Jump to content

Recommended Posts

* Goen Hunter*
spacer.png

Заглавие: ご縁ハンター, Goen Hunter
Страна: Япония
Старт: 13 април 2013 г.
Формат: рензоку
Жанр:  романтичен
Епизоди: 3
ТВ канал: NHK (събота 21:00 ч.)
Субтитри: Английски субтитри

Участват:
Arisa Mizuki като Rika Hasumi

Matsu като Eikichi Sakamoto
Nene Otsuka като Etsuko Kiyota
Yoko Asaji като Tomoko Hasumi

Yasufumi Terawaki като Musubu
и др.

Резюме:

Дорама ще е за група от хора, които отчаяно искат да намерят своята половинка в живота и да сключат брак, като за целта участват в най-различни партита и групи.

Рика Хасуми е 37-годишна жена, която след смъртта на баща си и сватбата на по-малката си сестра, оства да живее заедно с майка си.
Един ден тя бива въвлечена в този вид партита и групи и постепенно започва да научава повече за себе си, какво действително желае и какво наистина има значение в живота.

Обяснение на заглавието на дорамата от Rie:

Буквално се превежда като 5 йени (Go (числото пет на японски) + (y)en - йена, "y", нарочно е изядено, заради трите гласни, които се натрупват), но смисълът е на нещо, което носи щастие (lucky) или добра, отлична връзка, която създаваш с друг човек (good relationship, го тълкуват точно на английски),
От там идва и заглавието тя и той тръгват на лов за добра връзка (Goen Hunter), да намерят своята половинка в живота.

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти, че веднага се отзова (само като ти писах) с тема за тази страхотна мини дорама.

Началото за мен е много добро и ще изгледам епизодите до финал с интерес. Много повече си струва тази дорама от онази опърпана Пепеляшка, която ще я чакаме да измисли еди-колко-си-епизода кой да е нейният принц. Епизодите са малко, историята не иска и разтягане на големи локуми, така че удоволствието е само мое и след това, което видях в първите два епизода.
Ариса Мизуки отново е в познатата за нея отлична светлина като представяне и изпълнение. Голям фен съм й, зная и на какво е способна. Убедена съм и, че тя вече откри "Той" в лицето на Мацу, но и трябва още време, за да го осъзнае. От EXILE тази пролет се изявяват на екран, а тук гледаме и Мацу в главна роля, която му подхожда, добре се справя с нея.
Отново една много човешка история, показана отлично от японците, за двама души, които търсят своята половинка в живота. Романтика, но много добре направена и точно от тези романтики, които харесвам и гледам. Интересни са ми отношенията между двамата, диалозите, начина, по който се запознаха, дори и тя да не го хареса в началото, но и как след това отново попаднаха един на друг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голямото предимство е реализма на героите, всички до един. "Розова пудра" няма така да се каже. Интересно, свежо, полезно, реалистично все думи подходящи за това заглавие. Изгледани първите 2 епизода. Актьорите не са ми познати от други проекти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много съм доволна от това кратко но съдържателно  трисерийно филмче. След като го изгледах по схемата 2+1 със сравнително дълга пауза бих препоръчала ан блок гледане. Хареса ми как бе разказана и показана основната тематика на заглавието. Чрез няколкото героя бяха показани от няколко различни ъгъла аспектите на казуса "да намерят своята половинка в живота", като не се пропуснаха още основните моменти от сорта "Готов ли си за половинка?", "Искаш ли реално да имаш 1/2-ка", " Познаваш ли се , готов ли си и до колко на компромис ......" и т.н. Много интересно , сериозно-забавно поднесено от начало до края, дори бих казала завърши хем силно символично-

тази пуста плъзгаща се врата, която от една страна взе да се отваря-затваря гладко, от друга страна ето че като ти посочат дефект и като помислиш и решиш че наистина е такъв с малко или повече воля и усилие може да се поправи и т.н. интерпретации

, хем с усмивка/намигане поне според мен.

Голямо браво на сценариста, свалям му шапка как успешно тази обширна тема за кратко време я е обхванал толкоз мащабно и я е написал чисто човешки, обикновено, реално, без розови очила. Браво и на актьорите , които се справиха със задачата нещо сериозно да го разкажат така че зрителя да го гледа и чуе без да му доскучае/да се отегчи. Нито за миг не преиграха, чудесно балансират в сериозно-забавното.

6 от 6 е оценката ми на този продукт. Благодаря на Rie че ми го посочи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, напълно съм съгласна с написаното от теб. Без розовщина, без локуми, поредната много реалистична и поднесена с отлична игра и изпълнение японска история. От любимата ни с теб японска кръвна група. Изключително доволна съм и аз, това заглавие влиза сред любимите ми.
Ариса Мизуки си я гледала, огледай добре филмографията й, ще си спомниш и Tenshi no Wakemae (2010) - още еднo много добро японско заглавие в същия този жанр.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е направо съм възмутена от себе си. Все трябваше да разпозная Ариза Мизуки като главна актриса и в друго гледано и харесано заглавие. Хем 5-те серии на Tenshi no Wakemae (2010) ги гледах ан блок. Много добре се справя значи с такива роли. Хем героините са изразени индивидуалности но не изглеждат толкоз полярни, Мизуки ги "омекотява" точно толкоз колкото е нужно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове