Razzormaw Публикувано 17 Януари, 2013 Share Публикувано 17 Януари, 2013 Don't Cry, Hara 泣くな、はらちゃん Държава: Япония Директор: Сценарий: Yoshikazu Okada Телевизия: NTV Епизоди: 10 Дата на излъчване: 19.01.2013 Време на излъчване: Събота 21:00 Каст Nagase Tomoya as Hara-chan Aso Kumiko as Echizen-san Maruyama Ryuhei as Tanaka-kun Kutsuna Shiori as Kiyomi Konno Kaku Kento as Makihiro Suda Masaki Shimizu Yutaka Inagawa Miyoko (稲川実代子) Komatsu Kazushige Komoto Masahiro Mitsuishi Ken Okunuki Kaoru Shiraishi Kayoko (白石加代子) Yakushimaru Hiroko Плот: Ечизен, която е скромна жена работи в завод за рибна паста. Вместо да си води дневник тя рисува комикси с "Накуна, Харачан" на тетрадката си за това, което и се е случило през деня. Неочаквано главният герой в нейният комикс, Хара се появява в реалният свят. Ми реших да метна едно око и на един комедиен представител, че другите заглавия дето си набелязах са сериозни..Нямам кой знае какви очаквания за това, но пък много обичам такива похвати за преминаване на въображаеми герои в реалният свят и по принцип фентъзи елементите стига да са направени добре.. Свали с английски субтитри Свали с руски субтитри Онлайн с английски субтитри Онлайн с руски субтитри Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 20 Януари, 2013 Share Отговорено 20 Януари, 2013 Никак не е зле и тази дорама, въпреки фантастичната история. Томоя Нагасе ми хареса, представянето от агенция Amuse в лицето на Кенто Каку отново отлично, Рюхей Маруяма, типичния Душко Добродушко (на Канджанита-та им пасват такива роли), а Шиори Куцуна ми се стори, че го гледа много замечтано. Харесвам го това девойче, изключително симпатична ми е. Детектив Масаки Суда, верния помощник на Шотаро Хидари... отново ще е голям образ/ шемет. Много приятна изненада имах в лицето и на актрисата Хироко Якушимару, и в Q10 (2010) играха заедно с Кенто Каку. Голям образ и тя, където и да съм я гледала. Струва си дорамата, поне от това, което видях в началото, а и участват много симпатични за мен актьори. Японците започнаха този сезон повече от отлично и балансират с много сериозни дорами, но и с достатъчно забавни заглавия, за всеки вкус има по нещо. Ще следя епизодите на Nakuna, Hara-chan, но пък и аз Amuse-участие не изпускам. Добро, лошо, трябва да видим как се представят момчетата. Кенто Каку, Шиори Куцуна и Масаки Суда имат теми в раздел "Японски актьори". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 20 Януари, 2013 Автор Share Отговорено 20 Януари, 2013 Хех аз като видях, че първите трима нямат теми и си помислих, че целият каст не е особено популярен тука пък то се оказало, че поддържащите имало фенове. Ще ги видим в действие таман ще си разширя кръгозора с нови лица от японските актьори. Сложих и линка към първи епизод остава да дойдат буквите и го набъбвам! ^^ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 22 Февруари, 2013 Автор Share Отговорено 22 Февруари, 2013 След като ми изпуши бушона от чакане да го събнат тва реших да го набъбна така без субтитри шото маса нерви..тва ко беше корейски сериал досега да са се избили да го превеждат ама дорамите дори и по комерсиализираните трябва да чакаш като гламав за да си гледаш като пич серията аве маса нерви...и за Мичиру така чакалих и преди тва за Спраут ей тъй ми се иска да можех да им вися над главите над тея преводачи и да ги ръчкам с остен или да плющя камшик :@ Дори и без субтитри обаче и с нищожните ми познания по японски покрай гледането на много анимета определено ми хареса това, което видях в първи епизод и даже се и посмях покрай забавните случки около главният. Съмненията ми бяха главно около фантастичният елемент тоест преминаването от мангата в реалният свят визирайки лошия ми опит покрай Termae Romae където го бяха ударили през просото и честно казано очакванията ми в този аспект бяха минорни. Обаче ме изненадаха доста приятно с добре направеният свят на рисуваните герои и това, че ги дадоха как оживяват пред очите ни и ясно показаха начина с паралелното сюрреалистично измерение (което беше направено доста добре) през което Хара-чан успя да премине в нашият свят. Самият главен герой е доста забавен и тук отново адмирации за начина по който човека си изигра ролята и разбира се насоките избрани от сценаристите за по-голяма достоверност на персонажа - точно така би следвало да се държи един герой, който е бил допреди малко в черни бели тонове и затиснат между страниците на опърпана тетрадка! Шареше с очи навсякъде и успешно създаде впечатлението, че наистина е новодошъл в нашият свят. Това изпълнение би могло спокойно да бъде еталон за евентуални такива други фентъзи продукции понеже често както в гореспоменатият филм нещата се претупват и се получават дебелашки простотии. Абе изобщо останах доволен и това при положение, че го гледах без превод и доста неща ми убягнаха сега разбрах, че мисли тая Ечизен за богиня и технически за неговият свят е прав понеже тя го е създала и него и останалите образи в мангата ама не разбрах как точно се разбраха с онзи шофьор да го закара точно при нея и други такива неща. А онова дето го правеха от рибата камабоку или нещо такова го казаха чак на мене ми се дояде тъй като го гледах как изглежда пък да не говорим нашият като направи цирка като му дадоха да опита. xD Доколкото разбрах в един сайт някви са се хванали да правят субтитрите за това сериалче и скоро се очаква да излезе и самият превод ама колко скоро никой не може ти каже. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 2 Август, 2013 Share Отговорено 2 Август, 2013 Изключително заглавие! Оригинално, приятно за гледане. Имаше веселите моменти, както и драматични, но най-вече - живи образи, всеки един то тях - уникален и неповторим. Много трудно, да не кажа, невъзможно се открива събната версия на дорамата (благодаря на човека, който ми помогна!). Преходите от рисувания свят в истинския са направени изключително сполучливо. Подборът на участниците е повече от прекрасен! Томоя може цял живот да си остане подобен образ. Отдавна не бях го гледала, но той така се беше вживял в ролята, че нямаше никакви проблеми с пресъздаването на Хара-чан. Останалите му приятели също ме трогнаха. Най-вече Макихиро, Горкият! Няколко пъти се опитваше да излезе "на светло" в началото, а хич не му се получаваше. Даже аз страдах след всеки неуспех и при поредния трус си повтарях "Давай, Макихиро!", докато накрая не извиках: "Яттаааа!" Юки-неe ми стана втората любимка от компанията. Обожавам гласа й, особено тона, с който произнася категоричното "Koroshikata nai!" Работното място на главната героиня можеше да бъде много отегчително, ако не бяха героите на Мару и Шиори. Танака-сан - бакааааааааааа! Шиори беше стабилна. Един от най-обичаните от мен образи. Кой не харесва Акума-сан?! Семейството на Ечизен-сан допълни колорита на лентата с неподозирана сила. Макар и второстепенни, останалите членове на фамилията имаха ключова роля за развитието на някои събития. Судачииии, не е истина! За пореден път ме изненадва това дете! Отново е щур и див, но този път сериозно щях да го помисля за момче с ментални проблеми. В началото се чудех, дали си е такъв, или се прави на отвеян. Вероятно е било по малко и от двете. Важното е, че накрая му дойде известно количество мозък в главата. Хаха! Той беше виновникът за цялата каша, той си я поправи на финала. Поуките останаха за всички. Любопитни обрати видях в тази дорама, които ме впечатлиха, натъжиха и усмихнаха. Музиката беше разведряваща. Основната песничка е перфектна за тананикане по всяко време, независимо, с кой текст я изпълняваме. Завършващото парче е рок, поднесен от групата на Томоя - Токио. Как да не им се радва човек! Поздрав за всички малки и пораснали даца! Светът може да бъде толкова голям, колкото големи са мечтите ни! http://www.youtube.com/watch?v=naC4MK-jyEE Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 2 Август, 2013 Автор Share Отговорено 2 Август, 2013 Хубаво е че ти е харесало, незаслужено това сериалче остана без превод за много дълго време, а е наистина добра история с доста забавни моменти. Гледах го в драмакрейзито там го бяха превели почти до края, но както знаете тоя сайт отиде в ряката...И аз подочух за някакво място дето имало субтитри май някакъв блог ако не ме лъже паметта, но нещо или не можах да се оправя в сайта или не можах да го намеря. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 22 Септември, 2014 Share Отговорено 22 Септември, 2014 След почти 2г. чакане, доживяхме да събнат на английски цялата поредица и да добавят субтитрите на подходящо място. Приятно гледане на всички, които й гласуват доверие! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 23 Септември, 2014 Share Отговорено 23 Септември, 2014 Виж ги тези симпатяги. Хара-чан няма как да не те трогне. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts