Татуса ми днес вече е на една годинка
И както ми казваха че ще ми омръзне след една година
: Не,може една година да е на ръката ми но продължавам да му се радвам все е едно вчера го е нямало
Ами аз от жълтини не се вълнувам особено, та минавам да споделя нещо за самия сериал.
Значи то е ясно, че стигнах до него по анимарски път (през рекламите на Цудакен), но останах заради дзена
По същество и по усещане това е мега японски сериал. Разглежда теми, близки до "живия живот", с актуални тамошни теми. Общуването в семейството, социалните догми, които плашат и притесняват хората, вътрешните задръжки... Остават ми 2-3 серии, но вече съм сигурна, че до края ще си е такъв. В известен смисъл си е лекуващ, няма спор - за мен главният герой си е като цяло психолог будист и ролята е изпълнена фантастично. Човекът излъчва почти съвършено спокойствие, благост и несъмнена доброта, а целта на цялата история е да се почувстваш разбран, успокоен, заземен и приет. Очеизвадно е, че е сериал, правен за постигане на лично равновесие след тежък фирмен ден. Само остава да се надяваме, че е достигнал до хората, на които би бил най-нужен, което понякога се оказва по-сложно, отколкото изглежда на екран xD
И разбира се, че епизод 3 беше най-хубав досега Цуда филна силно тази история, казано на простонароден език, та и силно ни я предаде, особено когато му знаеш някои от биографичните особености.
Съдейки по трейлъра, би трябвало да им се получи перфектно. Вчера си свалих филма, съвсем скоро ще го видя. Имам си всиииичките томчета на мангата, достъпни на нашите пазари и имам прИтенции (най-вече към Сугики)
Присъединете се към нас за едно вълнуващо събитие!
14 декември /неделя/
Декемврийска сбирка на Азиатския клуб – Eastern Spirit
Представяне на дебютната книга на Светлана Методиева – „Моята Корея – мечта и съдба“
Коледно парти – вкусно и напълно тематично!
Читалище "Братя Миладинови-1917г."
Камерна зала – ет. 2
Начало: 14:00 ч.
Очакваме ви!