lazeto Публикувано 2 Юли, 2012 Share Публикувано 2 Юли, 2012 Dooman River (2010) Страна: Южна Корея, Китай Също така известен като: Doo-man-gang Премиера: 17 март 2010 Времетраене: 93 мин. Жанр: Драма Режисьор: Lu Zhang IMDB Участват: Jian Cui - Chang Ho Jin Ling Li - Jeong Jin Jin Long Lin - дядото Lan Yin - Soon Hee Резюме: 12-годишният Чанг Хо (Cui Jian), който живее в бедно село в близост до река Думан, се сприятелява с Чонг Джин, момче от Северна Корея на същата възраст, което просто пресича реката, разделяща Северна Корея и Китай. Животът на границата е труден, но селяните се чувстват все по-застрашени от отчаяните, бедни бежанци, които се появяват в техния град. Награди: 2010 (60th) Berlin International Film Festival - "Special Mention" (Crystal Bear for the Best Film) С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2 С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ С РУСКО ОЗВУЧАВАНЕ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NyXe Отговорено 30 Юли, 2012 Share Отговорено 30 Юли, 2012 Филмът не е за всеки - определено. Аз каквато съм романтична душица поне така си мисля ... това ми дойде като гръм от ясно небе. За мен лично е тежък, депресиращ и изпълващ с горчивина. От една страна ми хареса действителността на историята и скритата надежда на бежанците, но от друга си имаше типичната корейска "драма", мацката забременя от изнасилването на секундата. Но малкия сладур какво си причини... - няма емотиканка за реване която ми дойде в повече. По свой си начин красив, но същевременно и грозен. Не бих го повторила... Благодаря за превода Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivana93 Отговорено 8 Септември, 2012 Share Отговорено 8 Септември, 2012 Изобщо не ми хареса този филм. Със сигурност не бих го гледала втори път, беше изключително скучен. Никаква завръзка нямаше, нищо не се случи! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
papushinka Отговорено 8 Септември, 2012 Share Отговорено 8 Септември, 2012 Съжалявам, че като преводач съм пропуснала да изкажа мнението си по-рано. Силно въздействащ за ценителите на подобен тип кино. Не че се изисква нагласа, за да го гледаш, но трябва да имаш афинитет към по-арт продукциите. Децата се справиха отлично, играта им беше автентична и неподправена. Като цяло това ми хареса най-много във филма - колко "сурова" беше история. Доближава се сякаш до документалното кино. И да, в подобен тип филми, където мълчанието казва повече от самите герои, не очаквайте нещо да стане. "Нещото" се случва главите и душите на зрителите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts