lazeto Публикувано 9 Юли, 2012 Share Публикувано 9 Юли, 2012 Sprout (2012) Страна: Япония Също така известен като: スプラウト По мангата на: Nanba Atsuko - ‘Sprout’ Телевизионен рейтинг: % Година на излъчване: 2012 - Юли – 07 старт Време на излъчване: Събота 12:50 Формат: Renzoku Жанр: Драма, Романс Канал: NTV Епизоди: 12 Режисьор: NTV Субтитри: Английски Участват: Chinen Yuri аs Narahashi Sohei Morikawa Aoi as Ikenouchi Miku Kojima Fujiko Lewis Jesse Yasui Kentaro Jinguji Yuta Maeshima Ami Fujii Shuka Kikkawa Yu Tanaka Juri Kawakita Mayuko Hashimoto Ryosuke Yamada Shintaro Резюме: Двамата гимназисти Ikenouchi Miku (Morikawa Aoi) и Narahashi Sohei (Chinen Yuri) заживяват под един покрив след като родителите на Miku превръщат дома си в пансион. Първоначално Miku е против него, но постепенно се влюбва в Sohei. Въпреки това, той вече си има сериозна приятелка... Свали с български субтитри: Онлайн с български субтитри: Свали с български и английски субтитри: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lazeto Отговорено 10 Юли, 2012 Автор Share Отговорено 10 Юли, 2012 Хареса ми първи епизод , има и двамца от Бакалеята най -вече в едната главна роля е сладура който играеше Сатонака Юки...не можах да го позная без шапката хи... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dark_Angel Отговорено 10 Юли, 2012 Share Отговорено 10 Юли, 2012 Jesse Lewis е едно от симпатичните хлапета, което запомних от Бакалеята, въпреки че със самата дорама се разделих след 2-ри епизод. Радвам се, да го видя в тази продукция. Първи епизод ми хареса, не усетих кога свърши. Очертава се една приятна дорама, точно за лятото. Първи епизод с английски субтитри - Тук Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KazeShini Отговорено 10 Юли, 2012 Share Отговорено 10 Юли, 2012 Аз имам питане момичето, което целуваше Джеси Луис(не помня името на героя му) гаджето на приятеля му ли беше? Не знам защо, но Джеси преди не ми изглеждаше чак толкова висок, а тук стабилно си стърчи над Юри и останалите Като цяло се очертава сладурска тийн дорама. Razzormaw, не знам защо, но се съмнявам точно тази драма да измие резила Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dark_Angel Отговорено 10 Юли, 2012 Share Отговорено 10 Юли, 2012 Аз имам питане момичето, което целуваше Джеси Луис(не помня името на героя му) гаджето на приятеля му ли беше? Не знам защо, но Джеси преди не ми изглеждаше чак толкова висок, а тук стабилно си стърчи над Юри и останалите Като цяло се очертава сладурска тийн дорама. Razzormaw, не знам защо, но се съмнявам точно тази драма да измие резила Не съм много сигурна, но ми изглежда на нея Ако някой е чел мангата на Nanba Atsuko, може да ни подскаже дали е така, разбира се ако действието се движи по нея. Зависи какво точно очаквате от тази дорама. Аз мисля да не възлагам големи надежди. За момента се очертава типичната тийн дорама т.е изглежда ми, че ще е нещо леко, приятно и подходящо за лятото, но ще видим как ще представят историята в останалите епизоди. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 10 Юли, 2012 Share Отговорено 10 Юли, 2012 Първо е по манга - почти 100% гаранция за качество ако се следва сюжета иначе става бълвоч както в подигравката с една иначе страхотна история като вече споменатото Mirai Nikki Второ - на лице е интрига още от съблекалните дето се вика понеже имаме на лице тройка ---> момче и две момичета демек интригата е в кърпа вързана особено ако титулярката покаже зъби и се хванат за шиите с иначе наглед добродушната Мику-чан. А и оня пич дето дойде с Шохей ако се включи и от триъгълник става на четириъгълник демек сеира е гарантиран! Трето - имаме масовка благодарение на пансиона. Много хора на едно място особено различни характери си е купон, а от тях очаквам отакуто да придаде комичен привкус и оная мацка да завърти и тя някоя интрига. Четвъто - каста конкретно актрисата дето играе главната респективно Мику-чан понеже е перфектна за образа на обикновенно момиче. Може и да не е кой знае какво ама що годе се справя същото важи и за главният. Остава само да ги вкарат в подходящите ситуации (а най-вероятно такива има понеже става дума за игрална версия на манга) и ей ви го сериала готов с драми, интриги и всичко - чиста работа! