lazeto Публикувано 9 Април, 2014 Share Публикувано 9 Април, 2014 Off Topic MONSTERZ (2014) Страна: Япония Също така известен като: Monsterz Monsutazu Година на излъчване: 30 Май 2014 Жанр: Мистерия, Трилър Режисьор: Hideo Nakata Субтитри: Английски Участват: Tatsuya Fujiwara – man with special powers Takayuki Yamada - Shuichi Tanaka Satomi Ishihara - Kanae Tomorowo Taguchi Motoki Ochiai Taiga Masaki Miura Mina Fujii Yutaka Matsushige Tae Kimura Резюме: Един мъж (Tatsuya Fujiwara) притежава специална способност да манипулира другите само с очите си. Заради нея той бива изоставен от семейството си. Сега живее самотен живот в тъмната страна на града. Междувременно Shuichi Tanaka (Takayuki Yamada) също няма семейство и живее бедно, но има благ характер и светли възгледи за живота. Един ден те се срещат, при което започва най-голямата битка в живота и на двамата... Филмът е римейк на Корейския филм от 2010 "Haunters" с участието на Gang Dong-Won и Ko Soo… Свали с английски субтитри Свали с руски субтитри Онлайн с английски субтитри Онлайн с руски субтитри Нямам търпение да излезе, страхотен каст... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 27 Април, 2015 Share Отговорено 27 Април, 2015 Търпение няма ама и постове няма...срамота! Чудесен филм! Не е шедьовър има си и някой друг косур, но като цяло ми беше увлекателен уотч. Доволен съм изцяло от актьорите, но тукашната идея е това, което наистина заслужава похвала тъй като съспенса беше великолепен, а атмосферата злокобна и пропита с много насилие и убийства! Героят на Фудживара беше доста отблъскващ, истинско чудовище запалаха за себе си и околните, но същевременно с това имаше нотка съжаление тъй като той не си е избрал да бъде такъв. Действията му бяха породени най вече от страх от ставащато с тялото му и от факта, че има човек, който не може да контролира..Нещо подобно стана с Ягами, когато беше притиснат от L в Тетрадката и прищрака съвсем. Лайто обаче беше с ясна кауза, която беше до някаква степен правдива докато тукашният злодей отнемаше животи просто така, когато се чустваше застрашен или просто да покаже възможностите си и то на съвсем невинни хора. Сатоми беше чудесна както винаги..героинята й бая се измъчи и в тези драматични моменти тя си се представи на ниво. Хареса ми сцената най вече когато изгледа какво е направила докато беше под контрола на антагониста както и точно тези моменти, когато трябваше да е кукла на конци. В това отношение между другото дори и статистите заслужават похвала тъй като движенията им бяха почти изцяло добре координирани и това допринесе съществено за злокобният ефект от mindcotrol-a в масовите сцени. Споменавайки това финалните кадри в театъра бяха просто ужасяващо покъртителни.. безпомощните хора просто падаха от балконите и животът им приключваше в миг дори без да разберат какво се случва Такива работи наистина могат да те накарат да се замислиш в/у живота и смъртта и колко преходно е всичко. Зачудих се ако аз самият имах такава способност да контролирам хората...хехе щеше да е забавно стига да не ми окапваха крайниците, но в края на краищата за какво толкова би я използвал човек тая възможност ако марионетките ти не помнят нищо след това? Много по забавно е да контролираш околните докато са в съзнание! Оценка 7/10 за филма и отличен 6 за Сатоми! :* <3 (по шестобалната рабира се! ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 28 Април, 2015 Share Отговорено 28 Април, 2015 Да. И аз запомних най-ясно сцената в театъра. Добър е филма, въпреки че имаше излишни кадри и герои, според мен (на-вече второстепенни). Ямада ми беше прекалено кротък. Мислех, че и от него ще видя нещо в стил Dragon head. Прав си в разсъжданията. Наистина Лайто имаше кауза, а тук нещата се случваха, сякаш провокирани от миналото на единия герой. Той беше различен още като дете и ако близките му се бяха помъчили да насочат силите му в друга посока, може би нямаше да се превърне в такова чудовище. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maira Отговорено 24 Юли, 2015 Share Отговорено 24 Юли, 2015 Ми в средата ме загуби тоз филм, изтраях до финала, ноооо... Просто не можах да разбера тоталната липса на самосъхранение на лошия герой. Ако на мен нещо ми влияе зле, ще го правя много по-малко и ще премислям всеки ресурс. Това е част от напрежението в подобни сюжети. Още помня Черния кон, при контрола на поведение в Подпалвачката /преводът Живата факла по ме кефеше, ама на/ и връхлитащото с копита главоболие, и цената, на която се случва всичко... Или класическата Шагренова кожа, в която накрая героят не смееше даже да спи с любимата си понеже всяко изпълнено желание му отнемаше живот, а пък все повече му се искаше... Накратко Такаюки си ми е любимец, много, дори когато играе сухо и прибрано, а за таквиз фентъзи предизвикателства умиргам... обаче тук авторът се е объркал твърде... Толкова гняв, който да обясни Камикадзето на лошия герой, не може да се простира така 20 години... И тъпо и упорито да го унищожава.... Той трябва да избухне доста по-логично или да се трансформира в нещо ново, поне според мен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts