Jump to content

• Последни субтитри

• Потребителска статистика

• Общо потребители
      8994
    • Най-много онлайн
      8016

Най-новият потребител
    Златина Янева

• Последни мнения

• Още не съм го изгледала, но за първи път съм на страната на лошите...  Е то не може да се каже точно "лоши" ... все обрулени от живота хора. 
    • Светльо, един много тъп въпрос. Как успя да се вредиш с регистрация във free.bg? Последните десет години съм пробвал поне три пъти. Останал съм с впечатление, че е напълно неподдържан. Не, че не мога да го имам на много други места, даже трудно ще ги изброя, но след залеза на hit.bg, това остана единственото в нашето пространство, което да е без пари.       Ти даваш рецептата за нещо, за което си мисля от ужасно много време — ESTV. Глупавите мечти имат нещо подобно, но не баш, както аз си го представям. Имаше преди един тип, Карамба ли, как там се беше кръстил, беше направим нещо такова, но дали заради vbox7, нещо изчезна.   Мислил съм си в подобни посоки, защото нали сме бедни безработни, та търсим евтинкото.   Както и да е, не е дошло времето за нещо такова. Все пак това е форум, а не Anime portal (който точно снощи синчето ми каза, че също е закрит).   ~~~~   Това Amara не го знаех, но понеже не срещнах магическите буквички GH, няма причина да знам за него.     Имам само още един въпрос, защото срещнах едни други буквички — ИИ. Надявам се да не те обидя с него, не е това целта. Просто искам да знам ти като човек ли си превеждал документалната поредица или работа е свършена от ChatGPT? Не съдя, аз също съм го ползвал за лични цели в два сериала. Просто да знам, какво да очаквам.   Не, че се натискам да гледам, звучи ми като измишльотина, знаем защо Ю.Корея е тук, където е, нямаме нужда от оправдания. Всичко е точно.   =========== допълнение ===========   Много съм тъп. Написал си в прав текст, кой го е превел, но бях видял единствено последното мнение   Което пък докато пиша си го направил пет пъти по-голямо с редакции.
    • Всичките 4 епизода, нов списък в PT, този път суб. не са вградени а се прожектират от плейъра от отделен файл, който може да бъде заменян и поправян и в бъдеще: Списък   Оригиналния списък в Youtube (без превод).   Клиповете може да се  гледат и в системите на Амара и Youtube с прожектиран файл върху тях, като гледането в сайта на Амара изисква безплатна регистрация, или директно върху клипа в Youtube, но за целта трябва да се използва пренасочване през безплатен сайт за страници, в случая free bg, модула плейър не може да се добавя към wordpress или invision : Клиповете пренасочени през free bg       ЕП1: BTS и Силата на Халю, Успеха в Южна Корея, но на каква цена За запознатите с Халю (Корейската вълна) няма да са непознати и BTS, Blackswan, Apink, TWICE, Everglow и думи като арми, K-pop trainee, K-beauty, Koreaboo, webtoon, manga.   ЕП2: Задължителната казарма в Южна Корея Другото име на еп2 е "От грима до армията - променящият се кореец" From Makeup To Military The Changing Korean В епизода може да се чуят думи като козметика за мъже,  полова неутралност, равнопоставеност, задължителна военна служба,  Хуарани, kkonminam, момчета-цветя, bishonen и др.     ЕП3: Изпитът в Южна Корея Другото име на епизода е "Адът Чосон", в който се търси отговор на въпроса защо е отчайващо трудно на младежите в Корея. Suneung (CSAT) в Южна Корея е изключително тежък 8-часов национален приемен изпит за университети, провеждан през ноември, който парализира цялата държава. Повече от половин милион зрелостници се явяват, като за тишина се спират полети, финансовите пазари отварят по-късно, а полицията съпровожда закъсняващи ученици, за да осигури бъдещето им чрез престижно образование. Име и време: Изпитът се нарича Suneung (College Scholastic Ability Test - CSAT) и се провежда в средата на ноември. Интензивност: Процесът продължава около 8 часа, обхващайки предмети като корейски език, математика, английски език, история, социални/естествени науки и чужд език. Национална важност: Резултатите от този изпит определят не само влизането в университет, но и бъдещата кариера, социален статус и дори възможностите за брак. Мерки за тишина: По време на раздела за слушане по английски език (изслушване) полетите са спрени, а забраната за излитане/кацане е в сила за около 30-40 минути, за да не се пречи на учениците. Обществена подкрепа: Полицията се включва, за да транспортира ученици, които са закъснели или са в риск да изпуснат изпита, а работното време на държавни служби и банки се отлага, за да се намали трафикът.   ЕП4: Скритите камери в Южна Корея; AI в училищата Другите теми в епизода са АИ в училище, новите технологии в медицината, златните години и модерното земеделие.
  • Създай нов...