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 10 Юли, 2012 Share Отговорено 10 Юли, 2012 Прибавям още един плюс - събовете излязоха светкавично бързо! Ех, щеше да е много по-интересно, ако бяха измислили нещо в стил Невърленд и да не се увличат прекалено в романтичите нишки, но.... това очевидно се котира сега и дори японците разбраха, че трябва да го използват. Въпреки опасенията ми, дорамата изглежда изключително симпатична, особено с този чаровен каст. Чинен толкова ми липсваше на телевизионния екран. С него стана нещо като с Шинтаро. Като малък го изведоха напред и след това имаше затишие по отношение на ролите му. Щом и Хаши са включили, значи искат да покажат максимума от Джонитата. Направо не повярвах на очите си като го видях. ABC постепенно излизат на светло, което е много хубаво. Надявам се в останалите серии да има интересно развитие на сюжета, да търсят изненадата и да ни зарадват с още по-любопитни сцени. Дамите са доста добре подбрани. Коджима Фуджико имаше гостуване в Бакалеята, но тя преди това се изявяваше като лошо момиче в Принцеса Сара. Гледала съм я и в една чудесна продукция с Юя Мацушита, която така и не беше качена докрай. Очаквам прилична роля за нея. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 19 Юли, 2012 Share Отговорено 19 Юли, 2012 Мхм определено бързо действат за този сериал на други трябваше да чакам към седмица докато изкарат английските субтитри. С втори епизод се затвърдиха доста от предположенията ми и вече съм почти сигурен, че този сериал далеч няма да е толкова лек както мислеха някои. Героите се подредиха точно както трябва и четириъгълника е почти готов! Една от малкото изненади е опонентката тоест настоящето гадже на Шохей понеже си мислех, че ще го раздава лоша и ще е пълна противоположност на Мику обаче сценаристите явно са избрали подхода със сходност в характерите, което ме накара да мисля, че нещата ще се усложнят доста понеже явно ще ги правят приятелки, а е почти на 100% сигурно, че изневяра ще има. Остава да чакам следващите епизоди и да видим какво ще се получи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KazeShini Отговорено 19 Юли, 2012 Share Отговорено 19 Юли, 2012 Хах, на мен още не ми е дотежала вероятно защото изпуснах момента с "влюбването". На единия ден не можеше да го търпи, после се усети, че той й е помогнал и хоп - оказа се любовта на живота й. И всичко това за има-няма една седмица. Аз съм от старата школа, по мое време ставаше по-бавно. Иначе си прав - съперницата е интересна, а и Сохей си ми изглежда много влюбен, май нашето момиче ще се окаже "лошата" в случая, като гледам реакциите и мислите й. Другата мацка(Миюки ли беше?) си е направо цвете пред нея(ако изключим действията в миналия епизод). Другото, което за сега ме държи като зрител е какво се върти в главата на Хаято. В гаджето на Сохей ли е влюбен или в Мику? Или по дефолт си налита на всяка, която се загледа по приятеля му Малкият Танака пак го раздава голям образ, все ги ръси едни А момичетата от съб групата пак си заслужиха адмирациите. Големи пъргавелки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 28 Юли, 2012 Share Отговорено 28 Юли, 2012 К'во стаа тука е? Да не ги похвали човек за субтитрите и почнаха да правят магарии.. Да не би пък да има някъде другаде букви аз търсих ама нищо не намерих? Ако някой е открил линк за 3-ти епизод с хардсъб online viewing pls да го метне ако е възможно..Иначе го прегледах набързо понеже ми седи така 3-ти епизод от началото на седмицата и стават доста интересни работи Мику-чан яко завист особено на футболния мач, а сцената с признанието на края все повече ме навежда на мисълта, че взаимоотношенията на героите тепърва ще се заплете доста. Настоящата приятелка на Шохей и аз като Казешини не мога да я възприема негативно една такава наивна и добра са я направили особено на въпросният футболен мач като дойде с кошничката и оная лъчезарна усмивка как да я намрази човек...?! Така че поне от това, което видях досега Мику май ще е лошата в случая, което е доста интересен похват за главна героиня. ***** Ето на това място можеш да гледаш 3-ти епизод с английски субтитри - Тук благодаря много Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dark_Angel Отговорено 28 Юли, 2012 Share Отговорено 28 Юли, 2012 К'во стаа тука е? Да не ги похвали човек за субтитрите и почнаха да правят магарии.. Да не би пък да има някъде другаде букви аз търсих ама нищо не намерих? Ако някой е открил линк за 3-ти епизод с хардсъб online viewing pls да го метне ако е възможно.. Ето на това място можеш да гледаш 3-ти епизод с английски субтитри - Тук Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 12 Август, 2012 Share Отговорено 12 Август, 2012 Наваксах си с епизодите понеже исках се понатрупат малко и наистина изглежда, че тази дорама ще е приятна изненада поне спрямо моите вкусове. Героите ми станаха още по симпатични понеже са земни и интересни по своему всеки със своя чар изобщо целият сюжет е перфектен slice of life. Както казах и преди Мику-чан и Мюки не са S класа като Ерика Тода или Кейко Китагава, но въпреки това ми харесват и определено се справят с ролите си особено първата и се получават много добре емоциите най-вече когато е тъжна. Пичовете и те много добре особено приятелят на Шохей май Хаято беше името все го забравям..мислех, че ще е дразнител, но след тези събития дори му симпатизирам малко повече от главният най-малкото несподелената любов е по- интересна. Добра работа на операторите като сцените които снимат се получават особено добре като примерно парка с езерцето, разходката в аквариума като бяха на двойна среща, училището и онзи остъкленият тунел (или мост по скоро) където минаваха често в 4-ти епизод, другият мост над рекичката дето бяха Шохей и Мюки в 5-ти както и доста други неща. Похвата с белият екран и изписването на неизказаните мисли е добро хрумване май, че само в 2-3 анимета съм виждал такова нещо и опрелено помага за по-добра емпатия на зрителите към героите. С нетърпение чакам и следващите серии понеже тези явно са затишие преди буря така накъдето отиват нещата...особено след като Мику-чан се оказа хитра като стадо лисици и експлоатира повече от добре жегите душичката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KazeShini Отговорено 12 Август, 2012 Share Отговорено 12 Август, 2012 Най-хубавото нещо за мен е музиката, много приятна изненада беше да чуя Grouplove в азиатска драма. Този огромен аквариум съм си го харесала още от едно време, когато го видях в Нобута, от тогава все му се възхищавам в различни сериалчета, едва ли е като да го видиш на живо, но пак е по-добре от нищо. След 5-ти епизод съм в потрес! Чинен вдигна цяло момиче! На ръце! Това за първи път го виждам, толкова се изненадах, че не я метна на гръб. Толкова дребен и недохранен ми изглежда на фона на Джеси, че очаквах всеки момент да я изпусне, ама не можа. Мюки започна да става дразнеща сега вече, какво беше това с Хаято? Момчетата наистина радват, особено Сохей с това рамо дето удря на приятеля си, а и Джеси добре се справя с тъжните муцунки. Иначе точно по японски си оплетоха нещата, то вярно че любовта не е просто нещо, ама... Направи ли ви впечатление, че си посолиха динята? особено след като Мику-чан се оказа хитра като стадо лисици и експлоатира повече от добре жегите душичката. Що? Не й ли прилоша наистина? Аз ще бъда наивна и ще вярвам, че така е било П.П. Не знам дали от Sophia_london са дропили проекта или само забавят превода, но щафетата е поета от тези деца обаче изисква логване и присъединяване към общността. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 12 Август, 2012 Share Отговорено 12 Август, 2012 И на мен ми направи впечатление англоезичната песен ако нея имаш предвид само дето не знаех на коя група е. Аквариума ми хареса най вече, че много обичам такива места в Лондон след виенското колело веднага се намъкнах в тоя до него и беше доста вълнуващо тоя също изглеждаше доста примамливо. Носенето не ми се стори толкова странно все пак Морикава ми изглежда към 40-45 килца с мокри дрехи - духне ветрец и я е отвял Що? Не й ли прилоша наистина? Аз ще бъда наивна и ще вярвам, че така е било Тук имах предвид не толкова прилошаването колкото действията на хитрушата в последствие веднага се ориентира в ситуацията и хвърли първата мрежа..даже можеше си опече работата ко беше по-смела. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KazeShini Отговорено 13 Август, 2012 Share Отговорено 13 Август, 2012 Да, точно англоезичните песнички с хубавия ритъм имам предвид Абе на мен и по-малко от 40кг. ми изглежда Морикава, ама я го погледни Юри какво недохранено хлапе е - дребен, хилав, ребрата му се броят - за това се изненадах, че има сила да я вдигне, нямах предвид, че тя изглежда тежка. Не ми се вярва да си "опече" работата, само щеше да прецака нещата, не че го направи в последствие,А ориентирането взе да й се отдава доста по-добре в шести епизод, мен ако питаш. За ей това говоря :i love this: Жалко само, че се усети чак след като Сохей я отряза. Много ми е интересно, ако Сохей гледа на Мюки както Мику на него а.к.а. като някой, с когото му е отредено да бъде, как ще се развият нещата. Някак не ми се иска очаквания сценарий И един много мил момент Израз на братска любов Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 13 Август, 2012 Share Отговорено 13 Август, 2012 Ми те нали Шохей го изкарват спортна натура уж иначе вярно си е хилка и не се вписва много в тоя образ. Като стана дума на оня футболен мач направо се хванах за главатас онова воле дето го изпра яко фикшън дето дори и легенда със специалитет такива удари като Марко ван Бастен би завидял. На всичкото отгоре когато стреля към врата освен неговите съотоборници нямаше никой от противника около него само един защитник се подаваше метър назад и гледаше тъпо и неразбиращо.. По късно тая вечер ще изгледам и аз 6-ти, че като гледам спойлера ти капана е щракнал. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 13 Август, 2012 Share Отговорено 13 Август, 2012 Аз ли не открих, или след еп. 3 няма субтитри? Изгледах ги до 5-и без и всичко си разбрах, даже някои от мислите на Мику прочетох. Много се оплетоха тези деца. Направо не знам, как ще завършат училище. А можеше да бъде толкова лесно и да си изкарат една безгрижна ваканция. Чинен е нисък, понеже е син на гимнастик, а гимнастиците по принцип не са високи. Колкото и да израсне за 2-3г., едва ли ще достигне височината на Джеси, но така поне ще има повод да играе повече детски роли. Не мога да разбера, къде са снимали серията с двойната среща. Изглежда е някакъв увеселителен парк с аквариум. П.П. Братската сцена! Надявам се да я видя в следващата серия! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KazeShini Отговорено 13 Август, 2012 Share Отговорено 13 Август, 2012 ukio, субтитрите вече се правят тук Е, то че Чинен няма да стигне Джеси е ясно, ама поне от мацката да е по-висок За оплитането и аз им се чудя. Братската сцена ми стопли сърцето, това дребосъче Юта Джингуджи го виждам за първи път, но е страхотен фъстък П.П. Като открием къде са снимали отиваме да разгледаме Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 14 Август, 2012 Share Отговорено 14 Август, 2012 Ikou! Ikou! Видях ги! Видях ги! Мъничето имаше рожден ден! Както винаги, японците представят нови музикални таланти - източни и западни. Още веднъж демонстрират отличен вкус в това отношение. Усещам как светът след известно време ще започне да слуша тази група, но ние, които гледаме сериите, ще сме вече много напред. Същото стана с Hurts преди близо 2г. Ето песните, които са включени в дорамата: Betty's a Bombshell и Cruel and Beautiful Word - от първия албум на състава през 2011г. Itchin' on a Photograph - тази е от съвсем нов сингъл Link Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 18 Август, 2012 Share Отговорено 18 Август, 2012 Най накрая дойде и превода..чак ми се иска да съм до тея преводачи да ги стимулирам по някакъв начин ама айде да не ставам неблагодарен важен е резултата пък и за без пари толкова! Иначе епизода беше почти според очакванията изненада ме само края мислех, че ще е друго заради спойлера на Казешини ама явно съм объркал единият участник. Хареса ми, че разкриха с кратка ретроспекция историята на Мюки беше леко изненадващо понеже си мислех, че е популярна, а вместо това се оказа жертва на училищните клюкарки от които Шохей я спаси. Ама нищо чудно, че я нападаха горката като е ядосана и по принцип в не добро настроение си е страшничка ама пак е симпатична. Въпреки че Мику не успя с кроежите си покрай иначе приятният рожден ден според мен много бързо развя бялото знаме. Според мен Шохей не толкова обича Мюки колкото се чувства отговорен по някакъв начин за нея и по скоро я съжалява поне така си мисля де може и да го извъртят по друг начин, но едва ли поне съдейки от кратката му реплика в самият край дето даваха моментите от следващият епизод. Е поне моя човек Хаято изглежда, че ще намаже от цялата работа ама да видим колко ще продължи. Между другото от предният епизод ме мъчи едно предположение, което е малко вероятно..ама накрая да се окаже, че Мику се е объркала и този, който и помогна в началото тоест "the fated person" да се окаже не Шохей, а Хаято понеже този момент така и не дадоха ясно образа на това момче видя се само часовник, какъвто имаха и двамата в първият епизод, a ми се стори, че е по висок от нея, а с Шохей са на един ръст понеже и той е тапа. Едва ли ще стане така де ама мисля прегледам мангата само 28 чаптера е пък и таман да направя сравнение накрая и да видя дали има разлика м/у двете. ^^ // Оооо честит ми 500-тен пост! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts