Jump to content

Samurai High School (2009)

Recommended Posts

samuraihs-banner.jpg

Samurai High School (2009)
Страна: Япония
Година на излъчване: 2009-Окт.-17
Формат: Renzoku
Жанр: Комедия
Епизоди: 9
Ден на излъчване: Събота 21:00
Режисьор: : Sato Toya, Inomata Ryuichi

Участват: Миура Харума, Широта Ю, Охо Сузука, Уатанабе Ан, Сакурада Дори, Янагишита ТомоКаку Кенто (епизоди 5, 7-9)  и др.

Резюме:Мочизуки Котаро е възпитан и мекушав гимназист. Един ден той посещава библиотеката и среща тайнствената библиотекарка Химико, която му препоръчва древна книга за героичен генерал от периода Сенгоку преди 400 години. Котаро забелязва, че той е със същото име и възраст, като описаните в книгата... По-късно Котаро споменава за книгата на баща си, който му казва, че той може да бъде наследник на мощен самурай. В този момент момчето получава съобщение от приятелката си от детството Аи която му казва, че тяхния съученик Накамура Цуйоши е в беда. Той бърза да му помогне, когато ретроспекция от книгата го превръща в самурай!

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click: :click:

:essub:

Лично мнение: Този сериал го дебна повече от месец, откогато прочетох за него в един форум. Ще бъде супер Miura като самурай, нямам търпение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах и двата епизода излезнали досега. Голям смях е. Особено като заговори по самурайски се разбивам, макар че е изнервящо, защото с тоя старояпонски хващам само около половината, но то стига. Много е готино сериалчето, като излезнат субтитри го гледайте задължително. Не мога да дочакам до събота за новата серия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле страхотно сериалче, супер откачено! Преди малко гледах първия епизод и се залях от смях! Мюра просто кърти мивки като превключи на самурай!

postmortem мерси много за превода! Успех с останалите епизоди, ще чакам с нетърпение!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах първите две серии. Харума тотално заема цялата картина на екрана, особено когато се превъплъти в самурайското си "аз". И гласът му се преобразява напълно (мислех, че това го умее само Хироки Сузуки). Останалите герои изцяло се губят пред него, с изключение на Горо Кишитани. Томо почти няма реплики до момента. Дори също. Уакаба Рюуя имаше по-голяма роля от тях. Дъщерята на Кен Уатанабе наистина е много висока. Мимура ми хареса в ролята на мистериозната библиотекарка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, намерих най-после време да го изгледам този сериал.

Мога само едно да кажа: Miura Haruma става все по-добър! Този човек ме изумява не само с извънземната си хубост, но и с добрата актьорска игра.

От сюжета не съм във възторг, но пък е забавно и леко сериалче... С две думи - заслужава си... най-малкото Miura като самурай

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, това ми е много слабо - изгледах го до 4-ти епизод и не си спомням да съм се разсмяла поне веднъж.

Освен това - само на мен ли ми бие на Югио (че даже и прическата на Миура Харума)?!

Освен бащата на Котаро, нито един от персонажите не ми направи по-запомнящо се впечатление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал, особено последния епизод. Миура става все по- добър...колко добре си изигра ролята (и като самурай, и като ученик) и OST е отличен, с една дума мн мн мн мн добро сериалче.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотна комедия!! Харума,който ми е любимия японски актьор не само си доказа отличните актьорски качества...ами направо натри носовете на всички др. актьори...то не беше преминаването от лигавещ се,страхлив "тюфлек" :lol: в силен,сериозен самурай,че и гласът си променяше.... :huh: ^^

Като цяло останалия актьорски състав също много ми хареса...сестричката му много ми допадна^^..библиотекарката също беше много хубава.

Имаше супер много смешни ситуации...така че го препоръчвам горещо на тези,които не са го гледали :)

хахаха..не спря да пита за това дете :Д

samuraihighschoolep0670.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това го започнах заради Харума, но не съжалявам изобщо,

защото Харума като див самурай си заслужава всяка секунда!

То не бяха линийки (особено ме радваше как я препасваше), то не бяха метли... А лъкът му беше невероятен просто :D

До момента не съм гледала нещо с Харума, където да не се е справил чудесно. Браво на детето!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ах, колко ще ми липсва това сериалче! Страхотно е! Много забавно и поучително. Haruma е просто велик! В тази роля и двете му превъплъщения ги докарваше страшно добре. Много му се изкефих! И Shirota Yu се справи много добре, направо ме изуми как го докарваше на пълния лигльо.( правя сравнение с ролята му в hana kimi). И бащата беше голям образ, с Haruma бяха страшен тандем! :D

Доволна съм и от музиката, особено песента в края.

И не мога пак да не спомена колко ме радваше Haruma. За това пускам и едно клипче с малко от простотиите му в сериала:

http://www.youtube.com/watch?v=EohEoX9ujZ4

3577081j.jpg

:lol::wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kathie, това клипче изобщо не може да обхване всичките му простотии.

Аз искам клипче със самурая само... Няма такъв образ просто!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хе-хе Миура Харума е просто уникален неговите лиготии нямат край! Много добре са измислили сценария, как само като му кажеш "Умри!" и той се превръща в самурай, дано можеше и да му кажеш "Готви!" и той да почне да готви! :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добра история, но ми идва твърде детски представена. Ще запомня невероятния Харума Миура, страхотно се справи и с двете толкова различни превъплъщения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първият ми сериал с Харума. Справи се страхотно с двойната си роля на некадърен ученик и смел самурай. :xaxa: Японците както винаги правят страхотен ученически сериал с лек фентъзи елемент. Котаро ми беше много смешен

като "превключеше" на самурай и започнеше да говори с остарели думи, а "бойните" му снаражения ( линийките, метлите и прочие) просто разбиваха. :rofl: Много се смях, когато казваше на майка си и съученичката си "онна".

Заслужава си да се види драмичката. Лека е, приятна и най-вече смешна :es:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове