Много труден първи епизод - гледах го три пъти, не достигах до никъде и по това време се съгласих с коментара на Дидо. Заради актьорите (защото тук участват много от любимите ми) реших да му дам последен шанс... и след него изгледах сериала за два дни. Явно трябваше да премина през мъчителния първи епизод и да не обръщам внимание на някои от нелогичностите.
Извън това сериалът ми хареса. Беше издържан от психологическа страна. С развитието на сюжета стават ясни причините за изборите на героите и за травмите им. Герояната на Ким Го Ън нямаше разстройство на личността и не беше психопат. След преживяна трагедия беше водена от идеята за отмъщение, затова поведението й беше маска за околните. Чон До Йон представи нейната противоложност. Героинята й беше лека, прозрачна, рееща се в свой свят, без никаква структура. Научи се на нея по трудния начин. Прокурорът все още се изявяваше като разследващ орган и искаше да трупа разрешени случаи, без да се интересува дали има достатъчно доказателства за повдигане на обвинение. Разбираемо, защото действието се развиваше през 2022г., а допреди това прокуратурата имаше силни права по отношение на разследването. Преди няколко години, след като гледах Secret Forest 1 и 2, се позаинтересувах за корейската правна система и след някой подобен сериал следя какво се случва. До преди 2022г. прокуратурата имаше значителни права по разследването, след което те се ограничиха. От тази година има обсъждане да загуби окончателно правомощията по разследването и те да се предоставят на нови органи.
Безупречна актьорска игра. Видях познати лица в различна светлина. Ким Го Ън беше чудесна в този образ. Чон До Йон също. Пак Хе Су, Че Йонг Джун и Нам Да Ръм ме изненадаха. Ким Сон Йонг беше в обичайния си откачен образ, който определено й подхожда. Всички доставиха емоциите на героите си правдоподобно, като дори микроемоциите им се проявяваха по фин начин. Повечето от сцените ми дойдоха в повече, което не ми хареса. Тук се съгласявам също с цитирания коментар на Дидо, че сякаш умишлено се правят такива графични сцени.
Присъединете се към нас за едно вълнуващо събитие!
14 декември /неделя/
Декемврийска сбирка на Азиатския клуб – Eastern Spirit
Представяне на дебютната книга на Светлана Методиева – „Моята Корея – мечта и съдба“
Коледно парти – вкусно и напълно тематично!
Читалище "Братя Миладинови-1917г."
Камерна зала – ет. 2
Начало: 14:00 ч.
Очакваме ви!