ukio Публикувано 23 Май, 2012 Share Публикувано 23 Май, 2012 H2 - Kimi to Itahibi The Days with You 君といた日々 Формат: рензоку (продължителен) Жанр: спорт, комедия, драма Епизоди: 11 Рейтинг: 11.59 % Телевизия: TBS Субтитри: английски, вградени Период на излъчване: 2005-Jan-13 to 2005-Mar-30 Завършваща песен: Over... by K Участват: Ямада Такаюки, Сатоми Ишихара, Танака Котаро, Юи Ичикава, Юма Ишигаки, Накао Акийоши, Ходжо Такахиро, Шиори Канджия Wiki Резюме Прекрасна училищна история за приятелството, семейните отношения и спорта. Бейзболът е в центъра на прожекторите като спорт №1 в Япония. Два пъти се връщах на поста на Рие и проверявах за тема. Не ми се вярваше, че не е направена. Музиката е завладяваща! К за пореден път се включва великолепно с песен към японска дорама. * Създателят на мангата, Адачи Мицуру, гостува във всеки един епизод Линк Торент Онлайн с английски субтитри Онлайн с руски субтитри Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 23 Май, 2012 Share Отговорено 23 Май, 2012 Хехе, ти разбра, че гледам това страхотно сериалче и реши да ми направиш тема, за да има къде да се изкажа. Аригато! Още не съм го завършила, до 5-та серия стигнах, но искам да го изгледам и по-бавно, за да му се насладя максимално. Страхотно сериалче - на спортна тематика, с така характерните поуки, точно от тези, които най-високо ценя при японците. Ямада-сан е отличен. Всъщност именно тук научих как се казва първенството на японците за гимназиалните отбори по футбол - Кокурицу (Kokuritsu), т.е това е еквивалента, но във футбола на бейзболният Кошиен (националното първенство по бейзбол на гимназиалните отбори). Сатоми ИШихара я гледам за първи път (или поне нямам спомени да съм я гледала и преди това). Зная, че тя е Жулиета-та на Такеру-Ромео в пиесата, която се играе в момента в Япония по едноименната трагедия на Уилям Шекспир. Да добавя само.. Линкът, който си пуснала към doramax264 вече не е валиден. От вчера затвориха всички техни акаунти към mediafire. Аз ги имам точно от там свалени, изпреварила съм събитията (явно). Другият линк също помага, но там файловете са много по-големи и се свалят бавно. Тези дни ще го изкоментирам това заглавие. Бейзбол ли е - за мен е. След Такаюки Ямада идва ред и на Такаши Соримачи в Wonderful Life (2004). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 23 Май, 2012 Автор Share Отговорено 23 Май, 2012 Разчитам на теб да предложиш линк, понеже аз съм го гледала 2006г. В адикса също намерих, но там при търсене излизат много други заглавия. Догледай го и ще видиш - нататък има много смях, но и тъжни моменти ще включат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 23 Май, 2012 Share Отговорено 23 Май, 2012 Мхмм, аз ги намерих бързо в d-addicts, само че не зная дали някой все още отдава, а и виждам, че са raw-файлове...H2 - Kimi to Itahibi (2005) DownloadТук открих за онлайн гледане с английски субтитри - H2 - Kimi to Itahibi (2005) online with English Subtitles Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Elit Отговорено 8 Юли, 2012 Share Отговорено 8 Юли, 2012 Според доста коментари на различни форуми това е "най-добрия" филм на спортна тематика. До голяма степен съм съгласен...няма много филми който съм гледал 4-5 пъти и продължават да са ми интересни. Каста също е много добър. Който има желание може да се разрови и да види че повечето от актьорите участват в още доста знакови филми. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 4 Април, 2013 Share Отговорено 4 Април, 2013 Наистина добра драма и отлична Сатоми! <3 Благодаря на ukio за препоръката! Но не съм съгласен с последният коментар, че е най-добрият на спортна тематика не и в присъствието на Pride и Buzzer Beat! Работата е там обаче, че тематиката не ми е никак на сърце бейзбола просто не предизвиква интерес в мен и това определено поуби отчасти удоволствието да изгледам този сериал. Ако беше да речем хокей, баскетбол и най-вече царят на спортовете – футбола щеше да е перфектна работата по отношение на емпатията ми към спортните сцени. Драматичните нотки и взаимоотношения на героите обаче определено оставиха следа в съзнанието ми. Много ми хареса как бяха заплели нещата и непредвидимоста в насоката на романса както и приятелските взаимоотношения и атмосфера покрай този отбор. До края не се знаеше как ще приключат двете основни двойки като честно казано края ме изненада очаквах друго да стане. За ефектите с хвърченето на бейзболната топка са се постарали доста даже на места се бяха и престарали така както я въртяха с тея невъзможните траектории нарушиха не един и два физични закона, но както и да е и без друго много не ме вълнуваше какво се случва в бейзболните срещи освен крайният изход. Губеше ми се и заряда в тях може би затова пак има вина безразличноста ми към въпросният спорт. Имаше и доста забавни моменти особено покрай родителите на Хиро и Хикари – големи скици бяха особено тези на Хиро като се караха на омара в началото да не ги бил гледал щях да падна. xD Или как докато гледаха срещата на трибуните чичката чукна едно яйце в главата на половинката също беше култово. Наистина ме радваха моментите с тях както с треньора и даскалката по английски вярно лигоч ама аз на такива работи се кефя. Имаше и други забавни герои изобщо много приятен каст. Да се върна на Сатоми героинята й тук не блестеше с кой знае каква оригиналност такива спънати, енергични ученички с лопата да ги ринеш, но тя определено успя да сложи отпечатък в/у този си образ и му придаде някакво очарование както беше и в Тобо Бенгоши. А как се просваше на земята само като чувал с картофи вярно комедийно клише ама така с чувство го правеше! Имайки предвид как изглежда през 2005 и сега обаче се чудя дали не си е правила някаква операция определено има разлика, но така или иначе в нейният случай е било по скоро в плюс и да е имало такава въпреки, че и така както е в този сериал пак е екстра. Краят както казах ми хареса, но може и по добре да го направят с повече конкретност при кулминацията на взаимоотношенията ама както и да е важното е че H2 определено ми хареса и си заслужаваше отделеното време и разбира се +5 рейт от мен! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts