mike Публикувано 21 Юни, 2014 Share Публикувано 21 Юни, 2014 The Raid 2/ ЩУРМЪТ 2 (2014) Режисьор: Гарет Еванс Държава: Индонезия Година: 2014 Жанр: Екшън Времетраене: 150 минути Актьори: Ико Уваис, Рюхей Мацуда, Арифин Путра, Яйян Рухиан, Жули Естел, Китамура Казуки и др. Резюме: За да предпази семейството си и да изобличи корупцията в най-високите етажи на властта, включително и в собствения му полицейски участък, Рама (Ико Уаис) влиза под прикритие в безскрупулен престъпен джакартски синдикат, където за да се добере до боса Бангун, първо трябва да се сприятели със сина му Ико. Лично мнение: Час и 6 минути бойни сцени, чист млат' и топор! Няма да придиряте на сюжета и играта нa актьорите, в такива филми е безсмислено. Бясното куче пак е тук! Еванс е бог! Безобразно добра бойна хореография и камера. Какво повече му трябва на човек? Свали с български субтитри: Онлайн с български субтитри: Свали с английски субтитри: Свали с руски субтитри: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ragnos Отговорено 22 Юни, 2014 Share Отговорено 22 Юни, 2014 Филмът е покъртителен! Бой, сеч и клане в почти всеки кадър, най-честият музикален мотив са писъците на пребитите, оръжията никнат сякаш от дупки в земята и винаги се оказват на една ръка разстояние. В джакартската болница са работили извънредно, за да сглобят обратно всички статисти, а лекарите са излезли на протест с искания за по-високи заплати. Изводът от целия филм: ЖИВОТЪТ Е ПОБОЙ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wong Fei Hung Отговорено 28 Юни, 2014 Share Отговорено 28 Юни, 2014 Първо да благодаря за чудните субтитри - ако Мия_Едно беше осрала това творение на Гарет Евънс, бих искал да я издиря и да й купя пълен набор учебници на Oxford University, барабар с граматитките на Мърфи и работни тетрадки. А сега за самия филм: Ако първия филм за мен беше един от най-добрите в жанра за последните 10 години, то този се нарежда сред най-добрите които някога съм имал удоволствието да гледам...Евалата на Гарет, Ико и компания, че направиха толкова кинематографичен екшън, който рядко вече се наблюдава в самия жанр - всичко се свеждаше до тъпи 3D сценки и китайски авиации на кило, което мен лично ме дразни от '91 насам когато т.нар. wire fu/new wave се намести във филмите за бойни изкуства и адреналина спадна осезаемо... The Raid 2 е пример за останалите - ето така се прави нещо, което иска да въздейства, да да ти влее ударна доза енергия и да искаш още и още. Бойните сцени са fucking awesome, без никакви забележки, заснети с толкова внимание, толкова балансиран усет за прцизност и с такива премерени ъгли на камерата, че аз само гледах с една такава полуусмивка на задоволство от невероятната работа, която са направили всички участници.Да не говоря за преследването с коли по джакартските улици (там хонконгски майстори са направили уникални неща), за самото изграждане на напрежението, за мащабността на този филм пред оригинала... абе след малко си го пускам пак...След този филм изгледах "Iceman" с Дони Йен и ми стана някак тъжно за киноиндустрията в Хонконг... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ragnos Отговорено 28 Юни, 2014 Share Отговорено 28 Юни, 2014 Първо да благодаря за чудните субтитри - ако Мия_Едно беше осрала това творение Благодарим за вниманието. С Андрю отдавна не бяхме превеждали заедно, но някои неща не се забравят. Даже малко попретупахме нещата, защото имаше опасност Мията или някой от нейните сайдкикци да си пусне безумията по-рано. Май и двамата превеждахме със зачервени очи по нощите, за да го предотвратим. Скоро ще пуснем версия две на превода с някои леки... колко пък да са леки, корекции, и ще го качим тук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jikatapz Отговорено 29 Юни, 2014 Share Отговорено 29 Юни, 2014 Филмът си е разчекване като първата част. Няма какво повече да се каже, освен че режисурата на Еванс е скандално добра. Разгледайте ревюто ми тук Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fastuka Отговорено 31 Август, 2014 Share Отговорено 31 Август, 2014 Само ми се струва мега тъпо толкова много гангстери, а да нямат пари за едно огнестрелно оръжие, а размятват ножове, бухалки и чукове от промоцията в Практикер В първата серия поне се стреляха и кат свършеха пълнителите се млатиха. А тук баси простотията. 20 човека охрана на счетоводителя, а няма един с пистолет, сякаш имат метал детектори на входа на метрото. А самите бойни сцени - ок, зрелищни доста , но някак си прекалено бавни и доста си личеше как стоят с разперени ръце и чакат да поемат удара. 20 човека подскачат на място, а само двама атакуват, като ги повалят скачат следващите 1-2-ма. Е мега тъпо. В първата серия това поне се случваше в тесни пространства и не биеше на очи. Филмът е въпреки това много добър, но тези неща нагарчат малко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alinamalina73 Отговорено 14 Юни, 2024 Share Отговорено 14 Юни, 2024 Добавен нов линк. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts