-
Кой е онлайн 2 Потребители, 0 Анонимни, 294 Гости (Виж всички)
-
Последни субтитри
-
-
Потребителска статистика
-
Подкрепа за форума
-
Последни мнения
-
От dido100 · Отговорено
Японският сериал си е типична японска безсмислена тъпотия, възхваляваща престъпление и престъпници. Това нещо тук няма как да е по-добро. -
От diligent_psychopath · Отговорено
Аз мисля, че тук съществуват същите сериозни проблеми, като добавим и свободната употреба на всякакви наркотици без притеснение от наказание За това не съм съгласна - целта на младите е да се направят еднакви и да приличат на някоя фолк певица. Мини през междучасие покрай някоя гимназия - всички момчета са подстригани до кожа, облечени в черни анцузи, с еднакви маратонки. Момичетата също - черни дрехи, дълги прави коси, еднакви маратонки. Все се чудя как някое момче би си познало гаджето в гръб, ако вървят три еднакви кифли. А това го одобрявам. Изглежда далеч по-стилно от нашите джуки, цици и мигли, които правят жените да изглеждат бутафорно. -
От Talasuncho · Отговорено
По мое мнение самата им култура и народопсихология тотално се различава от нашата. За тях общността е важна - общественото мнение и одобрение определят целият им начин на мислене. Извън обществото те са, как да го кажа, са нищо и вярват, че са нищо - ако обществото ги осъди, буквално са свършени. В Корея да се отличиш, да покажеш своята индивидуалност в по-голямата си част е неприемливо и те прави аутсайдер. В България това не е така. Друга драстична разлика - там е издигната в култ физическата красота (по техните стандарти), снежнобялата кожа и демонстрацията на финансови възможности (дехи, аксесоари). Не напразно това е една от страните с най-висок процент платични корекции и да, правят се както от жените, така и от мъжете. Нас ни възпитават, че "По дрехите посрещат и по ума изпращат" - пълни глупости и лицемерие - по вида посрещат, по вида се отнасят с теб и по вида те изпращат и при нас, обаче да се отличиш от тълпата в България си е съвсем в реда на нещата. При тях обаче и при грима и при корекциите, гледат така да са направени, че да не личи, да е най-близо до естествения вид. Лично мое мнение е, че обществото им има сериозен проблем със психичните заболявания и алкохола. Темата е безкрайна и много аспекти трябва да се разгледат, за да може да се направи някакъв читав паралел. Не мисля, че обществата ни могат да бъдат сравними, макар, че има доста неща да научим от тях (и те от нас).
-
-
Културни прояви
-
От helyg · Отговорено
Първа среща с видеолектория на азиатския клуб - тази събота, 8 ноември, от 15 до 18,30 часа в камерна зала на читалището! Заповядайте! -
От helyg · Отговорено
Скъпи приятели на източната култура, С радост ви приветстваме в новооткрития Азиатски клуб „Eastern Spirit“ към Народно читалище "Братя Миладинови-1917", създаден с вдъхновение от богатството на азиатските изкуства, традиции и съвременно културно многообразие. Клубът е отворен за лица над 12 години и цели да събере на едно място всички, които се интересуват от културите на Източна Азия – независимо дали любовта ви е към киното, музиката, езиците, пътуванията или изкуствата. Какво да очаквате? Клубната дейност ще се развива чрез срещи на живо един или два пъти месечно чрез тематични вечери с: • Видеолектории и обсъждания на азиатски филми и сериали; • Уроци по създаване на български субтитри; • Караоке вечери с азиатска музика; • Дискусии за култура и изкуство; • Споделяне на впечатления от екскурзии из Азия; • И още много изненади – според интересите на членовете. Срещите ще се провеждат в читалището или на други подходящи места по решение на групата. Как да се включите? Записването е безплатно и вече е отворено – можете да се запишете при секретаря на читалището, при ръководителя на клуба Елена Георгиева (тоест при мен), както и на специалния Ден на отворените врати, какъвто ще има и на 29 ноември. Дати ще бъдат обявявани допълнително в страницата на читалището. Имаме информационна вайбър група, към която може да се присъедините, ако ми изпратите ваш номер. Клубът е създаден по инициатива на активни членове от нашия форум, които вече са част от новата общност. Очакваме с нетърпение и вас – с идеи, ентусиазъм и любов към Азия. Добре дошли в Eastern Spirit – място за културни срещи, приятелства и вдъхновение от Изтока!
-