Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Legend Of The Fist : The Return Of Chen Zhen

Жанр: Екшън | Драма | Исторически
Година: 2010
Държава: Хонконг | Китай
Режисьор: Andrew Lau
В ролите: Donnie Yen, Shu Qi, Anthony Wong
:imdb:

.: Резюме :.
Шанхай. Японците са окупирали града. В най-луксозният бар, Казабланка, се появява странен мъж. Името му е Чен Жен. Много скоро, сприятелявайки се със собственика на бара, който е шеф на местната мафия, Чен, става негов бизнес партньор. След като японците публикуват списък с имена на важни личности, които трябва да бъдат убити, Чен Жен, заедно с група братя по оръжие, поемат тежкият път на борбата. Всред хаоса от продажни съюзници, играещи собствените си политически игри и японски шпиони, дебнещи зад всеки ъгъл, Чен и приятелите му, с цената на всичко се опитват да спасят колкото могат повече от хората в списъка и да се преборят за независимостта на Китай.

Поредното добро представяне на Дони Йен. Невероятна хореография и изпълнение на бойните
сцени, на които самият Дони Йен, е автор.

:essub:

:subs: Свали с български субтитри: :click: :click: 

:subs: Онлайн с български субтитри  :click:  :click:  :click:  :click:

Свали с английски субтитри: :click:

Свали с руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хех, та ти трейлъра не си ли гледал? Само от него ми става доста ясен целият филм. Дони Йен в премяна като в Ип Ман, но с маска като в един от ТВ-проектите на Брус Лий (нещо за "Стършел" ставаше дума) и с много хвърчене. Отново нереалистични битки и режисьорско въображение, приземено от оценка "по милост" в IMDB. Засега го отлагам във времето, ама май ще има същата съдба като в Истинска легенда, която още чака своят ред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък "Истинска Легенда" много ми хареса. Ако ми се гледа истински, реалистичен бой ще отида на някой турнир по карате, а от такива филми очаквам точно такива боеве- ефектни, против всякакви физични закони и по многооо :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Donnie Yen at his worst...

Много се разочаровах от това изпълнение - няма такова идиотско превъплъщение, няма такива смотани бойни сцени от наистина добър хореограф, няма такива провлачени сцени, няма такива еднообразни герои...

Дони Йен направи име с филми като Iron Monkey, In the line of duty 4, Tiger Cage, Once upon a time in China 2, SPL, Flash Point, Dragon tiger gate, Ip Man, но този филм, според мен, се нарежда сред провалите в кариерата му - особено като той е и хореограф на бойните сцени, жалко за пропиления потенциал и време...

Имаше някакъв комиксов привкус, заприлича ми на "Black Mask" с Джет Ли, но самия герой беше толкова гладък и безинтересен, че едвам го догледах до края...

В началото всъщност започна сравнително добре - енергия, динамика, паркур елементи, но после всичко замириса като клошар спящ в казаните за болкук...

Дори и извесният му двоен удар с крак беше подпомогнат от явни жици, за разлика от същото изпълнение в In the line of duty 4 & Tiger Cage 2...

Ужаст на квадрат - гледайте само трейлъра, той поне не се взима чак толкова на сериозно :D

2/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеше и по - добре... гледах филма на няколко пъти, защото 1. Дони Йен страшно много ми напомняше на един приятел, който живее в чужбина; 2. Все заспивах и 3. Нямах други филми на компютъра... не бих го гледала отново...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове