Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Kimi ni Todoke (2010)
Страна: Япония
Също така известен като: From Me to You; Reaching You
По мангата на: Karuho Shiina
Премиера: 25 септември 2010 г.
Времетраене: 128 мин.
Жанр: Комедия, Романс
Режисьор: Naoto Kumazawa
IMDB

Участват:
Mikako Tabe - Sawako Kuronuma
Haruma Miura - Shota Kazehaya
Natsuna Watanabe - Ayane Yano
Misako Renbutsu - Chizuru Yoshida
Mirei Kiritani - Ume Kurumizawa
Haru Aoyama - Ryu Sanada
Yuta Kanai - Soichi Shironouchi
Arata - Kazuichi Arai
Yasuko Tomita - Sawako's mother
Masanobu Katsumura - Sawako's father
Rena Haruyama

Резюме: Филмът се основава на мангата на Karuho Shiina…
Савако Куронума (Mikako Tabe) е идеалната героиня… за филм на ужасите. С нейната гарвановочерна коса, злобна усмивка и тихо държание, често я бъркат със Садако – героинята от филма на ужасите The Ring. Но зад страшния ѝ външен вид се крие много нежен и мил човек. Твърде срамежлива, за да се впише в обстановката, тя иска само да се сприятели с някого. Но когато най-популярното момче в класа Шота Казехая (Haruma Miura) се сприятелява с нея, тя постига нещо повече – на път е да си създаде врагове!

През 2023 г. е направен римейк на филма, но под формата на сериал – From Me to You.

:essub:

:subs: Свали филма с български субтитри :click: :click:

:subs: Онлайн с български субтитри  :click:  :click:  :click:
Свали с английски субтитри :click:

Свали руски субтитри :click:

Онлайн с руски превод :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Детето ме изтормози да и го преведа, така че, почнах го, но ще върви бавно, защото още довършвам един друг проект.

И да, филма си струва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го гледах.Доста интересен се оказа,обаче много се нервех на мацката,защото ми изглеждаше леко флегматична :X

И когато главния герой и каза,че я харесва и тя не му отговори,нищо,че и тя го харесваше-тогава най-много се ядосах.Но важното е че филма свърши с щастлив край.

Miura Haruma е много готин в този филм :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо ли не видях гарвоново черна коса в постера ...:?Анимето беше интересно ,предполагам в игралният филм ще е доста по-бързо развитието на историята ,от което само ще спечелиме !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не очаквах толкова да ми хареса. Невероятно, но японците продължават да правят качествено кино от подобни истории. Идеята не е толкова оригинална вече. Гледали сме доста експерименти на тази тематика: от Нобута до Ямато надешико. Обаче комбинацията от силен акторски състав, великолепна режисура и хубавата музика на Flumpool задържаха интереса ми до финала.

Харума си беше на точното място като ученик. Като гледах Микако си спомних за ролята й в Среднощния пикник. Но смятам, че може вече да помислят за разчупване на визията й.

Мисако Ренбутсу е момичето, което ми направи най-силно впечатление в Q10. И тук не ме разочарова. Двете с Натсуна Уатанабе от Quartet създадоха най-приятните образи във филма.

Арата не приличаше на себе си, но се справи страхотно в новия си вид. Чак не мога да повярвам, че изигра комедиен персонаж. Той е последният човек, чийто герой би ме разсмял, но тук го направи, без да му мигне окото.

Българските субтитри бяха много добре, само че преводът на имената звучеше странно. Да не е правен през руска версия?

flumpool - Kimi ni Todoke PV

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Българските субтитри бяха много добре, само че преводът на имената звучеше странно. Да не е правен през руска версия?

flumpool - Kimi ni Todoke PV

Преводът е от руски. :)

Филмът много ми хареса - изключително изненадващо за мен. Може би защото нямах големи очаквания... не знам. Не може да става дума за сравнение с Нобута (въобще не ми хареса), макар че и на мен ми напомни за него. Радвам се, че се съгласих да редактирам субтитрите - иначе нямаше да го гледам (именно заради изтъркания сюжет).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опредлено филмчето остави приятно чувство в мен. Радвам се,че имаше хубав край,че напоследък доста тъжни завършеци на филми ми се насъбраха . Харесаха ми актьорите,доста сладки си бяха всичките и определено много талантливи. Играта им беше толкова истинска ,че може и да се объркаш,че това не е просто филм. Въпреки опита в началото да си я направят страшничка,то главната във всеки един момент си ми беше просто едно невинно момиченце,което е жертва на подигравки подхранени от един измислен герой и да определено понякога филмите се намесват много силно в живота на хората. Хареса ми начина,по който се разви приятелството и с Кадзехая и двете момичета и как и показаха ,че и тя е човек като всички останали и трябва да се радва на живота и да повярва в любовта,както се и получи накрая. Много ми хареса държането на родителите и,о боже колко развълнувани бяха като разбраха,че има приятели и ,че дори е харесвана от момче.Определено това беше много ,много емоционално и хубаво пресъздаване на щастието от това да си родител и да милееш за детето си.

Определно такъв тип сюжети са ми по вкуса и се радвам,че беше преведен този филм. Благодарско :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен филма е 50/50... Не знам защо така стана, сигурно защото го гледах 4 часа :lol: все се намираше някой да ме прекъсне.

Интересен беше... на моменти главната девойка много ме изнервяше... едно такова тихо, наивно ама много наивно момиче, едва едва отговаря или казва нещо - беше си дразнещо...

Най - интересни ми бяха физиономиите, които правеше момичето... Тази, която ще запомня мисля, че беше в класната стая, когато Кадзехая седна до нея и тя направи убийствената "щастлива" физиономия :lol2: Не мога да я забравя просто... :lol2:

След месец може пак да го гледам като този път ще изгоня всички, за да видя дали ми е харесал и при първото гледане :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е един от любимия ми тип филми !! Филм в който показват една красива любов и едно истинско приятелство !!! Който харесва такъв тип филми трябва обезателно да го гледа!!! :P :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе нещо не ми се стори комедия.. :huh:

Това няма значение..защото филма е наистина много хубав,лек ..показващ едновременно здраво приятелство и красива любов.

За съжаление не успяха да подчертаят много актьорските умения на Харума,но затова пък хвърлиха повече внимание върху главната,която наистина се справи добре...^^

Ще се хареса на всеки....,зависи да не очаква голямо романтично развитие ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го преди половин година и оттогава ми е един от любимите филми. Искрен, чист, реалистичен ,без много драма е наблегнато на човешките взаимоотношения. Няма да забравя момента когато Харума се обърна да я погледне , а Микако беше се усмихнала с развяти коси и гледаше към сакурата.Мисля ,че това е момента в който той се влюби в нея и започна да и помага. Красиви герои ,красива история ,какво повече да иска човек.... :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много любим! Заради такива филми загледах японско. Макар, че в началото да имах угризения, че харесвам ученически, ама вече не... Винаги ме изумяват японците с умението от обикновена песъчинка да направят диамант. Този нищо и никакъв сюжет, но майсторски режисиран, в допълнение с отличните операторски попадения и перфектно подбрания за героите актьорски състав - получило се е нещо топло, стигащо до сърцето и душата! Нищо излишно, нищо натрапчиво или досадно, всичко с мярка и с така характерното за японските драми внимание към детайла. Харума - прекрасен, момичето се справи също много добре с ролята и не на последно място - не се среща често главните да си подхождат така добре, както визуално, така и като игра. Филмът е истинска наслада!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове