lazeto Публикувано 27 Юни, 2013 Share Публикувано 27 Юни, 2013 Pin to Kona (2013) Страна: Япония Също така известен като: ぴんとこな По мангата на: Ako Shimaki - "Pin to Kona" Телевизионен рейтинг: Година на излъчване: 2013 - Юли – 18 старт Време на излъчване: Четвъртък 21:00 Формат: Renzoku Жанр: Драма, Романс Канал: TBS Епизоди: Режисьор: Hayato Kawai, Daisuke Yamamuro Субтитри: Английски Участват: Tamamori Yuta - Kawamura Kyonosuke Nakayama Yuma - Sawayama Ichiya Kawashima Umika - Chiba Ayame Matsumura Hokuto - Sawayama Shohei Jesse Lewis - Haruhiko Sakamoto Aoi Yoshikura Koji Yamamoto Masahiro Takashima - Teacher Matsukichi Takaaki Enoki Kyoko Enami Goro Kishitani – Yozaemon Резюме: Kawamura Kyonosuke (Tamamori Yuta) е син на известното кабуки семейство Kajimaya, в което социалният статус е много важен, в същото време Sawayama Ichiya (Nakayama Yuma) идва от просто и обикновено семейство, но влюбено в кабуки театъра. Съдбата на тези съвсем различни младежи, се кръстосва след като се влюбват в едно и също момиче Ayame Chiba (Umika Kawashima)... Линк Свали с руски субтитри Онлайн с английски субтитри Онлайн с руски субтитри Иха какъв каст, нямам търпение... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 20 Юли, 2013 Share Отговорено 20 Юли, 2013 С интерес изгледах в четвъртък старта и на тази дорама и мисля, че ще я проследя до финал. Продукция с Джонита, но не от тези, които излъчват в късните часове на нощта по NTV Japan всяка събота. Със сигурност има какво да се научи много за кабуки актьорите и изобщо за тази форма на японския театър, а това прави дорамата много привлекателна за мен, въпреки романтичната история, която предполагам, че ще е водеща.Джонита, Джонита, колкото искаш Джонита, предвождани от Юта Тамамори. Радост ненагледна, в мига, който го видях се усмихнах така все едно не съм го виждала от години на екран. Джеси Луис... какво да кажа за него, като че ли този път се справя малко по-добре, същото се отнася и за Хокуто Мацумура. Има още какво да учат и двамата, но нека - растат, развиват се.Юма Накаяма - моят специален Джони-приятел, както обичам да го наричам, защото от презрение с него на екран извървях пътя до симпатията. Загадъчен герой (отново) и той до тук ми е най-интересен, големият съперник на героя на Юта Тамамори.Умика Кавашима - упорито дразнеше в началото героя на Юта, има комичните сцени с двамата, но... .. се оказа, че е влюбена от дете в героя на Юма Накаяма, но пък Юта взе, че бързо се влюби в нея и стана една, заформиха любовната геометрична фигура. Смокини и черници, хаха. Първи епизод бе необичайно дълъг за дорама - продължи 105 минути, като филм, но не усетих как отлетя времето. Много бързо се развиваше действието. Интерес за сега имам и ще гледам. Юта Тамамори и историята тук са интригуващи, със сигурност има много какво да науча за кабуки. Pin to Kona (2013) Download Episode 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 27 Юли, 2013 Share Отговорено 27 Юли, 2013 Да споделя нещо важно във връзка със субтитрите на английски за тази дорама.Тя се превежда, но достъпът до субтитрите е как да се изразя... може би по-лесно бих стигнала до централата на ЦРУ в Ленгли, Вирджиния, отколкото до тези субтитри тук. Eстествено с шега казвам това, но верно си е предизвикателство.Това е мястото където се превеждат и качват, но, има едно голямо но. Създателката на комуната, а и всъщност тя е преводачка както на Pin to Kona, но и на други продукции с Джoнита, между които е и Kamen Teacher е наложила много строги правила - по никакъв начин не иска никой на никакъв друг език да прави преводи от това, което тя е предоставила, не иска нейни субтитри да се разпространяват на други места, из онлайн сайтове и т.н. (един куп още правила), с други думи - малко неща са позволени и това е причина дорамата да не се качва с превод и в онлайн сайтовете, същото се отнася и за останалите заглавия, които превежда. Поставила е три въпроса, на които трябва да отговори всеки (за целта е нужна и регистрация в livejournal), за да се присъедини към комуната и да достигне поне за лично ползване до тези субтитри. Отговорих на въпросите, но самото й отношение, държение като учителка от соц-времената доста ме учуди. Големи поучения, големи "наказания" ще се раздават, ако не се спазват правилата й. Разбирам, че се злоупотребява в интернет и не може да се вярва на всеки, уважам труда на преводачите и не злоупотребявам, но тук авторката според мен малко е прекалила.Обяснявам всичко това за тези тук, които имат желание да гледат дорамата (отнася се и за Kamen Teacher), но се чудят защо няма субтитри на английски за нея. Начинът е следния - регистрация в livejournal, отговаряне на трите въпроса на авторката, след това натискане на бутона "Join this community" и след това сте в очакване на поуките и напомнянето за спазване на правилата на авторката (в които вие сте се заклели като член на Комсомола) и евентуално одобрение след това, за да достигнете до така "мечтаните" субтитри.Дорамата е интересна, въпреки романтичната нотка (не съм голям и възторжен фен на подобни истории), гледам я всеки четвъртък и с моя японски схващам и разбирам историята, но все пак искам да разбра и всичко в подробности, за това и проведох операция "Закълни се, че ще изпълняваш правилата и получи своите субтитри". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dark_Angel Отговорено 27 Юли, 2013 Share Отговорено 27 Юли, 2013 Ето Тук също са започнали превод на тази дорама, но казват, че нещата ще стават бавно. Само не знам дали по-късно ще слагат и те пароли, но когато пускаха субтитри за Sprout, можеше да се свалят без да изисква подобни неща, така че предполагам политиката с това заглавие ще е същата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 28 Юли, 2013 Share Отговорено 28 Юли, 2013 Много добра дорама. Дарки, аз лично ти препоръчвам да гледаш. Мисля, че ще я оцениш подобаващо, а и ще научиш и много за кабуки.Възхитена съм от кадрите с представленията, а съперничеството между Юта и Юма и на сцена и за сърцето на прекрасното девойче е добре представена - няма протакане, няма чупки, излишни стойки, ама това, ама онова, всичко се разви много бързо, изясниха се позициите, говори се открито, няма разтягане на излишен локум, което за мен е изключително важно и ценно, а и задържа интереса ми като зрител. Приятно съм изненадана, а подходих с предубеждение, казах си, че Джони-дорама няма вече с какво да ме изненада, но... има, има. Това заглавие, както написах и миналата седмица не е от дотегналите ми вече Джони-продукции, които се излъчват по NTV и си личи. Юма Накаяма ми се вижда много променен, че е пораснал - да, но и някак възмъжал ми се струва, а и самият му герой, неговият характер - страшно ми е интересен. Да видим какво ще стане, нямам търпение сега за трети епизод, който ще се излъчи в четвъртък. Юта Тамамори също с отлично изпълнение, добър е, абе, Джонита - играят винаги. Мултифункционални. Пеят, танцуват, снимат се във филми, сериали. Всичко. Щом тук харесах дори и Джеси Луис... Доволна съм. Юта е много забавен, а и защото вече е влюбен (и няма никакво намерение да се отказва от момичето, дори напротив иска да се бори за нея), а сцената с цветята, които подаряваше всеки ден на Умика, в нейната стая - прелестна картина. Толкова много цветя, които тя носеше всеки ден от училище. Син от заможно семейство, не е лишаван никога от нищо, получавал е винаги това, което иска. Малко разглезен дори бих казала, но очевидно ще израстне до финал, ще се промени и ще се поучи от уроците, които ще му даде живота. Героинята на Умика Кавашима е също с интересна история... .. живее и се издържа сама, а в същотото време е и ученичка. Момиче, което умее да се справя само с живота, живее скромно, но достойно. Борбена и умна. Страшно симпатичен образ. Много ценя такива хора и в живота. Дано си остане този образ и до финал точно такъв. Субтитрите на английски, за които писах вчера са много добри. Струваше си това чакане, писане и обещанията.Тази група, която си споделила, че превежда също дорамата, виждам, че все още не са пуснали субтитрите, не са готови с тях, но и това ще стане скоро и може би вече ще започне качване и в онлайн сайтовете и на други места. Нека, защото наистина си струва това заглавие. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 2 Август, 2013 Share Отговорено 2 Август, 2013 Изгледах вчера и новия трети епизод и не помня от кога не ми е било толкова интересна продукция с Джонита. Много интригуващо е това съперничество между Юта Тамамори и Юма Накаяма, ама и играят, браво. Романтиката също е в поносимите за мен граници, не се прекалява с нея, а и за мен най-интригуващо е именно какво ще се случи с Юта и Юма. Като много непредвидимa определям продукцията. Няма протакане, действието се развива бързо, наистина съм много приятно изнзенадана до тук, дано и на финал отличните им впечатления се запазят.Изчетох тези дни и шестте глави на шоджо-мангата, по която е дорамата. Тя продължава да излиза, така че и не мога да разбера как ще завърши. Умика Кавашима във вчерашния епизод беше приказна... ...тя и Юма имаха среща, а Юта разбра и това естествено до подлуди, хукна да я търси, хаха. Голяма сладурана в сцената, в която я дадоха с каква хубава лятна рокля и шапка се беше пременила. Очите ми останаха в това девойче още повече, че и самата тя е нъничка, много нежна и ефирна, а с този тоалет бе наистина приказна. Как я гледаше влюбено само Юта... Страхотна сцена за мен. Започнах да си тананикам на тези кадри с двамата: "Tази вечер аз съм хубава, искам да танцувам с теб, само с теб..." Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dark_Angel Отговорено 5 Август, 2013 Share Отговорено 5 Август, 2013 За тази дорама, имах намерение да видя само за какво става въпрос, като си мислех, че няма да ме задържи като зрител и ще го оставя, но коментарите на Rie и личната и препоръка да го погледна, ми събудиха любопитството и веднага щом видях, че са пуснали субтитри за първи епизод в сайта, който дадох, го гледах и останах приятно изненада. Като оставя типичната, с цветя и пеперудки, романтична история, останалото, което е свързано с театъра Кабуки ми беше интересно. Предполагам, че в следващите серии ще може да научим още за тази форма на японския театър, което е достатъчна причина да продължа да гледам. П.П: Пианото, което се чуваше, в някои от сцените, ми е много познато...... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 17 Август, 2013 Share Отговорено 17 Август, 2013 Сингълът на Kis-My-Ft2 - Kimi tono Kiseki излезе на 14 август. Песента е основна и към дорамата. Типична Джони-песньовка, които по принцип ме карат да правя кисели физиономии, но тази ми хареса, бива. Може би и защото свикнах с нея, чувам я постоянно в епизодите.Kis-My-Ft2 - Kimi tono Kiseki (August 14, 2013) DownloadИ след изгледан в четвъртък епизод (пети), мнението ми продължава да е все същото. Доволна съм от историята, има интрига, действието се развива много бързо, а сега вече и героят на Хокуто Мацумура се намеси в "играта". Става все по-интересно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maira Отговорено 1 Април, 2014 Share Отговорено 1 Април, 2014 По спомен - беше ми забавна и заразителна пак някъде до 7ми 8ми, но и финала, макар и на бавни обороти се ядваше . Най - вече заради театъра де, хем ме влудяваше нещото от неразбиране, хем ми беше супер забавна конкуренцията... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 8 Октомври, 2014 Share Отговорено 8 Октомври, 2014 Днес в НАТФИЗ имаше уоркшоп и демонстрация, посветени на театър Но. Това ме подсети за тази дорама и се сетих, колко полезна е тя по отношение на тематиката, която засяга. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Кева Отговорено 18 Ноември, 2016 Share Отговорено 18 Ноември, 2016 Изпаднала съм в някаква много драматична ситуация : хем искам да го гледам, хем не ми се сваля, че няма място. Пуснах си го в ютуб , обаче ми избоде очите, а след 10 минута ми стана трудно да следя текста. Знаете ли по-добър вариант за гледане от това https://www.youtube.com/watch?v=1lq6h2CB3wE То желание, то интерес, ама колкото и да са силни - буквите ги съсипват , а годините си казват думата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maira Отговорено 18 Ноември, 2016 Share Отговорено 18 Ноември, 2016 Тук и тук. Те рекламите могат да се регулират, също и фона и разделителната способност. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Кева Отговорено 19 Ноември, 2016 Share Отговорено 19 Ноември, 2016 След само две изгледани серии е рано за обобщаване, но Аяме е глътка свеж въздух . Прекрасно са го разписали девойчето , точно по-такова би трябвало да си загубиш ума.......... Чудесно са го разписали момичето и много ми харесва смисленият женски образ в сериала Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Кева Отговорено 20 Ноември, 2016 Share Отговорено 20 Ноември, 2016 Да не се урочасам, но това взе, че ми харесва . Малко скучни ми бяха 6,7 и осма серия, но девета ми дойде напоително и приятно . Не е кой знае какво, но държи симпатично темпо и за разлика от десетки продукции става за гледане. Аяме (малката Харука от понеделника ) е едно толкова радващо човече, бях започнала да мисля ,че в японските телевизионни ширини такива девойки не съществуват. Отделно самата актриса е пораснала и се е разхубавила, много сладка и чаровна е - радост за окото . Май ми харесват най-вече героите, добре де Аяме и елитният син . Много симпатично се оказа това детско . П.П Умика Кавашима по накакъв странен и особен начин ми напомня за Иное Мао .Заради сладката усмивка, нетипичната роля..... честно казано не знам, но това момиче ми напомни колко ми липсва Мао на екран - просто се оплаквам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts