sabrina1 Публикувано 17 Ноември, 2010 Share Публикувано 17 Ноември, 2010 Guilty, Akuma to Keiyakushita Onna Държава: Япония Алтернативни заглавия: ギルティ 悪魔と契約した女 Жанр: романтичен, мистерия Епизоди: ТВ канал: Fuji TV Период на излъчване: от 12.10.2010 г. Време на излъчване: вторник от 22:00 Режисьори: Kobayashi Yoshinori, Ueda Yasushi Сценаристи: Aizawa Tomoko, Okubo Tomomi, Hirano Yu Участват: Kanno Miho като Nogami Meiko Tamaki Hiroshi като Mashima Takuro Kichise Michiko като Enomoto Mari Mikami Kensei като Tsurumi Masato Yoshida Kotaro като Ukita Hajime Karasawa Toshiaki като Dojima Kiichi Rikiya като Kadokura Ryo Moro Morooka като Miwa Shuhei Takizawa Saori като Yabe Ayano Yokoyama Megumi като Osanai Kotomi Iwamoto Masuyo като Nogami Chizu Iwasa Mayuko (епизоди 4 и 5) Резюме: Тя е жертва. Или оръжие на дявола? Тя отмъщава. Или се бори за справедливост. "Колкото повече опознавам хората, толкова по-силно заобичвам кучето си!" От този принцип се ръководи Ногами Мейко. Но тя има основания за това. Преди 15 години е осъдена за престъпление, което не е извършила. Сега смисълът на нейния живот е отмъщението. Той е полицай по призвание. Но нужно ли му е това? Или иска справедливост? "Щом полицията не може да помогне, ще разследвам това и без значка!" От този принцип се ръководи Машима Такуро. И той има право на това. Преди няколко години загива партньорът му. А ако двамата се срещнат? Ще успеят ли да се разберат? Ще им позволи ли дяволът да се обичат? С български субтитри: тук Английски субтитри: тук Руски субтитри: тук Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 12 Януари, 2011 Share Отговорено 12 Януари, 2011 Още едно силно заглавие от изминалия сезон. Истинско предизвикателство за зрителя. Замисъл, музика, изпълнение. Всичко беше на ниво. Актьорският състав се справи безупречно. Подборът на участниците беше много точен. Допадна ми това, че всички герои бяха представени с недостатъци и това им помогна да се развиват с течение на времето. Михо Канно няма равна. Изпълнението й беше неподправено и истинско. Хироши сякаш е отслабнал още повече, но изпитото му лице пасваше перфектно на героя, който пресъздаде. Много ми хареса образа на Тошиаки Карасава. Журналистическата роля се оказа доста полезна. Миками Кансей, въпреки кратката си поява, също беше включен достойно в историята. Най-голяма промяна, според мен, претърпя героинята на Мичико Кичисе. Това е втората драма с подобна идея, която гледам за няколко месеца, но тя беше също толкова увлекателна, колкото и корейската Bad guy. Въпросите, които ме измъчваха през цялото време, бяха два: кой и защо? Признавам, че до последно се чудех, каква е причината за извършеното престъпление, при положение, че семейството на Мейко очевидно не е имало врагове, които да таят омраза срещу него. В един момент дори си помислих, че сценаристите са решили изобщо да изоставят тази загадка. Японците обичат да разглеждат нещата от съвсем различни ъгли и затова подобно развитие съвсем не би ме учудило. Но в крайна сметка истината излезе на яве. Тя се оказа толкова нелепа (но не и невъзможна), че съсипа още повече главната героиня. Нейната най-голяма драма се състоеше в това, че тя никога нямаше да получи прошка от мъртвата си сестра. Добре, че поне майка й успя да поправи грешката си. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mood Отговорено 23 Януари, 2011 Share Отговорено 23 Януари, 2011 Най-накрая го приключих и да споделя малко впечатления. Не ме грабна така силно, както очаквах. Действието върви бавно и мудно. Играта е прилична, даже добра. Искаше ми се ролята на Мичико Кичисе да е по-забележима, просто ми се губи. През втората половина е с по-голямо екранно присъствие, но нещо ми липсваше – дали героинята й не ми допадна или пък очаквах друго. Основният въпрос си остава дали отмъщението, дори и с „благородни” цели е оправдано. Така отмъстителят наранява и роднините на жертвите. Дали е приемливо? Частта с обгрижването на кучето ми дойде пресилена, все пак е само куче. Чак пък толкова внимание. Абсолютно споделям мнението, относно двата въпроса в поста на ukio: кой и защо? Но ми се искаше краят да е по-заплетен. Та с две думи: може да се гледа, но може и да се пропусне. От музиката си харесах една хип-хоп песничка. Guilty - OST Tracklist 01 - Main Theme 02 - Ienai kizu 03 - Longing 04 - The Inducement 05 - Lost Tears 06 - Fukushuu no jokyoku 07 - Hyena 08 - Komorebi 09 - Confession 10 - Kawaita kodoku 11 - Akuma to no chikai 12 - Inductive Inference 13 - Shinobiyoru noroi 14 - Akuma no waza 15 - Indifferent Man 16 - From The Past 17 - Wasurekaketa omoi 18 - I am yours if you are mine 19 - Shinjitsu e no itoguchi 20 - Victim 21 - Execution 22 - The Mesh 23 - Labyrinth 24 - Shi no tsugunai 25 - Musubareenu futari 26 - Main Theme (Ushinawareta kisetsu) 27 - Lament Of Devil 28 - Guilty Взето оттук: http://mangas-arigatou.fr/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 23 Януари, 2011 Share Отговорено 23 Януари, 2011 Хаха, след светкавичните епизоди на Clone baby, на мен също ми се иска японците да намалят сериите на драмите си. И аз първо не харесах героинята на Мичико Кичисе. Добре, че се усетиха да променят действията й в друга посока. А кучето само в началото участваше повече. В един момент съвсем се изгуби. Понеже то беше собственост на Мива-сан, затова толкова се грижеха за него. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
e_katya Отговорено 12 Октомври, 2011 Share Отговорено 12 Октомври, 2011 Сериалите с отмъщение винаги са ми били интересни, защото има някаква загадка, кой, как, защо, но през цялото време се питам струва ли си. Струва ли си цял живот да живееш за отмъщение и да си пропиляваш живота, като можеш да почнеш на чисто... но пък болката от миналото винаги те преследва и хората, които са те наранили остават ненаказани. Това е един много тънък момент.И въпрос на който още не знам отговора. Да продължиш живота си и да оставиш лошите ненаказани или да получиш възмездие и да умреш. Определено си беше Bad guy в женски вариант, но се убедих, че тръгнеш ли да отмъщаваш ще погубиш себе си. Наистина малко мудничко ми вървеше, но пък ми беше интересно. Всъщност да си призная по едно време малко се пооплетох. Разбрах кой, но защо? ми се губи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daniela1504 Отговорено 24 Ноември, 2012 Share Отговорено 24 Ноември, 2012 С български превод - Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Кева Отговорено 29 Октомври, 2013 Share Отговорено 29 Октомври, 2013 Когато го преразказвам звучи интересно, а истината е, че се измъчих с него. Изобщо не го харесах и като си спомням за него винаги роптая Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts