ukio Публикувано 31 Март, 2011 Share Публикувано 31 Март, 2011 Bright Future / Akarui mirai アカルイミライ Година: 2003 Жанр: драма Субтитри: английски Режисьор: Киоши Куросава Участват: Джо Одагири, Асано Таданобу, Татсуя Фуджи, Такаши Сасано, Рьо Казе, Кеничи Матсуяма Завършваща песен: The back horn: Mirai IMDB Резюме Светло бъдеще е деликатен поглед върху живота на съвременните млади хора. Това е разказ за двама приятели, които работят в предприятие, за производство на ошибори (влажни кърпи, които се дават в японските ресторанти преди хранене). Лентата предава тяхната борба с живота, радостите и болките, с които са съпътствани. Джо Одагири и Асано Таданобу са ненадминати актьори, но когато се появят заедно на екрана, придават още по-голяма сила на историята, в която участват. Алегорията с медузата е използвана, за да подплъти сюжета. През 2003 година Bright Future имаше номинация за Златна палма в Кан. Тогава за пръв път чух за него. Имах възможност да го гледам на голям екран по време на дните на японската култура преди години, когато имаше прожекция в София. Изключително въздействащ! Свали с английски субтитри Онлайн с английски субтитри Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rimedore Отговорено 28 Септември, 2012 Share Отговорено 28 Септември, 2012 Както и да е качеството на картината няма толкова голямо значение. Тежък е филмът - но няма как да е и иначе щом темата е светлото бъдеще... Наистина няма какво да добавям, филмът е си е самата истина. Само това - хареса ми как двама човека, които бяха загубили нещо успяха да се намерят и да си помогнат. Тези случаи май са много малко, но съм се убедил в действителност, че могат да се случат. Може би мога само да сложа накрая на това изречение едно: "Go ahead". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yagami23 Отговорено 22 Октомври, 2012 Share Отговорено 22 Октомври, 2012 Невероятен филм Не съм гледал лош филм с Tadanobu Asano :D Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts