zlaty_pet Публикувано 29 Септември, 2011 Share Публикувано 29 Септември, 2011 Arirang 아리랑 (A-ri-rang)/ Ариранг Страна: Южна Корея Жанр: документален, драма Година: 2011 Премиера: май 2001 - на 64-тия филмов фестивал в Кан Режисьор, сценарист и продуцент: Ким Ки Док Участва: Ким Ки Док Времетраене: 100 мин. Награди: Награда в секцията "Особен поглед" на 64-тия филмов фестивал в Кан (2011) Голямата награда на 11-ия международен филмов фестивал New Horizons в Полша (2011) Резюме: След инцидент на снимачната площадка, известният корейски режисьор изпада в депресия и живее като отшелник в планината. Скромна колиба, палатка, котка, печка, собственоръчно направена кафе машина… Обикновен живот, обикновена храна и една камера. Каква е причината, какви са плановете му и ще снима ли отново? Отговорите на тези и други въпроси, които той сам си задава, му помагат да вземе важно решение. С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ С РУСКИ СУБТИТРИ Лично: Не знам какъв точно е този филм. Дали е документален, или е драма /според самия маестро Ким/? Ако трябва да го определя с една дума, тя ще бъде „откровение”. Признание на един човек, изпаднал в дълбока криза, в една колиба, с една камера, и искрената му, на моменти не особено приятна изповед пред себе си и пред целия свят. Ким Ки Док разговаря със сянката си, с нас, с празното пространство… Много истински, изпълнен с мъка, задаващ много въпроси. Дано това да му е помогнало да намери отговорите и себе си отново, особено след международното признание, което получи. Защото за него то е важно, търси го, иска го и му се радва. Е, има известна доза суета, но какво пък, човешко е. И тя е част от равносметката. Наградата в Кан, в секцията „Особен поглед” е може би най-точната, която той изобщо можеше да получи. По-особен поглед от това – здраве му кажи. Просто Ким Ки Док! И много му се правят филми. Ама много! Дано… Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mike Отговорено 29 Септември, 2011 Share Отговорено 29 Септември, 2011 Гледах го одеве някъде до средата. Пичът наистина доста се е сдухал, останах очарован от петичките му (има ги и на плаката) Котката адски ме издразни - няма такова мяукане просто. Бъзикам се, но филмът хич не е лек за гледане, то и от батя ни Док едва ли някой е очаквал друго. Руските субтитри ми се сториха съвсем прилични, май са правени по италианските. Ще си го догледам скоро, само чакам да изпадна в подходящата депресия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kando Отговорено 19 Ноември, 2011 Share Отговорено 19 Ноември, 2011 Ето защо мъдреците са казали: колку и да са не интересуваш от дзеня, даже и ич да не знаиш за ньего, он па че та настигне. п.п. три години са въз малък период - но това нема значение толкова, вече е "заразен". (: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dark_Angel Отговорено 9 Март, 2012 Share Отговорено 9 Март, 2012 Филмът е включен в програмата на София Филм Фест. Прожекциите са: 09.03.2012 Дом на киното - 20:30; 10.03.2012 Дом на киното - 13:30; 11.03.2012 Люмиер - 13:30; Още информация - Тук Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vetirena Отговорено 10 Март, 2012 Share Отговорено 10 Март, 2012 Препоръчвам го на всеки, който иска да разбере що за режисьор е Ким Ки Дук. На мен много неща ми се изясниха. Всестранно надарен човек! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alinamalina73 Отговорено 24 Юни, 2024 Share Отговорено 24 Юни, 2024 Добавен нов линк. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts