Jump to content

Why Don't You Play in Hell? (2013)

ukio

Recommended Posts

spacer.png

Why Don't You Play in Hell?

地獄でなぜ悪い 
Jigoku de Naze Warui 

Държава: Япония

Жанр: гангстерска комедия 

Премиера: 29 август 2013 г. (Венеция)

Времетраене: 129 мин. 

Режисьор и сценарист: Шион Соно (Сион Соно)

Участват: Джун Кунимура, Шиничи Цуцуми, Фуми Никайдо, Хироки Хасегава, Ген Хошино, Так Сакагучи, Томочика, Ицуджи Итао, Рико Наруми, Хидео Накайзуми, Тацуя Накаджима

Завършваща песен: Ген Хошино - Why Don't You Play in Hell?

Субтитри: английски, в торента

Wiki

IMDB

Награди

Резюме

"Светлини! Камера! Екшън!"

Като ученик Хирата (Хироки Хасегава) е запленен от магията на 35 милиметровата камера. Той решава да стане режисьор, да заснеме лентата на живота си и да се превърне в легенда. 10 години по-късно шансът му предлага истинска възможност, от която Хирата е готов да се възползва.

С тази откровена провокация, Соно директно ни отвежда на снимачната площадка, за да видим на живо, как се прави истински филм! С желание! Със страст! С търпение!

Хироки Хасегава е луд ентусиаст! И този път го признавам! Страхотен актьор е! Как само се справи с образа! Още виждам искрите в очите му и чувам надъхващото "Екшън"!  Не е истина, как хлапето, което го игра като малък, се беше превърнало в негово копие!

Това е то - да си запален киноман с мечти до небесата! Този филм е за всички любители на киното. Препоръчителен за начинаещи режисьори!

Соно е направил стилен фарс, който вдъхновява, забавлява и разбива на пух и прах представите ни за кино. Той ни учи да вярваме в себе си и да преследваме мечтите си с цената на всичко, дори ако трябва да се жертваме за тях. С тази продукция режисьорът удря силен шамар в лицето на комерса. Заявява открито, че жаждата за пари бълва безчет еднодневки на екрана и убива истинското кино.

Заглавието е поднесено чрез уникалния филмов език на Соно. Той може да изглежда абсурден на моменти, но това е защото светът, в който живеем, е такъв. Хората също.

Да живее 35 милиметровата лента!

За малко да подценя Соно, но той отново ми показа, че първоначалните ми мисли са били подвеждащи и този филм има какво да каже на зрителя.

- Сценарият на филма е написан преди 15 г. от Соно с идеята да направи от него екшън

- Снимките започват на 15 август 2012 г.

- Zenryoku hagi shiri, let`go!

giri giri hagi shiri, let’s go!

Песничката е заразителна!

Торент

Онлайн с английски субтитри

Онлайн с руски субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление трябва да се съглася с Таня. Тук Так и неговата аура, дето впръсква доза готиност и в най-голямата простотия, не стигат, за да замажат положението. През първия час филмът горе-долу забавлява, но после взе да ме гложди досадното предчувствие, че всичко ще свърши така, както всъщност свърши - тъпо. Ама, много тъпо! Явно колкото и да е добър кастът, колкото и да е култов режисьорът, от някои идеи не стават добри филми. Трябвало е да го обмисли поне още петнайсетина години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам, че мазалото накрая беше доста (неизменна часто от почти всеки филм на Соно - запазена марка), но като изключим това, идеята за готовият на всичко режисьор (разбирайте човек), е много силно предадена тук. Вярно е, че заглавието е доста различно и всеки може да го почувства и приеме по коренно противоположен начин. Напълно разбиарам твоя коментар. Очаквам повече такива. Факт е, че аз излязох вдъхновена от цялата история, а подходих с много резерви при гледането.

П.П. Изпари ми се надеждата за субтитри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове