lazeto Публикувано 11 Април, 2014 Share Публикувано 11 Април, 2014 Love Lesson / Fancy Walk Страна: Южна Корея Година: 2013 Времетраене: 100 мин. Жанр: Драма, Романтичен, 18+ Режисьор: Ko Kyoung A Участват: Kim Sun Young - Hee Soo Byun Joon Suk - Seung Ho Oh Cho Hee Резюме: Във филма се разказва за любов между жена и младо момче. Това е корейската версия на филма "Private Lessons"... Свали с български субтитри: Онлайн с български субтитри: Свали с английски субтитри: Свали с руски субтитри: Онлайн с руски субтитри: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asha Отговорено 19 Май, 2016 Share Отговорено 19 Май, 2016 (Редактирано) Лентата е наистина естетски провокативна , така както могат само корейци да я направят. Резюмето ме провокира, особено представянето му като нечия Корейска версия , за едно малко проучване относно оригинала . И се получи нещо интересно . Ще го сложа в спойлер, че ще излезе дългичко вероятно и за да не ви отегча . Оказа се , че филми с подобно или аналогично име има не един и два . Съдържанието в общи линии е еднотипно, вариациите са в представянето . Първият е от далечната 1975 г и е италиански : Private Lessons(1975) За гледането му онлайн ми искаше регистрация и понеже нямам , го прескочих , но картинката от плаката определено води до мисълта , че артистите ,играещи въпросните ученици ( гимназисти ) доста са минали ученическата възраст. Пред вид факта , че 68 г в култовия "Ромео и Жулиета " , Дзеферели за първи път използва младежи за главните роли ..., явно такава тенденция още не е влязла масово в практика . Но каквито и по-хард сценки да има, от позицията на разбиранията на онова време , вероятно за нашето обръгнало на плът и секс око ще ни се видят като лека задявка . (Лично мнение) Няколко години по-късно е излязла и най-широко рекламирана и разпространена в нета версия - "Private Lesson "( 1981) и тук .Това е американския дебют на прословутата Силвия Кристел , прочута в Европа от " Емануела" / серия еротични филми от 80-те години /. Явно е имало амбиция за пробив и на онзи континент , но се е оказал фиаско. И поне според мен нищо чудно в това , защото дори и за по -разкрепостените /евентуално / обществени нагласи там по онова време , тази версия сигурно е била твърде провокативна и неморална , защото спокойно би могла да мине за чиста педофилия .( Мисля , че юридическия термин за това е "развращаване на малолетни/непълнолетни") Без извинение . От тук нататък е лично мнение : На фона на знойната и разкрепостена учителка , за въпросния ученик е избрано дребно и недоразвито момченце ( надали минало 15 г), което би могло да предизвика по-скоро майчински инстинкт ,от колкото каквито и да е креватни мераци . През цялото време то я гледа със светналите очички на дете , получило желания подарък за Коледа . А за каквото и да е партньорство в леглото изобщо не ми се коментира . Приключвам ... Предпоследният съименник, преди корейската версия, ни връща отново в Европа , но успях да хвърля поглед само на трейлърите и предпочетох да го прескоча . В белгийския "Private Lessons /Free Student " и тук от 2008г поне ученикът е стигнал пълнолетие , но пък фабулата ми намирисва на разработената идея - всеки с всеки . А кой кого и на какво учи е друг въпрос. Принципно се оказа , че освен тези има още доста филми , които пряко засягат темата за връзка на по -...да го кажа опитна жена и тепърва навлизащ в света на интимните усещания младеж . Само дето заглавията са други . Класика в тази насока е Абсолвентът с Дъстин Хофман , получил "Оскар" . Сигурно ако се разтърся , ще намеря още ленти са подобно или аналогично съдържание , но принципът е един . Това са "огледални изображения" на "Лолита" или примерно "Любовникът " на Жан -Жак Ано , ако ги изчистя от всичката фабула и се фокусирам само върху това , кой кого . Но както и да въртя и суча , дори и за това (особено за това :i love this: ) е необходим наистина добър учител . Върти ми се бегъл спомен за някакво инфо от сорта, че преди векове подрастващите аристократи ги " обзавеждали " с "учителки" в ..казано по нашенски около критическата възраст - хем по-безопасно , хем с достатъчно опит , да ги обучат на фатки и чалъми . Май, ме хвана логореята ...Спирам. Всъщност , да си каже мъжката група тук , но още при вида на плаката , ми лъсна в ума една фраза , чута за първи път преди много години , и абсолютно точно обхващаща цялата квинтесенция на филма : " Хвани си кака , да те отрака" .... Тази квинтесенция ,обаче , е само каймака на сюжета . Доста щедър каймак , вярно , обаче любопитното е , че под него са успели да надиплят и други пластове . Прокарват успешно идеята за изкуството , творческия процес и особеното значение на Музата в него . Бъзват и онази грозна и мръсна страна на шоу бизнеса, където няма скрупули и правила. Където може и да имаш талант , но може и да нямаш. Въпросът е , как ще си изиграеш картите и кой ще те лансира . Или ще успееш сам да се пробуташ , пък дори и да не ставаш... Дори е наблегнато на тънкия момент за приемствеността - бившата ученичка става учителка на свенливия , но вече с провокирани и пробудени сетива за интимното младеж. Показан е и контраста на разбиранията и възгледите за отношенията " мъже -жени " със съпоставката и едновременно противопоставянето на двамата приятели-тинейджъри . Тоест , освен за плакнене на окото , филмът има и още нещо , което може да провокира на други нива. Смятам за приключа, понеже много се "разпених". Редактирано 20 Май, 2016 от asha Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lukreciana Отговорено 22 Май, 2016 Share Отговорено 22 Май, 2016 Голота. Готина беше главната. То съвършена красота показа. Но никак не подбираше... Разплака детето... Ми... тва е... за всичко си има първи път.... а също... учители и учителки, къде без тях.... Филмът е за сетивата... и мерака и най вече въобръжението, което цепи мрака... Нищо повече. Е, мъжете може и да се изплакнат очите...... Секс филм, уж го правят, ма нищо не се вижда, по корейски, да си напъваш въобръжението на макс...Да си призная очаквах повече., по-голямо развитие на нещата Това не ми се видя любов, а "първичен секс" по-скоро... Е, може и любов да е имало малко от стана на момчето...но бързо се изпари.. Искаха и нещо друго да покажат. Че в шоубизнеса/то къде ли не е, ама../ всички задължително, талантливи, неталантливи, минват през секс изпитна обработка от страна на свишестоящите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts