Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Off Topic

the-beast-stalker-poster.jpg

Ching yan / КАТАСТРОФАТА (2008)
Жанр: Драма, криминален, екшън
Режисьор: Данте Лам
Сценарий: Джак Н и Данте Лам
Оператори: Чун Манпо и Це Чънто
Музика: Хенри Лай
В ролите: Никълъс Це, Ник Чун. Джан Дзинчу, Лиу Кайчи, Филип Кеун, Дерек Куок и др.
Държава: Хонконг
Език: Кантонски и английски
Времетраене: 110 мин.

:imdb:

Резюме:

Филмът притежава всички елементи на най-добрите криминални трилъри от Хонконг. Данте Лам умело сменя темпото, редувайки динамични, с мрачни драматични сцени. И всичко това подплатено с изящния визуален стил на режисьора. Историята се върти около едно ченге, млада и обещаваща прокурорка, и наемен убиец. Случаен пътен инцидент променя живота и на тримата завинаги...

:essub:

:subs: Свали с български субтитри: :click:

:subs: Онлайн с български субтитри: :click:  :click:  :click:  :click:

Свали с английски субтитри: :click:

Лично мнение:

Off Topic

Това е най-добрият филм на Лам, който съм гледал след "Beast cops" (не, двата филма нямат връзка помежду си, освен тъпите заглавия на английски). Странни са приликите с "Вирусен фактор" - Никълъс Це пак плаче, а Дерек Куок (този пич супер ме кефи, винаги играе някакви смахнати и леко корумпирани ченгета) е отново куц. Джан Дзинчу, която е сред най-обещаващите млади китайски актриси раздава шамари със скоростта на светлината laugh.gif Сценарий - ок, музика - ок, актьорска игра- ок, визуализацията е от световна класа. Категорично заявявам, че това е най-добре заснетата автомобилна катастрофа във филм, която някога съм гледал! Относно грима - там тежката дума има Деската, аз не ги разбирам тия работи. tongue.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Онзи ден го изгледах и най-важната поука, която получих от този филм е да спазваме правилата за движение и да не пресичаме на червено с превишена скорост... :lol: :lol: :lol: :lol:

Сега по-сериозно - филмът определено ми хареса като добре разработен трилър, в който всички компоненти се допълваха и го правеха още по-добър.

Имаше огромна доза напрежение, интрига (как умело завъртяха нещата с катастрофата), актьорската игра беше на ниво и девойката прокурор получава одобрението ми за драматизма, в същата година е снимала и Час Пик 3 като там беше едновременно смехотворна и трагична покрай смехотворните и трагични Джеки Чан и Крис Тъкър.

В този филм имаше поставени въпроси за изборите, за желанията, за начина да преодолееш трудности, да простиш, да обичаш отново, да направиш саможертва за да бъде животът по-малко тъжен и самотен...

Изобщо имаше сцени в които се събираха толкова много емоции и енергия, че даже усетих как по едно време със почти затаен дъх следях развитието на историята, а като се има предвид, че в този филм отсъстваха бойни сцени (нещо което е водещото при мен) и го класирма като едни от най-добрите трилъри, които съм гледал напоследък... Много добра операторска работа и умело съчетание на повествование и динамика - с чисто сърце бих му сложил 9/10 :)

Поздрави от село :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си, мноого тарикатски използва сцените с лапето, чак и мен ме стегна за гърлото. Иначе мацката- Джан Дзинчу ми направи впечатление навремето още с този филм: click-me.gif

дето Борката му почна преди време превода, а аз трябва да го довърша, ама кога ли ще стане. Във "Вторични трусове" също направи много силна роля. Има хляб в нея.

Ето малко кадри от мейкинга на брилянтната сцена с катастрофата (дето дълго се чудех как аджеба са я направили)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

d0535a187401518.jpg

Има някакво заиграване между този и The Stool Pigeon. Това е от него, а същата снимка я имаше и тук :huh:

Иначе на мен повече ми хареса Viral Factor, въпреки Джей Чоу, който игра доста добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Навремето The Stool Pigeon го спрях на 10-та минута заради тотално безсмисления бг превод. Домързя ме да си търся руски или английски суби и после го изтрих.

Принципно в повечето филми на Данте Лам има някаква връзка - на едни и същи актьори им се случват подобни сцени - я ще окуцеят, я ще реват...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове