ukio Публикувано 30 Август, 2012 Share Публикувано 30 Август, 2012 Picnic Pikunikku Година: 1996 Жанр: драма Субтитри: английски Режисьор: Шунджи Иваи Участват: Чара, Асано Таданобу, Коичи Хашизуме Награди IMDB Резюме Трима душевно болни пациенти от една клиника предприемат дълго пътуване, за да наблюдават края на света. На тях не им е позволено да излизат извън сградата, в която са настенени, затова тръгват на път, вървейки върху бетонна стена, която сякаш е безкрайна. Едновременно трогателен и шокиращ, филмът на режисьора Шунджи Иваи (All About Lily Chou-Chou) е прекрасно визуално и емоционално изживяване, което разкрива пред очите ни нов свят. Дебютът на Chara тук й спечелва награда за млад талант на кинофестивала в Йокохама. Линк Онлайн с руски субтитри Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mood Отговорено 30 Август, 2012 Share Отговорено 30 Август, 2012 Любимият ми филм от Шунджи Ивай, та макар и късометражен! Като любител на лудичките ленти, демек развиващи се в лечебно заведение съм малко пристрастна. Погледът на „болния” мозък и представите му за света и обкръжяващите го хора ме пленяват, разсмиват, натъжават и размислят, а премесени и с пътуване, повече от перфектно. Кое е най-важно – началото, краят или самото пътуване? Относно самия режисьор съм със смесени чувства, както има продукции, които силно или не толкова ме впечатляват, така и обратното, но със сигурност отделеното им време не е загубено. Мими, браво, че си направила тема, че да се подсетя кой точно беше рекламното лице на Сони! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yagami23 Отговорено 30 Август, 2012 Share Отговорено 30 Август, 2012 За мен лош филм с Tadanobu Asano няма Този е много интересен. Сетих се за още един къс и странен филм от същия режисьор.Undo (1994) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mi6lence Отговорено 5 Юли, 2015 Share Отговорено 5 Юли, 2015 Отдавна ми бе препоръчан този филм,но чак сега се наканих да го изгледам. Не се учудвам,че липсват много коментари. Филмът си е странен,спор няма. Предполагам всеки го възприема по свой си начин,така както и лудите виждат света ,по свой си,уникален начин. Винаги съм се чудил какво ли всъщност виждат лудите,как те виждат заобикалящият ги свят и прокарвайки го през своята призма,на какво го оприличават. Хареса ми идеята с ходенето по оградите,стените и безкрайността на същите. Чудничко ми е дали какво си похапнаха всъщност.Ако изхождам от логиката,в една кутия за пикник би трябвало да има сандвичи,но дали всъщност това имаше? В заключение ще кажа - красив,убийствен финал. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 5 Юли, 2015 Автор Share Отговорено 5 Юли, 2015 Много вярно. Убийствено красиво беше. Още си го спомням. Незабравими кадри! Гледай и другите неща на Иваи! Например препоръчаният горе Undo. И той е нестандартен и провокативен. П.П. Мислех, че Пикник е преведен на български. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mi6lence Отговорено 6 Юли, 2015 Share Отговорено 6 Юли, 2015 Твърде малко японски филми се превеждат,уви Инак съм гледал доста работи на Шунджи Ивай. Включително и "Undo" . Но сякаш този за Лили Шу Шу остави най-дълбока следа в мен. Инак сега погледнах ,че тази година е излязъл и първият му рисуван филм,който май е римейк на неговият Хана и Алис от 2004 г.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts