми Арай и особено на Арата. Имам чувството, че Арата напоследък си избира сам ролите. Не поема главни такива, но винаги се появява в експресивни, запомнящи се заглавия, точно когато най-малко го очакваме. Сега и за самия режисьор, който е брат на Нао Омори. Талантливо семейство, показващо най-доброто от японското кино. Той напарви Махоро екимае-то с Ейта и Рюхей, както и A Crowd of Three с Шота. И тук ни предава една история, която се разкрива пред зрителя на пластове, чрез дълбочинно проучване на характери. Показва престъпление, което се разследва сериозно. На пръв поглед се появяват заподозрени и човек може моментално да ги осъди заради старите им прегрешения. Но какво се крие под повърхността? Сложни човешки взаимоотношения, които тотално преобръщат първоначалнинте ни представи. * Международен филмов фестивал в Москва 2013 - Награда на журито. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Paribas Отговорено 22 Ноември, 2020 Share Отговорено 22 Ноември, 2020 Това е втори филм, след Villain, който е адаптация по книга (в случая - разказ) на Yoshida Shūichi, и почвам да се стряскам от въображението на тоя човек. На всичкото отгоре е плашещо реалистичен. Подмамва невинно с някой криминален случай, който обаче е само лек фон, и след това засилва без предупреждение в най тъмните кътчета на човешката психика, на простимо и непростимо, завърта ги и ги преобръща. Посочиш злодея - да, ама не, я чакай малко какво си имаме тук всъщност... В случая филмът се е справил повече от добре със зададената тема, която изобщо не е криминалната в началото, а по-скоро границите на прошката. Заслужава си абсолютно всяка минута, но определено не е подходящ, ако на човек му се гледа нещо разтоварващо или поне неангажиращо. Off Topic Отвореният финал за мен беше светлина в тунела - може все пак и да успеят да си простят (тя - на него, той - на себе си, в крайна сметка се разкая и я вдигна на крака) и да продължат заедно. Точката още не е сложена. Но при такава първа среща... Не знам, просто не знам, въпросът е повече от ужасяващ, а дали има човешко сърце способно на такава прошка, просто не знам... Въпросът на журналиста към главния герой в края обобщава целия филм... Конкретно за Япония - потресе ме показаното отношение на обществото към Off Topic жертвите на изнасилване! Просто не е истина - как е възможно жертвите да са наказаните и отхвърлените, а извършителите се измъкват по терлици и даже се хвалят на гаджетата си с "подвизите" си... Това не успях да го проумея. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts