Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Година: 2007

Жанр: мистерия, драма, романтичен, съспенс

Времетраене: 110 мин.

Режисьор: Lee Myung Se

:imdb: 

 

В ролите:

Kang Dong Won

Lee Yeon Hee

Kong Hyo Jin

 

Сюжет:

Писателят Мин У се разкъсва между две жени – първата си юношеска любов Мими и настоящата си съпруга Ън Хе. Съзнанието му е разделено на две също като сърцето му. В ума на писателя миналото се наслагва върху настоящето, а фантазиите се преплитат с реалността. При това Мин У изпитва натрапчивото чувство, че някой го следи...

 

:essub:

 

С :subs: :click:  :click:

Онлайн с :subs: :click:

С английски субтитри :click:

С руски субтитри :click:

 

Лично мнение:

 

Хммм, определено странен филм. Както са коментирали някои зрители в рутракера - имах чувството, че гледам нечий сън. Но ми беше интересен, а и парченцата от пъзела се наредиха по местата си малко по малко. Имаше и забавни моменти. Едва ли бих го гледала втори път, но ми хареса... Всъщност - какви ги приказвам?! - със сигурност ще го гледам втори път :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз със сигурност бих го гледала втори път - и то на голям екран! Това е един от най-добрите филми на Канг! Пожелавам му да прави още подобни проекти. Страшно му отиват на визията, духовността, на всичко.

Направо съжалявам, че не съм го видяла по-рано. Това е истински арт филм, откъдедето и да го погледнем. Най-уникалното е, че създателите са взели за основата му една банална идея, типична за корейския романс, но тук важното е как е представена на екрана. Именно загадъчният, различен и почти безсюжетен поглед на камерата я прави уникална и интересна. В лентата има толкова забиващи се в съзнанието кадри, че няма начин този филм да остане забравен от зрителя. Огледала, отражения, пречупени образи, чадъри, кибритени кутийки, името Люпен (което неслучайно е дадено на мистериозния бар), сънища, спомени нарочно повтарящи се сцени - личи си, че всяко нещо е добре премислено, преди да бъде включено в общия пъзел.

М борави умело с паметта и спомените, а тези категории винаги могат да бъдат полезни за дадена продукция, ако се използват както трябва. Експерименталното кино не би се харесало на всеки, но аз съм му голям фен. Още повече - такива филми не се правят под път и над път. Абстрактният поглед напомня на "Невидими вълни" на тайландеца Пен-ек Ратанаруанг, на "Сън" на Ким Ки-Док, както и на "4.6 млрда години любов" на Миике. Доближава се дори до Дуелистът, в който Канг също участва (ха, той е на същия режисьор!). Филм-усещане! Филм-мистерия!

 

П.П. Кой не би се радвал, да си чуе името няколко пъти от устата на Канг?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, повече от логично е да се доближава до "Дуелиста", предния филм на Lee Myung-Se със същия актьор в главната роля;) Радвам се, че ти е харесал филмът, всъщност си мислех, че си го гледала като фен на Канг:)

 

Добавям в челния постинг линк за азията, където има и английски субтитри;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...