Сърдечно благодаря за насоката към този (конкретен) подкаст.
Цубетан е много ерудиран и завладяващ като събеседник.
За водещите на подкаста съм с раздвоено мнение. От една страна всеки труд и човек заслужават уважение, но мисля, че когато правиш такива "контенти" , както се казва вече, е препоръчително да се подготвиш добре, а не само да импровизираш от обща култура.
Някои въпроси и коментари към казаното от Цубетан ми се сториха не на място или не добре подготвени.
За да не съм голословна, питането как се е справил в самото начало (бил е на около 12 г.) с ученето на японски, когато е пристигнал там.
Мисля, че е добре известно, че децата учат по-лесно и по-бързо езици от възрастните.
Справка - Германия, където от години пристигат деца на всякакви възрасти и от всякакви култури.
Тук водещите изпуснаха момента да дадат ( в тази посока) малко повече дълбочина на подкаста.
Имаше и доста други подобни случаи.
Съжалявам, но мога да се удържа. На 35 минута единият водещ говори за "целия азиатски полуостров" и понеже моето образование не базира върху подкасти, ми се включи алармата.
Пуснах търсене за Азиатски полуостров и ми даде товa
Няма нищо като азиатски полуостров, където да фигурира Япония
Присъединете се към нас за едно вълнуващо събитие!
14 декември /неделя/
Декемврийска сбирка на Азиатския клуб – Eastern Spirit
Представяне на дебютната книга на Светлана Методиева – „Моята Корея – мечта и съдба“
Коледно парти – вкусно и напълно тематично!
Читалище "Братя Миладинови-1917г."
Камерна зала – ет. 2
Начало: 14:00 ч.
Очакваме ви!