Jump to content

Samurai Sensei (2015)

Recommended Posts

spacer.png

Samurai Sensei (サムライせんせい)

Страна: Япония

Също така известен като: Samurai Teacher

По мангата на: Esusuke Kuroe – „Samurai Sensei“

Година на излъчване: 2015 Октомври – 23 старт

Време на излъчване: Петък 23:15

Формат: Renzoku

Жанр: Комедия

Канал: TV Asahi

Епизоди: 8

Режисьор: Katayama Osamu, Kimura Hisashi

Субтитри: Английски

Участват:

Nishikido Ryo като Takechi Hanpeita

Kamiki Ryunosuke като Sakamoto Ryoma

Higa Manami като Saeki Haruka

Fujii Ryusei като Saeki Toranosuke

Kuroshima Yuina като Akagi Sachiko

Ishida Nicole като Shinohara Rio

Kajihara Zen като Komiyama Kiichi

Morimoto Leo като Saeki Makoto

Резюме: Takechi Hanpeita (Nishikido Ryo), самурай на Тоса домейн, който води кампания за експулсирането на чужденците, несъзнателно пътува 150 години във времето от последните дни на шогуната Токугава до наши дни. Озовавайки се в отдалечената провинция чрез неочакван развой на събитията,той става учител в частно училище, управлявано от дядото на Haruka Saeki (Manami Higa), решавайки всички видове проблеми в населено място с уникалните методи на самурай...

Свали  :click:  :click:  :click:

Свали с Руски субтитри  :click: 

Онлайн с английски субтитри :click:

Онлайн с Руски субтитри  :click: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На първа серия не е нещо особено, но е добро. Струваше си сцената, в която си представи аналогично пътуване във времето, но на назад...

-------------

А на втора е доста по-добро и заплетено, че и смешно :)))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като ми кажат :"самурай, пътуващ във времето" веднага си представям Нишикидо. Той си абониран за такива сюжети и се справя отлично. Тук даже очаквам по някое време да сготви нещо. :rofl: Интересен сериал, с поука и смешки. Приятен за гледане. Искам още!

Редактирано от dido100
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свърши както и започна, без да реши всички загадки или да оправи света. 

Чудно защо Нобунага Концерто,което си беше също толкова нелогично, до последно ме държеше ентусиазирана и вдъхновена и някак си страшно убедително ми бъркаше в душата. Тук макар че и Нишкидо и Камики са ми огромни любимци, сякаш самият сюжет не им позволи да се разгърнат истински. Те не изпитваха страх и колебание, лесно се адаптираха и някак си бяха твърде схематични, като послание, макар и много хитри като образи. 

Всъщност въпреки усилията на целия каст, филмчето беше повече поучително, отколкото интересно, а това за сериал е винаги недостатък...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля че проблема е в броя на сериите... По - скоро за това ниво 8 е повече от достатъчно, ако бяха по-добри щяха да им отпуснат и 9та или и десета... На Нобунага Концерто пуснаха 11та + филм...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даже 8 епизода бяха много за тази история. Реално погледнато, последните 2 серии съдържаха същността й и те именно разкриха голямата енигма около пътуването на двамата самураи. Нистина, въпреки тук-там забавните моменти, през повечето време се питах, каква е причината за цялата тази Одисея?! Ненужно разтегнато беше, според мен, въпреки малкото епизоди. Най-нелепо ми бе присъствието на две исторически личности в бъдещето, още повече - след като и двамата са били убити във времето си (абсурд е да мислим, че могат да се върнат, но пък нямаше индикации събуждането им в настоящето и да е прераждане).

Ами Рьома Сакамото?

Него винаги съм го мислела за пийсмейкър, а тук в един момент му дадоха цял меч. Шокиращо беше Камики да се появи и да каже: "Аз съм Сакамото Рьома". Та той е с 10 г. по-млад от познатия на всички исторически герой. Чудя се, защо са взели именно него за ролята? Не че Камики се справи зле. Тъкмо напротив. Беше най-мистериозната фигура, а и меч въртеше като никой друг, но разминаването с действителността ми се стори несериозна.

Най-яката част от всичко беше прекрасният ендинг, дело на Канджанитата. Обажавам ги тези хора, особено когато създават уникалните си песни!

Kanjani8 - Samurai Song

П.П. Одобрявам дългата коса на Юина Курошима. Преобразена изглеждаше с нея. Добра поддръжка и от страна на коухаят на Рьо - Рюсей Фуджии. Хареса ми, как направи образа си. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове