lazeto Публикувано 20 Март, 2011 Share Публикувано 20 Март, 2011 Kimi ni Todoke (2010) Страна: Япония Също така известен като: From Me to You; Reaching You По мангата на: Karuho Shiina Премиера: 25 септември 2010 г. Времетраене: 128 мин. Жанр: Комедия, Романс Режисьор: Naoto Kumazawa IMDB Участват: Mikako Tabe - Sawako Kuronuma Haruma Miura - Shota Kazehaya Natsuna Watanabe - Ayane Yano Misako Renbutsu - Chizuru Yoshida Mirei Kiritani - Ume Kurumizawa Haru Aoyama - Ryu Sanada Yuta Kanai - Soichi Shironouchi Arata - Kazuichi Arai Yasuko Tomita - Sawako's mother Masanobu Katsumura - Sawako's father Rena Haruyama Резюме: Филмът се основава на мангата на Karuho Shiina… Савако Куронума (Mikako Tabe) е идеалната героиня… за филм на ужасите. С нейната гарвановочерна коса, злобна усмивка и тихо държание, често я бъркат със Садако – героинята от филма на ужасите The Ring. Но зад страшния ѝ външен вид се крие много нежен и мил човек. Твърде срамежлива, за да се впише в обстановката, тя иска само да се сприятели с някого. Но когато най-популярното момче в класа Шота Казехая (Haruma Miura) се сприятелява с нея, тя постига нещо повече – на път е да си създаде врагове! През 2023 г. е направен римейк на филма, но под формата на сериал – From Me to You. Свали филма с български субтитри Онлайн с български субтитри Свали с английски субтитри Свали руски субтитри Онлайн с руски превод 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ddzaz Отговорено 29 Март, 2011 Share Отговорено 29 Март, 2011 Детето ме изтормози да и го преведа, така че, почнах го, но ще върви бавно, защото още довършвам един друг проект. И да, филма си струва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lunati4kata Отговорено 12 Април, 2011 Share Отговорено 12 Април, 2011 Аз го гледах.Доста интересен се оказа,обаче много се нервех на мацката,защото ми изглеждаше леко флегматична :X И когато главния герой и каза,че я харесва и тя не му отговори,нищо,че и тя го харесваше-тогава най-много се ядосах.Но важното е че филма свърши с щастлив край. Miura Haruma е много готин в този филм Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
figil Отговорено 14 Май, 2011 Share Отговорено 14 Май, 2011 Защо ли не видях гарвоново черна коса в постера ...:?Анимето беше интересно ,предполагам в игралният филм ще е доста по-бързо развитието на историята ,от което само ще спечелиме ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 14 Май, 2011 Share Отговорено 14 Май, 2011 Не очаквах толкова да ми хареса. Невероятно, но японците продължават да правят качествено кино от подобни истории. Идеята не е толкова оригинална вече. Гледали сме доста експерименти на тази тематика: от Нобута до Ямато надешико. Обаче комбинацията от силен акторски състав, великолепна режисура и хубавата музика на Flumpool задържаха интереса ми до финала. Харума си беше на точното място като ученик. Като гледах Микако си спомних за ролята й в Среднощния пикник. Но смятам, че може вече да помислят за разчупване на визията й. Мисако Ренбутсу е момичето, което ми направи най-силно впечатление в Q10. И тук не ме разочарова. Двете с Натсуна Уатанабе от Quartet създадоха най-приятните образи във филма. Арата не приличаше на себе си, но се справи страхотно в новия си вид. Чак не мога да повярвам, че изигра комедиен персонаж. Той е последният човек, чийто герой би ме разсмял, но тук го направи, без да му мигне окото. Българските субтитри бяха много добре, само че преводът на имената звучеше странно. Да не е правен през руска версия? flumpool - Kimi ni Todoke PV Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zaharchee Отговорено 14 Май, 2011 Share Отговорено 14 Май, 2011 Българските субтитри бяха много добре, само че преводът на имената звучеше странно. Да не е правен през руска версия? flumpool - Kimi ni Todoke PV Преводът е от руски. Филмът много ми хареса - изключително изненадващо за мен. Може би защото нямах големи очаквания... не знам. Не може да става дума за сравнение с Нобута (въобще не ми хареса), макар че и на мен ми напомни за него. Радвам се, че се съгласих да редактирам субтитрите - иначе нямаше да го гледам (именно заради изтъркания сюжет). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mi6lence Отговорено 15 Май, 2011 Share Отговорено 15 Май, 2011 Опредлено филмчето остави приятно чувство в мен. Радвам се,че имаше хубав край,че напоследък доста тъжни завършеци на филми ми се насъбраха . Харесаха ми актьорите,доста сладки си бяха всичките и определено много талантливи. Играта им беше толкова истинска ,че може и да се объркаш,че това не е просто филм. Въпреки опита в началото да си я направят страшничка,то главната във всеки един момент си ми беше просто едно невинно момиченце,което е жертва на подигравки подхранени от един измислен герой и да определено понякога филмите се намесват много силно в живота на хората. Хареса ми начина,по който се разви приятелството и с Кадзехая и двете момичета и как и показаха ,че и тя е човек като всички останали и трябва да се радва на живота и да повярва в любовта,както се и получи накрая. Много ми хареса държането на родителите и,о боже колко развълнувани бяха като разбраха,че има приятели и ,че дори е харесвана от момче.Определено това беше много ,много емоционално и хубаво пресъздаване на щастието от това да си родител и да милееш за детето си. Определно такъв тип сюжети са ми по вкуса и се радвам,че беше преведен този филм. Благодарско Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bambi Отговорено 3 Юни, 2011 Share Отговорено 3 Юни, 2011 При мен филма е 50/50... Не знам защо така стана, сигурно защото го гледах 4 часа все се намираше някой да ме прекъсне. Интересен беше... на моменти главната девойка много ме изнервяше... едно такова тихо, наивно ама много наивно момиче, едва едва отговаря или казва нещо - беше си дразнещо... Най - интересни ми бяха физиономиите, които правеше момичето... Тази, която ще запомня мисля, че беше в класната стая, когато Кадзехая седна до нея и тя направи убийствената "щастлива" физиономия Не мога да я забравя просто... След месец може пак да го гледам като този път ще изгоня всички, за да видя дали ми е харесал и при първото гледане Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sara Отговорено 14 Юни, 2011 Share Отговорено 14 Юни, 2011 Това е един от любимия ми тип филми !! Филм в който показват една красива любов и едно истинско приятелство !!! Който харесва такъв тип филми трябва обезателно да го гледа!!! :P Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
allisan Отговорено 24 Септември, 2011 Share Отговорено 24 Септември, 2011 Бе нещо не ми се стори комедия.. Това няма значение..защото филма е наистина много хубав,лек ..показващ едновременно здраво приятелство и красива любов. За съжаление не успяха да подчертаят много актьорските умения на Харума,но затова пък хвърлиха повече внимание върху главната,която наистина се справи добре...^^ Ще се хареса на всеки....,зависи да не очаква голямо романтично развитие Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sonihrisi Отговорено 31 Януари, 2013 Share Отговорено 31 Януари, 2013 Филмчето е готино, но мангата по ми се нрави. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vuinata Отговорено 31 Януари, 2013 Share Отговорено 31 Януари, 2013 Изгледах го преди половин година и оттогава ми е един от любимите филми. Искрен, чист, реалистичен ,без много драма е наблегнато на човешките взаимоотношения. Няма да забравя момента когато Харума се обърна да я погледне , а Микако беше се усмихнала с развяти коси и гледаше към сакурата.Мисля ,че това е момента в който той се влюби в нея и започна да и помага. Красиви герои ,красива история ,какво повече да иска човек.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitket Отговорено 25 Август, 2013 Share Отговорено 25 Август, 2013 Много любим! Заради такива филми загледах японско. Макар, че в началото да имах угризения, че харесвам ученически, ама вече не... Винаги ме изумяват японците с умението от обикновена песъчинка да направят диамант. Този нищо и никакъв сюжет, но майсторски режисиран, в допълнение с отличните операторски попадения и перфектно подбрания за героите актьорски състав - получило се е нещо топло, стигащо до сърцето и душата! Нищо излишно, нищо натрапчиво или досадно, всичко с мярка и с така характерното за японските драми внимание към детайла. Харума - прекрасен, момичето се справи също много добре с ролята и не на последно място - не се среща често главните да си подхождат така добре, както визуално, така и като игра. Филмът е истинска наслада! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts