Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Dooman River (2010)
Страна: Южна Корея, Китай
Също така известен като: Doo-man-gang
Премиера: 17 март 2010
Времетраене: 93 мин.
Жанр: Драма
Режисьор: Lu Zhang
IMDB

Участват:
Jian Cui - Chang Ho
Jin Ling Li - Jeong Jin
Jin Long Lin - дядото
Lan Yin - Soon Hee

Резюме: 12-годишният Чанг Хо (Cui Jian), който живее в бедно село в близост до река Думан, се сприятелява с Чонг Джин, момче от Северна Корея на същата възраст, което просто пресича реката, разделяща Северна Корея и Китай. Животът на границата е труден, но селяните се чувстват все по-застрашени от отчаяните, бедни бежанци, които се появяват в техния град.

Награди:

2010 (60th) Berlin International Film Festival - "Special Mention" (Crystal Bear for the Best Film)

:essub:

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКО ОЗВУЧАВАНЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът не е за всеки - определено. Аз каквато съм романтична душица

поне така си мисля :D

... това ми дойде като гръм от ясно небе.

За мен лично е тежък, депресиращ и изпълващ с горчивина.

От една страна ми хареса действителността на историята и скритата надежда на бежанците, но от друга си имаше типичната корейска "драма",

мацката забременя от изнасилването на секундата. Но малкия сладур какво си причини... :blink: - няма емотиканка за реване

която ми дойде в повече. По свой си начин красив, но същевременно и грозен.

Не бих го повторила...

2441424J.gif2441424J.gif

Благодаря за превода :kissx:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо не ми хареса този филм. Със сигурност не бих го гледала втори път, беше изключително скучен. Никаква завръзка нямаше, нищо не се случи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам, че като преводач съм пропуснала да изкажа мнението си по-рано.

Силно въздействащ за ценителите на подобен тип кино. Не че се изисква нагласа, за да го гледаш, но трябва да имаш афинитет към по-арт продукциите. Децата се справиха отлично, играта им беше автентична и неподправена. Като цяло това ми хареса най-много във филма - колко "сурова" беше история. Доближава се сякаш до документалното кино.

И да, в подобен тип филми, където мълчанието казва повече от самите герои, не очаквайте нещо да стане. "Нещото" се случва главите и душите на зрителите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове