Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Love Lesson / Fancy Walk 

Страна: Южна Корея

Година: 2013

Времетраене: 100 мин.

Жанр: Драма, Романтичен, 18+

Режисьор: Ko Kyoung A                    

Участват:  

Kim Sun Young - Hee Soo

Byun Joon Suk - Seung Ho

Oh Cho Hee

Резюме: Във филма се разказва за любов между жена и младо момче.

Това е корейската версия на филма "Private Lessons"...

:essub:

:subs: Свали с български субтитри: :click:  :click:

:subs: Онлайн с български субтитри: :click:

Свали с английски субтитри: :click: 

Свали с руски субтитри: :click: 

Онлайн с руски субтитри:  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лентата е наистина естетски провокативна , така както могат само корейци да я направят. 

Резюмето ме провокира, особено представянето му като нечия Корейска версия ,  за едно малко проучване относно оригинала .

И се получи нещо интересно .  Ще го сложа в спойлер, че ще излезе дългичко вероятно и за да не ви отегча .

Оказа се , че филми с подобно или аналогично име има не един и два . Съдържанието в общи линии е еднотипно, вариациите са в представянето .

Първият е от далечната 1975 г и е италиански : Private Lessons(1975) За гледането му  онлайн ми искаше регистрация и понеже нямам , го прескочих ,  но картинката от плаката  определено води до мисълта , че артистите ,играещи  въпросните ученици (  гимназисти ) доста са минали ученическата възраст.

Пред вид факта , че 68 г  в култовия "Ромео и Жулиета "  , Дзеферели за първи път използва младежи за главните роли ..., явно  такава тенденция още не е влязла масово в практика . 

Но каквито и по-хард сценки да има, от позицията на разбиранията на онова време , вероятно за нашето обръгнало на плът и секс око ще ни се видят като лека задявка . (Лично мнение)

Няколко години по-късно е излязла и най-широко рекламирана и разпространена в нета версия -  "Private Lesson "( 1981) и тук  .Това е американския дебют на прословутата  Силвия Кристел , прочута в Европа от " Емануела"  / серия еротични филми от 80-те години /.  Явно е имало амбиция за пробив и на онзи континент , но се е оказал фиаско. И поне според мен нищо чудно в това , защото дори и за по -разкрепостените /евентуално / обществени нагласи там по онова време , тази версия  сигурно е била твърде провокативна и  неморална , защото спокойно би могла да мине за чиста педофилия .( Мисля , че юридическия термин за това е "развращаване на малолетни/непълнолетни")  Без извинение .

От тук нататък е лично мнение : 

На фона на знойната и разкрепостена учителка , за въпросния ученик е избрано дребно и недоразвито момченце  ( надали минало 15 г), което би могло да предизвика по-скоро майчински инстинкт ,от колкото каквито и да е креватни мераци . През цялото време то я гледа със светналите очички на дете , получило желания подарък за Коледа . А за каквото и да е партньорство в леглото изобщо не ми се коментира .  Приключвам ...

Предпоследният съименник, преди корейската версия,  ни връща отново в Европа , но успях да хвърля поглед само на трейлърите и предпочетох да го прескоча . В белгийския  "Private Lessons  /Free Student " и тук  от 2008г  поне ученикът е стигнал пълнолетие , но пък фабулата  ми намирисва на разработената идея - всеки с всеки . А кой кого и на какво учи е друг въпрос. 

Принципно се оказа , че освен тези има още доста филми , които пряко засягат темата за връзка на по -...да го кажа опитна жена и тепърва навлизащ в света на интимните усещания младеж . Само дето заглавията са други . Класика в тази насока е Абсолвентът с Дъстин Хофман  , получил "Оскар" . 

Сигурно ако се разтърся , ще намеря още ленти са подобно или аналогично съдържание , но принципът е един . Това са "огледални  изображения" на "Лолита"  или примерно   "Любовникът " на Жан -Жак  Ано ,  ако ги изчистя от всичката фабула и се фокусирам само върху това , кой кого .

Но както и да въртя и суча , дори и за това (особено за това  :i love this: )  е необходим наистина добър учител .

Върти ми се бегъл спомен за някакво инфо от сорта, че преди векове подрастващите аристократи ги " обзавеждали " с "учителки" в ..казано по нашенски около критическата възраст - хем по-безопасно , хем с достатъчно опит , да ги обучат на фатки и чалъми .  

Май, ме хвана логореята ...Спирам.

Всъщност , да си каже мъжката група тук , но още при вида на плаката , ми лъсна в ума една фраза , чута за първи път преди много години , и абсолютно точно обхващаща цялата квинтесенция на филма : " Хвани си кака , да те отрака" ....

Тази квинтесенция ,обаче , е само каймака на сюжета . Доста щедър каймак , вярно , обаче любопитното е , че под него са успели да надиплят и други пластове .  

Прокарват успешно идеята за изкуството , творческия процес  и особеното значение на Музата  в него  :wub:  . Бъзват  и онази грозна и мръсна страна на шоу бизнеса, където  няма скрупули и правила. Където може и да имаш талант , но може и да нямаш. Въпросът е , как ще си изиграеш картите и кой ще те лансира . Или ще успееш сам да се пробуташ , пък дори и да не ставаш...

Дори е наблегнато  на тънкия  момент  за  приемствеността - бившата ученичка става учителка на свенливия , но вече с  провокирани и пробудени сетива за интимното младеж. 

Показан е и контраста  на  разбиранията и възгледите за отношенията " мъже -жени "  със съпоставката и едновременно противопоставянето на двамата приятели-тинейджъри .  

Тоест , освен за плакнене на окото , филмът има и още нещо , което може да провокира на други нива.

Смятам за приключа, понеже много се "разпених".  

Редактирано от asha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голота. Готина беше главната. То съвършена красота показа.

Но никак не подбираше... Разплака детето... :28558:

Ми... тва е... за всичко си има първи път.... а също... учители и учителки, къде без тях.... :28558:  :28558:  :28558:

Филмът е за сетивата... и мерака и най вече въобръжението, което цепи мрака... Нищо повече. Е, мъжете може и да се изплакнат очите......

Секс филм, уж го правят, ма нищо не се вижда, по корейски, да си напъваш въобръжението  :dunno: на макс...Да си призная очаквах повече., по-голямо развитие на нещата

Това не ми се видя любов, а "първичен секс" по-скоро... Е, може и любов  да е имало малко от стана на момчето...но бързо се изпари..

Искаха и нещо друго да покажат. Че в шоубизнеса/то къде ли не е, ама../ всички задължително, талантливи, неталантливи,

минват през секс изпитна обработка от страна на свишестоящите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове