На мен и втори сезон ми харесва колкото и първи, но е факт, че има известна разлика в начина на поднасяне на историите.
Ако в първи сезон тук-таме имаше по щипка хумор, тук щипката на моменти е голяма шепа и някои от сериите са наситено смешни като комедия.
Актьорите, особено главният се справят великолепно с прехода между комичното и сериозното във всеки от показаните случаи без от това да се губи усещането за бруталност в отношението на злодеите към жертвите им и удовлетворение от съответното подходящо наказание. Всеки от престъпниците получава щедра порция от това, което сам е причинил на други хора.
В първи сезон прокурор Канг чак в последните 1-2 серии ми стана наистина симпатична и мислех, че евентуално няма да ми липсва в сезон 2. Но без намек, че и правораздаващите органи се интересуват от тези престъпници и престъпления, сякаш нещо му липсва на сериала.
Първи сезон завърши с раздаване на присъди в съдебната зала и за такъв тип история това беше добър финал. Обаче до момента в този сезон няма признаци, че на финала ще има наказани според закона злодеи и това според мен някак променя посланието от първи сезон. Това не прави сезона по-слаб за мен. Гледам го с голямо удоволствие и чакам с нетърпение следващите серии (Следя по БТВ екшън), но все пак ми се иска този тип история за справедливост и поемане на отговорност за стореното да има финал с послание, а не просто добър финал.
С "Такси Делукс" открих, че по тази телевизия излъчват корейски сериали. Някой знае ли дали това е за пръв път или са излъчвали и други к-сериали? Има ли шанс, примерно в началото на следващата година, да закупят и излъчат и трети сезон?
А дали след финала на втори сезон има шанс да пуснат друг к-сериал? Техният час на излъчване е много удобен и с удоволствие ще следя ако пуснат нещо друго.