ukio Публикувано 1 Май, 2010 Share Публикувано 1 Май, 2010 (Редактирано) About Love Година: 2005 Жанр: Romance Режисьори: Ten Shimoyama (Shinobi), Chin-yen Yee, Yibai Zhang (The Longest Night in Shanghai) Актьорски състав: Bo Lin Chen, Ito Misaki (Segment "Tokyo"), Mavis Fan, Ryo Kase (Segment "Taiwan"), Takashi Tsukamoto, Lu Lu (Segment "Shanghai") IMDB Резюме: Лентата събира три истории в един филм, всяка от които - неповторима сама по себе си. Действието в отделните сегменти се развива в три различни Азиатски града: Токио, Тайпе и Шанхай. Трима талантливи режисьори и шестима млади актьори създават интересна смесица от култури и езици, която за разлика от филма на София Копола "Изгубени в превода", би могла да се нарече "Намерени в превода". Всяка от разказаните истории има свой уникален облик, различен и интригуващ. Това са три самостоятелни разказа, които обаче имат свързваща нишка помежду си, въпреки че носят различни послания. Главните действащи лица във всеки отрязък са разделени на групи по двама. Забележително е, че единствено в първия сегмент може да се открие т. нар. sub-plot (второстепенна сюжетна линия), тъй като камерата не се съсредоточава само върху отношенията между двамата основни герои. About love е един трогателен филм с дълбок замисъл, който събира в едно много смях, романтика, носталгия и забавление. Но най-красивото в него е приятното чувство, което оставя след себе си. * Mavis Fan, която участва във втората история, е известна тайванска певица. * Актрисата Lu Lu, от третия сегмент, става най-младата носителка на приза за женска роля, раздаван на наградите Златен кон в Тайван през 1998 г. Тя се е снимала в благотворителна фотосесия заедно с 300 известни личности от Азия, в помощ на жертвите от цунамито през 2004 г. Линк Редактирано 7 Октомври, 2021 от bealonenomore Оразмерен постер. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rimedore Отговорено 30 Август, 2014 Share Отговорено 30 Август, 2014 Не съм коментирал този филм? Shame. Страхотен е. И особено като китайско/тайванска от една страна, и японска, от друга, копродукция. Но най-вече като изпълнение. Щом е оставил толкова ярки спомени в мен след толкова време. И трите истории са чаровни, на мен ми харесаха в ниходящ ред, точно както са подредени - най-много първата и най-малко последната. Всички актьори са запомнящи се, Мавис Фан e много готина, Ито Мисаки има чаровна усмивка, Рьо Казе - полицейският съдрудник от Scrap Heaven, пък и вторият брат в Bright Future, които съм гледал - забравил съм че тук съм го видял за пръв път, хаха. Действително, за чувствата и идеите чуждите езици не значат нищо. И виждам, че Укио е казала: един трогателен филм - и знам, че няма какво повече да кажа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts