ukio Публикувано 20 Февруари, 2014 Share Публикувано 20 Февруари, 2014 Life Back Then Antoki no Inochi アントキノイノチ Жантр: драма Година: 2011 (19 ноември) Световна премиера: 18 август 2011 (Montreal World Film Festival) Времетраене: 131 мин. Режисьор: Зезе Такахиса Участват: Масаки Окада, Нана Ейкура, Тори Мацузака, Шинго Цуруми, Тайзо Харада, Рей Дан, Акира Емото, Кейске Хорибе, Шота Сометани, Канджи Цуда, Арай Ацуши По оригиналната история на Масаши Сада (2009) Субтитри: английски, в торента IMDB Фестивали: 2011 (35th) Montreal World Film Festival - August 18-August 28, 2011 - World Competition *World Premiere 2011 (16th) Busan International Film Festival - October 6-14, 2011 - A Window on Asian Cinema 2011 (24th) Tokyo International Film Festival - October 22 - 30, 2011 - Special Screenings 2012 (36th) Hong Kong International Film Festival - March 21-April 5, 2012 - I See It My Way Награди: Innovation Award - 2011 (35th) Montreal World Film Festival - August 18-August 28, 2011 Резюме: Кьохей Нагашима (Масаки Окада) се е изключил напълно от света. През ученическите си години, той е бил обект на тормоз и е преминал през ужасяващи моменти. Днес, на новото си работно място (компания, която почиства домовете на наскоро починали лица), Кохей се сблъсква с Юки (Нана Ейкура), която също е преживяла травмиращо събитие като малка и е затворила сетивата си за истинския живот. Срещайки се, двамата постепенно започват да се променят, но дали крехката им психика е готова да поеме новата реалност, която се открива пред тях? Торент С руски субтитри Онлайн с руски субтитри Това е филмът, който очаквам от толкова много време. Изминаха близо 3 години от премиерата му, и до днес ни вест, ни кост от субтитри. Но, току-що видях, че е излязъл японски превод и нещо ми подсказа, че вероятно скоро ще има английски. Дано! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 5 Март, 2014 Автор Share Отговорено 5 Март, 2014 Филмът е прекрасен! Отлична игра на Масаки и Нана! Впечатлена съм и от режисьора! И Тайзо Харада, Шота, Тори, дори Ацуши! Нямам думи! Шота отново с шокиращо изпълнение! Дори когато камерата подсказа какво ще се случи към края, последните кадри нямаше как да не ми въздействат емоционално. Преди това имаше още една сцена, която ме разчувства дълбоко - тази на върха на планината. Какъв е бил животът ни преди и с какво той е повлиял на настоящето? Замислих се над много въпроси, благодарение на поредният чудесен проект на режисьора Зезе Такахиса. Предходната му лента така и не се появи на бял свят (т.е. - по тракерите) и затова толкова се надявах поне тази да бъде забелязана от преводачите. Мисля, че има промяна в твореца, развитие. Харесвам Лунното дете, първият негов филм, който гледах, но сега усещам, че с годините е станал още по-добър. Оригиналност също не липсва на заглавието, въпреки че някои хора се опитват да търсят линк с Окурибито. ма допирни точки с известния филм, но все пак този е базиран на новела и следва нейната нишка. Друго важно и интересно обяснение е свързано с началният кадър в лентата. Сцената вероятно ще остане енигматична, неразгадана, дори излишна за зрителя, ако той не знае, каква идея е заложена в нея от режисьора. Обяснението е дадено на пресконференцията по време на кинофестивала в Пусан. Времевата рамка на сцената е заложена точно след като героят на Масаки разрязва снимката в училището. Това го виждаме по-късно в историята. Ключов момент, без съмнение, който повлиява за психическото разстройство на главния персонаж. Първоначалният сценарий предвижда Кьохей да седи на верандата, но понеже не откриват подходяща веранда, избират да снимат сцената на покрив, което и според мен е било най-удачно. Височината е връзката на героя с планината, която играе важно значение в живота му. Пълното интервю е преведено тук. Масаки споделя, че ролята, която прави в Антоки но иночи се доближава най-близо до него самия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lazeto Отговорено 26 Октомври, 2014 Share Отговорено 26 Октомври, 2014 Вече и с Руски субтитри... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts