-
Кой е онлайн 4 Потребители, 0 Анонимни, 151 Гости (Виж всички)
-
Последни субтитри
-
-
Потребителска статистика
-
Подкрепа за форума
-
Последни мнения
-
От Candykiller08 · Отговорено
Аз харесах филма и е моят жанр, най-вече заради идеята и начина, по който беше направен. Много добре показва как миналото може да влияе на хората и че има неща, в които е по-добре да не се бърка.............. @felicytiЗа ексхумацията обаче съм напълно против. Според мен това е грешно, защото се нарушава вечният покой на човека. Гробът е място, което трябва да остане спокойно и неприкосновено. Когато някой реши да го отвори или премести останките, все едно осквернява паметта и уважението към починалия. Колкото и добри да са причините и каквото и да са те,това просто не е правилно. Някои неща трябва да си останат там, където са, защото не всичко може да се „оправи“ с човешка намеса. -
Филмът ме впечатли страшно много, защото успя да съчетае хорър, мистика и човешка драма по един много зрял и въздействащ начин. Атмосферата беше уникална – онова чувство на напрежение, което не идва от евтини уплахи, а от тишината, погледите и усещането, че нещо древно и неизбежно се пробужда. Най-много ми хареса как филмът използва темата за рода и миналото – не просто като проклятие, а като тежест, която всеки човек носи, без значение дали го осъзнава. Имаше дълбочина, нещо философско в идеята, че някои неща не бива да се нарушават, колкото и да мислим, че сме по-силни от тях. Силното актьорско присъствие и начинът, по който камерата улавя ритуалите и страховитата тишина, направиха усещането почти хипнотично. Аз обичам този тип филми – с напрежение, но и с послание, което остава след края. За мен Exhuma е изключително добре направен и заслужава напълно своята оценка 10/10. Бих го препоръчала специално на @Ilqnski, защото вярвам, че и той ще му хареса дълбочината и емоцията в този филм. -
Изглежда доста интересен и не е много епизоди,бАш за мен
-
-
Културни прояви
-
От helyg · Отговорено
Първа среща с видеолектория на азиатския клуб - тази събота, 8 ноември, от 15 до 18,30 часа в камерна зала на читалището! Заповядайте! -
От helyg · Отговорено
Скъпи приятели на източната култура, С радост ви приветстваме в новооткрития Азиатски клуб „Eastern Spirit“ към Народно читалище "Братя Миладинови-1917", създаден с вдъхновение от богатството на азиатските изкуства, традиции и съвременно културно многообразие. Клубът е отворен за лица над 12 години и цели да събере на едно място всички, които се интересуват от културите на Източна Азия – независимо дали любовта ви е към киното, музиката, езиците, пътуванията или изкуствата. Какво да очаквате? Клубната дейност ще се развива чрез срещи на живо един или два пъти месечно чрез тематични вечери с: • Видеолектории и обсъждания на азиатски филми и сериали; • Уроци по създаване на български субтитри; • Караоке вечери с азиатска музика; • Дискусии за култура и изкуство; • Споделяне на впечатления от екскурзии из Азия; • И още много изненади – според интересите на членовете. Срещите ще се провеждат в читалището или на други подходящи места по решение на групата. Как да се включите? Записването е безплатно и вече е отворено – можете да се запишете при секретаря на читалището, при ръководителя на клуба Елена Георгиева (тоест при мен), както и на специалния Ден на отворените врати, какъвто ще има и на 29 ноември. Дати ще бъдат обявявани допълнително в страницата на читалището. Имаме информационна вайбър група, към която може да се присъедините, ако ми изпратите ваш номер. Клубът е създаден по инициатива на активни членове от нашия форум, които вече са част от новата общност. Очакваме с нетърпение и вас – с идеи, ентусиазъм и любов към Азия. Добре дошли в Eastern Spirit – място за културни срещи, приятелства и вдъхновение от Изтока!
-