lazeto Публикувано 11 Май, 2010 Share Публикувано 11 Май, 2010 Moon Lovers Tsuki no Koibito Страна: Япония Жанр: Романс Rating:22,4% Канал: Fuji TV Година на излъчване: 2010 Режисьор: Гото Хироюки Епизоди:10 Участват: Кимура Такуя Шинохара Рьоко Мацуда Шота Китагава Кейко Уатанабе Икей Хикари Мицушима Резюме: Кимура Такуя е в ролята на Хазуки Ренске, собственик на компания за производство на мебели, чиято цел е да стане номер едно в тази индустрия. Настоящата му цел е Шанхай, където се отваря първият от веригата магазини "Regolith". Неговата служителка и дизайнер в компанията - Ниномия Маеми, е тайно влюбена в Хазуки още от ученическите им години, ( в ролята е Шинохара Рьоко, позната ни от "Anego") и е в процес на декориране на новия магазин, но получава нарежда от шефа си да промени изцяло интериора заради голямата съпротива на местната китайска фабрика. Това е и причината откриването да бъде отложено, но в случая се намесва опитния млад служител на Хазуки - Cai Feng Jian (ще видим чаровника Мацуда Шота в тази роля). Той предлага нов план - да направи местната работничка Liu Xiu Mei (китайският модел Lin Chiling), която впечатлява Хазуки още от първата им среща, представително лице на Шанхайския магазин, за да разрешат конфликта. Още една жена се намесва в борбата за сърцето на Хазуки - дъщерята на индустриалния гигант в мебелното производство - Онуки Юзуки отново познато лице - Кейко Китагава, която някои са гледали в "Buzzer Beat"), която също пристига в Шанхай. Страхотно резюме от parab. Свали с български субтитри: Онлайн с български субтитри: Свали с английски субтитри: Свали с руски субтитри: 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daneto Отговорено 16 Май, 2010 Share Отговорено 16 Май, 2010 Току що изгледах първи епизод и мога да кажа, че се очертава добър сериал. Освен, че участват много актьори които харесвам се заплита любопитна интрига. Двама разкошни мъже и три още по-разкошни жени. Това за сега ми е достатъчно да го гледам серия за серия, а това не ми се беше случвало почти от ХГД. Превода на руснаците също е много бърз, излезе почти веднага след стартирането на сериала. Не мога да отрека, че Кимура ми е много любим и гледам де що има с него, но боже мой тук направо ми изтекоха очите по него. Не съм предполагала, че може да е още по-магнетичен от "Гордост", но засега се очертава да направи много силна роля. Тепърва ще си каже дали ще добрия или лошият. Извинявам се за личното отклонение, но не можах да се стърпя да поточа малко лиги. Серията е преведена, търси се редактор Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lazeto Отговорено 18 Май, 2010 Автор Share Отговорено 18 Май, 2010 И на мен много ми хареса първи епизод нямам търпени е да разбера какво ще стане хубавото е че субтитрите излизат светкавично тез хора които превеждат ме изумяват направо как успяха толкоз бързо. . Сигурно е заради Кимура как да му устои човек особено тук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rosibisi Отговорено 19 Май, 2010 Share Отговорено 19 Май, 2010 Ах Кимура уникален както винаги.Много добър старт на сериала и силна първа серия заслужава си рейтинга.А и субтитрите излизат много бързо.Видях ,че и бг превода е почти готов .Благодаря за субките ще го гледам поне 2 или 3 пъти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soulamain Отговорено 19 Май, 2010 Share Отговорено 19 Май, 2010 леле, току-що я изгледах серийката и съм като ударена с мокър парцал... не е честно да има толкова магнетизъм в един нищо и никакъв мъж!!! иначе стартът е обещаващ и наситен, а и предвид броя на епизодите - едва ли ще си позволят разводняване. напълно си заслужи чакането и трепетите (поне от моя гледна точка) даже смятам да си го пусна още веднъж, нищо че утре съм от 8 на снимки... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lovevirus Отговорено 23 Май, 2010 Share Отговорено 23 Май, 2010 Изгледах и двете серийки, много скорострелно ги превеждат, което ествествено няма как да не ме радва. Все още не съм разбрала за какво иде реч, в смисъл обикновено разгадавам сценариите Та така изглежда интересен, а и все пак Кимура играе. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 4 Юни, 2010 Share Отговорено 4 Юни, 2010 Toshinobu Kubota - LOVE RAIN ~Koi No Ame pv Линк Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daneto Отговорено 4 Юни, 2010 Share Отговорено 4 Юни, 2010 Току що приключих с превода на 3еп. и мога да кажа, че много ми хареса. Предпочетох първо да си го преведа и тогава да го гледам. Втори ми се стори малко бавен и постен, но този компенсира. Обобщено мога да кажа, че двамата сладури се правят на големи играчи, но най-накрая май ще си намерят майстора в лицето на мадамите. Всички си играят много реалистично персонажите. То няма и как да е друго яче, доказали са се с предишни роли. Само подозирам, че края ще е тъжен, а хич не ми се иска да гледам нещо, където всичко ще свърши зле. Дано не съм лош пророк и дано не разочароват надеждите ни, както става когато нещо е толкова дългоочаквано. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lovevirus Отговорено 10 Юни, 2010 Share Отговорено 10 Юни, 2010 Започна да ми става мъчно за Maemi, а тя е много интересен образ.Това е сериала на който чакам с нетърпение английските субтитри.Не усетих, кога изминаха половината серии. А интригата се заформя тепърва... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daneto Отговорено 13 Юни, 2010 Share Отговорено 13 Юни, 2010 Песничката от линка много ме зарадва. И особено екзотичният японец който я пее. Вече ми е в любими саундтраци. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lovevirus Отговорено 16 Юни, 2010 Share Отговорено 16 Юни, 2010 Рейтинга на сериала се е снижил доста на 6ти епизод - 13 %. Може би наистина е заради Световното , надявам се да е заради него. И какви са тези глупости, че само 7 епизода ще е дорамата?! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daneto Отговорено 19 Юни, 2010 Share Отговорено 19 Юни, 2010 Докато преведа 4еп. погледайте малко, как Кимура пее саундтрака. Естествено със СМАП http://www.youtube.com/watch?v=otHWuHXVoAI&feature=related Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blacky80 Отговорено 20 Юни, 2010 Share Отговорено 20 Юни, 2010 Сбъркан сюжет, трудно сващам нишката, или това е целта - краят да ме ошашави тотално? Сега хубавото, поредната "точна" роля за наш Кимура.Невероятен пич е, да казвам ли? Много добре го докарва на студен и грубичък мъжага засега, дано се усети обаче що народ (не само мацките) наранява така, за да не остане съвсем сам накрая и да плача за него.... Аууу, Мацуда, ауу Шота. Той е не по-малко готин и хитър на моменти, а и тия цайси дето ги извадиха с Рен още първите минути, ми докараха сърцелуп-туп и честно, не искам да ги свалят... Мацките са приятни персонажчета и нямам нищо против, ако и трите свършат с Рен или поне за малко бъдат с него .Просто ме кефят по-различен начин и ми е мъка да има кървящи женски сърца и насълзени очи....ама с тоя мъж, няма начин явно. П.П.Искам да разбера какво свързва Ренски с Маеми, и повечко за миналото им, не може да не са били любовници, а ако не, то съм сигурна, че ще станат??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daneto Отговорено 20 Юни, 2010 Share Отговорено 20 Юни, 2010 П.П.Искам да разбера какво свързва Ренски с Маеми, и повечко за миналото им, не може да не са били любовници, а ако не, то съмсигурна, че ще станат??? Нали, нали. Това го подозирам още от първи епизод. Фамилиарното отношение и на двамата предразполага да мислим, че има нещо повече от чуства от страна на Маеми. То и е изписано на лицето, че го обича, но какво е имало между тях.......Трябва да отбележа, че двама (Рен и Маеми) направо ми спират дъха с игра. Китайката нещо не мога да я възприема. Манекенката е лигла(такава и е ролята) иначе актрисана много ми е симпатична. Маеми отново прави добра роля. Много я харесвам, но на моменти ми става мъчно за нея. Единствено не мога да разгадая каква е играта на Матсуда. Неговият герой е най-загадъчен. Още не мога да разбера на чия страна е??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blacky80 Отговорено 20 Юни, 2010 Share Отговорено 20 Юни, 2010 Нали, нали. Това го подозирам още от първи епизод. Фамилиарното отношение и на двамата предразполага да мислим, че има нещо повече от чуства от страна на Маеми. То и е изписано на лицето, че го обича, но какво е имало между тях.......Трябва да отбележа, че двама (Рен и Маеми) направо ми спират дъха с игра. Китайката нещо не мога да я възприема. Манекенката е лигла(такава и е ролята) иначе актрисана много ми е симпатична. Маеми отново прави добра роля. Много я харесвам, но на моменти ми става мъчно за нея. Единствено не мога да разгадая каква е играта на Матсуда. Неговият герой е най-загадъчен. Още не мога да разбера на чия страна е??? О, много неща и хора подозирам, дали заради неясният сюжет или заради скритите чувства и копнежи на всеки герой. Маеми не е влюбена в Рен, тя наистина сякаш го обича, може ли да работи, твори да кажа, единствено да е доволен той, заради него и толкова да му вярва.Рен е странна птица, супер мистичен човек...какво го разкъсва се чудя, води някаква вътрешна битка със себе си, в бизнеса си, явно доста от отговорите и за него се крият в миналото и детството му.А връзката му с Xiu Mei, хем има някакво очарование, хем са ми толкова различни...дори в мечтите си... Японската сладурка е ясна, тя е сладка притурка тук, но някак му помага да открие някои неща, защото поне си признава и какзва всичко - тя е най-ясният образ и затова е готина. Kazami (Матсуда) е пич, добре играе ролята си на добрият - лошият също.Страна, не вярвам да има, играе за себе си, иска да отмъкне компанията на Рен, сякаш, поне това мисля до тук.Но вярвам че харесва Маеми, привлича го мацката.Но си мисля, че ако действа сам, нищо няма да постигне в този бизнес, тук, вече не знам кой е с него, и той доста неща крие.Знае китайски, работи във фирмата, но откога..като дясна ръка е на Рен, но господинчето не му възлага всяка задача....има доста малко символи и неща, които знаем за героите, а как ще разнищят историята и ще скалъпят и фирмата и чувствата, като остават малко епизода...любопитно ми е Последно...това заглавие така предразполагаше любоФ...а до тук само загадки? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lotlorien Отговорено 27 Юни, 2010 Share Отговорено 27 Юни, 2010 Така, един сдържан коментар и от мен, че несдържания, след като гледах 5 еп, отиде в коша. Досега не съм гледала сериали с Кимура Такуя, така че започвам да си градя мнение от тази сериалка. Играе добре, има излъчване, но примерно сцената накрая на първи еп. ми изглеждаше доста нелогична, не знам на неговата игра ли се дължи или на абсурдния сценарии (тип "нека сложим нещо фрапиращо с последните 5 минути, че да гледат следващия"). Матсуда Шота е неотразим както почти винаги (единствената му кофти роля досега е в "Meitantei no okite", не си губете времето да го гледате, толкова е не на място...). Героят му би трябвало да е гадняр, но според мен е прав да се опита да спаси каквото е останало. Рен сам си е виновен, че всички се обръщат срещу него, въпреки че претърпява доста здрава промяна. Актрисата, която играе Шу Мей, е много симпатична, но остава в сянката на Маеми (мацката я гледах и в "Анего", сладурана беше, ама дано не играе само застаряващи, симпатични OL, за които се чудиш как така не са си намерили приятел досега). Много ме кефи анкетата в d-addicts: с кого искате да свърши Рен? - С Kazuki - 7% засега. Единственият шокиращ обрат в драмата може да е именно това, яои линия между двете "шефчета". Всичко останало е напълно възможно. И все пак ми е много любопитно какво ще измислят. Само се чудя дали да вярвам на японската уикипедия, че има още два еп-а - един на 28ми юни, един на 5 юли? Уф, нямам търпение, честно казано. Отдавна не бях гледала толкова зарибяваща драма. Като се замисля, само Jotei пак с "ау, Матсуда, ау, Шота" ме е държала в такова напрежение... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
parab Отговорено 28 Юни, 2010 Share Отговорено 28 Юни, 2010 Гледай Pride с Кимура, там ролята му пасва идеално. Колкото до този сериал - за съжаление наистина навсякъде съобщават, че ще бъдат само 8 епизода. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lotlorien Отговорено 30 Юни, 2010 Share Отговорено 30 Юни, 2010 8 ще са, ама финалът ще е два часа и кусур, йеееееееееееей! Иначе седнах да гледам 7 епизод, с педагогическа цел (тоест да ми се срине самочувствието, че имам някакъв напредък за 9 месеца учене на японски) и естествено, не хванах много. Може би защото основно бяха някакви разговори по същество във фирмата. Но последните 2 минути бяха хм.... ще си мълча докато не го видя и със субтитри, тогава ще знам правилно ли съм разбрала или не. Нооо, нямам търпение за развръзката. Питам се само като са му ниски рейтингите тва значи ли че може да изчейнджат изначалната идея? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lazeto Отговорено 6 Юли, 2010 Автор Share Отговорено 6 Юли, 2010 Дългичка последна серия, нямам търпение да разбера какво ще стане. Чудя се дали да чакам субките, но те попринцип са бързи . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lotlorien Отговорено 9 Юли, 2010 Share Отговорено 9 Юли, 2010 И таз драма свърши, при това с масивно разочарование за всеки, който е очаквал някакъв брутално як край. То беше ясно, че ще приключи като Ренске се събере с Маеми, но се надявах той да отвори очите си за нея, да проумее колко много го е обичала и колко държи на него, а от начина, по който свърши, той сякаш се отказа от живота и реши да се събере с нея, просто защото тя е най-малкото зло от трите жени. И Маеми ме надразни как не й млъкна устата дори след като той я целуна. Все едно всичко си беше както преди. Абе нещо в сценария е сбъркано. Но като цяло и началната дилема не, а трилема, си беше доста сложна и не се прави лесно избор между три такива чудесии. Но като нямаш ясна идея как да го завършиш, за какъв чеп сядаш и пишеш скрипт, че и ангажираш най-добрите актьори на Япония?... Хубаво поне, че открих какво чудо е Кимура Такуя и сега ще изгледам другите му по-забележителни неща. Продължавам да се убеждавам, че всичко, създадено от 2002 насам, е пълна боза и истината е в класиките на деведесетте... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts