Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Suspect X (2008)

Жанр:мистерия,криминален
Страна:Япония,
Аудио:японско
Субтитри:английски
Година:2008
:imdb:
Времетраене:128минути
Режисьор:Hiroshi Nishitani
Сценаристи:Yasushi Fukuda ,Keigo Higashino
Участват: Masaharu Fukuyama, Kou ShibasakiKazuki Kitamura, Yasuko Matsuyuki, Shin'ichi Tsutsumi, Lily Franky

Резюме:
Гениалният математик и гимназиален професор Ishigami Tetsuya се влюбва в Hanaoka Yasuko,която работи в магазин за бенто.Научавайки че тя и дъщеря и са убили човек,Ишигами впряга гения си,и с негова помощ двете създават перфектното алиби.Полицията среща трудности в разрешаването на случая и детектив Kusanagi Shunpei решава да потърси помощта на най-добрия си приятел,известният психолог Yukawa Manabu.Но Ишигами и Юкава са стари приятели-дали това ще попречи на разследването?От двете страни на закона,един срещу друг се изправят гениален математик,и гениален психолог,в напрегнат сблъсък.Кой ще излезе победител?

Сваляне :click: 

Онлайн с руски субтитри :click: 

Филмът е своеобразно продължение на детективския сериал Galileo история за млад детектив,който използва помощта на известен психолог при разкриването на заплетени случаи.Yōgisha X no Kenshin (容疑者Xの献身?) е роман на Keigo Higashino,публикуван 2006 година.Книгата носи на автора редица признания,между които е и 134-тата литературна награда Naoki.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голям филм да, много ми хареса! По принцип избягвах Галилео тъй като ми се струваше просто поредните детективски серии, които не са баш по вкуса ми, но тук отново японската мисъл грее над всичко и всички, пък после нека ми развиват терории.. :) Явно ще трябва да преразгледам нещата и да се хвана със сериите тъй като определено в този герой има доста потенциал и рейтинга отразява действителното му качество, но все пак за тях като му дойде времето...

Тук случаят се поднесе наготово - видя се как се случи всичко в началото (или поне тогава си мислех така) и после станах свидетел на една игра на котка и мишка м/у два големи ума тъй като рационалната мисъл и находчивостта и при Галилео и при Ишигами беше на изключително ниво. Случай в случая, така бих могъл да го опиша на кратко тъй като тук не ставаше просто въпрос за обикновенна дедукция, а за манипулирането й в което Ишигами наистина се показа като майстор. Тоя човек водеше като кукли на конци и майката и дъщерята барабар със следствието. Най добрият начин да излъжеш другите и дори умишлено себе си е да изковеш някаква истина и да покриеш така лъжата с нея, че нищо да не се вижда освен ако не ти зададат особено прецизен и конкретен въпрос. Работата е там, че за да попиташ трябва да си наясно с някакви факти и определена логика, но фактите и логиката са нещо относително както се видя тук, а често фалшивите неща са по истински от оригинала в стремежа си да бъдат такъв както казваше една любима моя аниме героиня. Големият въпрос, който мъчеше и рационалният ум на главният герой беше защо Ишигами върши всичко това...честно казано и аз се чудех тъй като просто влюбване дори и с привкус на маниакалност някак си не вървеше, но едва на края по един особено красив начин показаха защо съседката и дъщеря й са толкова важни за него - просто една сцена от един определен съдбовен ден и още една такава за да се види напълно новопоявилата се светлина в битието на човек изгубил всякакъв смисъл да живее. Ето за това японците са големи - с малко неща, показват много! Пестеливи, но гениални! Браво!

Жалко, че Коу не беше с кой знае каква роля...някак си така м/у другото й мина присъствието тук, но дори и като декор пак си ме кефи! :) <3

PP Репортнах заглавният пост и отново ще нахалствам се оправи постера ама наистина ми е кофти да видя нещо хубаво в такъв вид....Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има да 2 сезона са. Тука обаче почти никакъв интерес визирайки този филм и темата на драмата..Пак добре, че е JoJo ни отсрами, гледам, че е писала отзив там. Отначало се чудих дали да не почна точно първо драмата ама като прочетох резюмето на филма ми се стори, че е независима история и то така и излезе..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове