Jump to content

• Последни субтитри

• Потребителска статистика

• Общо потребители
      8967
    • Най-много онлайн
      8016

Най-новият потребител
    Geparda7472

• Последни мнения

• Става дума за другата японка, която е водела след кратката програма. Момичето е много младо. Зрителите отлично знаят, че има време да блесне. Но хората в коментари под нейното изпълнение пишеха, че тя е била най-добра (всички са имали някакви грешки, макар и минимални), а съдийството е оставило у тях неприятно усещане за нагласеност. Не й гледах представянето. Само изчетох коментарите. Може те да са пристрастни.
    • Тази нощ реших да го пробвам. И това, че не съм спал, само показва отношението ми.   Главната е онази грозната кака Яга от „Любовта, която ми даваш“ и още сто романтики. Ама аз отдавна знам, как да се справям с нея. Просто не я гледаш в лицето и всичко е точно.   Сериала ни лъже, че е за деветдесетте, но реално е за предпоследната година от тях (1999 год.), което си е аха-аха в милениума (само две години по-рано) и витаеше навсякъде във въздуха.   В тази връзка ги излових, че са спали.   Ще сложа две снимки. На първата се вижда Windows 7 и Word с „панделки“. По това време беше 98se (а имаше все още 95 и дори 3,11), а първия Office с панделки е 2007, чието име подсказва, от кога е (реално края на 2006-та).   На следващата снимка се вижда Леново, което не съм убеден, че към онзи момент съществува, но и да е съществувало, със сигурност е било Легенд, а не Леново.   Не извадих снимка, но показаха ксерокси, които са си почти съвременни. Още могат да бъдат видени.     Сега, някой може да се запита, защо се хващам за дребни неща. @ivaiva няма да е, де     Работата е там, че се сетих какъв шум се вдигна и целия Интернет полудя, защото Минка носила парцалки от 2015-та година, а не от 2013-та. Тук случая е много по-голям. А и в личния ми свят без парцалки си може. И гол бих ходил. Но без компютри моя свят е немислим.   И още нещо, което се вижда на първата, екранна снимка.   Миналата година си направих експеримент пет или шест пъти. Експеримента беше на китайски сериали (защото говорят много бързо) да превеждам субтитри с Google Translate (Lingva по-точно). Почти не ставаше да се гледа без да си заредил паралелно английските. Но все пак успеваемостта беше шестдесет, може би седемдесет процента.   Тази нощ пробвах DeepSeek. Успеваемостта е над 90%. Може би над деветдесет и пет, и шест, и седем. С прекомерен оптимизъм може до деветдесет и девет да докараме.   Вчера в темата „Love Between Lines (2026)“ написах, че превода е машинен, но редактиран. Не е редактирана една запетайка. Просто е правен с ИИ. Позор на автора на канала да си слага името. Пиши си „преведено с ИИ“, не се прави на „дръж ми шапката“    
    • Дайто с поддържаща роля в дорамата на NHK "Lost and Found", в която участват Анна Ямада и Шон Тиа. Действието се развива между Сингапур и Япония. Старт: 18 март  
  • Културни прояви

• Създай нов...