Привет, приятели! След дълго търсене на свинско с мазнинка, което е перфектно за samgyeopsal, и избягвайки пловдивските месарници, тъй като една псевдо крафт наченка ми взе 90лв за килограм за уж телешки стек, но бе гола вода, открих наскоро следното:
Добрият стар чичко Ханс и неговият вносен Лидл ни е играта. Онзи ден намерих разфасовка 1кг свинско за готвене, изрично пишеше с до 30 процента мазнини, и на вид беше точно каквото сме свикнали да виждаме по газовите грилове. Идва на кубчета в тарелката, но всяко кубче лесно става на 2-3 филийки по сантиметър и директно към грила.
Моля, ако някой ми се върже на акъла да пише впоследствие дали им се е получило, естествено с гочуджанг изпълнението ще е съвсем завършено.
Пращам сходна снимка с тази на продукта, само надписа и грамажът са различни.
Ехо! 190 дни по-късно май-май понамерих решение и ще се радвам да споделя с вас.
Първо -- колкото и добре да ви се получи самгьопсал-а, пак ще поръчваме на приятели от София да ни носят гочуджанг на път за Пловдив, тъй като дочувам, че К-Фууд е затворил.
Но добрата вест -- струва ми се, че свинското ("за готвене"), разфасовка 1кг, цена 10лв и изрично обозначено "с до 30% мазнини" (не помня дали тази дума беше използвана, но наистина си беше на слоеве както подобава) в Лидл е наистина отличен начин да приготвим самгьопсал вкъщи!
Идва на кубчета, като всяко кубче изисква с добър нож да се направи на 2 до 3 тънки резена и voila - на скарата.
Ако някой изпробва горното и има добра обратна връзка, да сподели!
Изглежда така, но 1кг, с надписа за 30те процента и е на кубчета.
Присъединете се към нас за едно вълнуващо събитие!
14 декември /неделя/
Декемврийска сбирка на Азиатския клуб – Eastern Spirit
Представяне на дебютната книга на Светлана Методиева – „Моята Корея – мечта и съдба“
Коледно парти – вкусно и напълно тематично!
Читалище "Братя Миладинови-1917г."
Камерна зала – ет. 2
Начало: 14:00 ч.
Очакваме ви!