Jump to content

Picnic (1996)

Recommended Posts

spacer.png

Picnic
Pikunikku

Година: 1996
Жанр: драма
Субтитри: английски
Режисьор: Шунджи Иваи
Участват: Чара, Асано Таданобу, Коичи Хашизуме
Награди
IMDB

Резюме
Трима душевно болни пациенти от една клиника предприемат дълго пътуване, за да наблюдават края на света. На тях не им е позволено да излизат извън сградата, в която са настенени, затова тръгват на път, вървейки върху бетонна стена, която сякаш е безкрайна.
Едновременно трогателен и шокиращ, филмът на режисьора Шунджи Иваи (All About Lily Chou-Chou) е прекрасно визуално и емоционално изживяване, което разкрива пред очите ни нов свят.
Дебютът на Chara тук й спечелва награда за млад талант на кинофестивала в Йокохама.

Линк

Онлайн с руски субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любимият ми филм от Шунджи Ивай, та макар и късометражен! Като любител на лудичките ленти, демек развиващи се в лечебно заведение съм малко пристрастна. Погледът на „болния” мозък и представите му за света и обкръжяващите го хора ме пленяват, разсмиват, натъжават и размислят, а премесени и с пътуване, повече от перфектно. Кое е най-важно – началото, краят или самото пътуване?

Относно самия режисьор съм със смесени чувства, както има продукции, които силно или не толкова ме впечатляват, така и обратното, но със сигурност отделеното им време не е загубено.

Мими, браво, че си направила тема, че да се подсетя кой точно беше рекламното лице на Сони! :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна ми бе препоръчан този филм,но чак сега се наканих да го изгледам. Не се учудвам,че липсват много коментари. Филмът си е странен,спор няма. Предполагам всеки го възприема по свой си начин,така както и лудите виждат света ,по свой си,уникален начин. Винаги съм се чудил какво ли всъщност виждат лудите,как те виждат заобикалящият ги свят и прокарвайки го през своята призма,на какво го оприличават.

Хареса ми идеята с ходенето по оградите,стените и безкрайността на същите.

Чудничко ми е дали какво си похапнаха всъщност.Ако изхождам от логиката,в една кутия за пикник би трябвало да има сандвичи,но дали всъщност това имаше? :)

В заключение ще кажа - красив,убийствен финал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много вярно. Убийствено красиво беше. Още си го спомням. Незабравими кадри!

Гледай и другите неща на Иваи! Например препоръчаният горе Undo. И той е нестандартен и провокативен.

П.П. Мислех, че Пикник е преведен на български.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твърде малко японски филми се превеждат,уви :(

Инак съм гледал доста работи на Шунджи Ивай. Включително и "Undo" . Но сякаш този за Лили Шу Шу остави най-дълбока следа в мен.

Инак сега погледнах ,че тази година е излязъл и първият му рисуван филм,който май е римейк на  неговият Хана и Алис от 2004 г..  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове