KKatrin Публикувано 22 Март, 2010 Share Публикувано 22 Март, 2010 IMDb Държава: Южна Корея Режисьор: Yoon Je Kyoon Сценарист: Kim Hwi Премиера: 23.07.2009г. Времетраене: 129 мин. Жанр: Приключенски, Драма, Апокалиптичен трилър Участват: Sol Kyung Gu Ha Ji Won Park Joong Hoon Uhm Jung Hwa Lee Min Ki Сюжет: Хеунде е известен курорт, разположен на брега на океана в югоизточната част на Корейския полуостров, в близост до пристанищния град Пусан. Популярно място за почивка, през неговите плажове минават многобройни туристи всяка година. Ман Шик, роден в Хеунде, губи своя съдружник в далеководния риболов при едно пътуване, когато страшно цунами удря брега преди четири години. Той никога повече не се връща в морето, живее обикновен живот, има малък ресторант за морски дарове и се готви да предложи брак на своята дългогодишна приятелка. Геологът Ким Хи открива в Източно море признаци на необикновена активност за невероятно по размерите си цунами, подобно на това, което се появява в Индийския океан през 2004 година. Въпреки предупрежденията му, Агенцията по природни бедствия обявява, че за Корея няма непосредствена опасност. Кoгато геологът открива мега цунами, което се отправя към Корейския полуостров, той се спуска към Хеунде, за да предупреди властите там за надвисналата опасност. Там обаче той среща своята бивша жена, която организира културно събитие, и малката си дъщеря. Докато гражданите и почиващите се радват на мирния и слънчев ден, една огромна вълна се насочва към плажа с 500 мили в час. За Ким Хи настъпват мъчителни 10 минути, в които трябва да реши кого да спаси... Свали с български субтитри: Онлайн с български субтитри: Свали с английски субтитри: Свали с руски дублаж: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KKatrin Отговорено 3 Май, 2010 Автор Share Отговорено 3 Май, 2010 оку що го изгледах и ми хареса... хубав филм...много добре пипнат... и макар, че филми от този род, за природни бедствия са травиални като сценарий, тук историята бе разказана добре... типично по корейски, вплитайки комичното и сериозното в едно... добре направени ефекти..е да, на места си личи компютърната анимация, но като цяло е много ефектен и зрелищен филм... но по-добрите ефекти, според мен, бяха след настъпването на вълната... за актьорската игра - всеки си бе на мястото...много познати лица и всички се справиха блестящо... гледайте, няма да съжалявате... параб, разбрах, че си се нагърбила с превода...успех... ще бъде предизвикателство... субтитрите на места са много странни, да не говорим, че някъде излизат на маймуница... Успех... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blacky80 Отговорено 3 Май, 2010 Share Отговорено 3 Май, 2010 И аз го изгледах..с криво-ляво нормални букви и съм.... почти доволна.. След първата добре оформена порция смях (първите 40 мин.) после десерта от емоции и сълзи малко ми натежа но задържа апетита.... За пореден път осъзнавам, че корейците уцелват необходимите съставки за "касово" блюдо... Но на мен ми хареса, повече заради човешката драма..не заради вълната, ефектите и сценария... те малко ми куцаха...или аз очаквах малко повече и от режисьора като въздействие... А забележки към актьорската игра нямам...даже мога да похваля Lee Min Ki, много си пасна с героя.. дори ме очарова.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
desjer Отговорено 3 Май, 2010 Share Отговорено 3 Май, 2010 Определено филмът си струва отделените 2 часа. Сърцето ми се скъса когато... разделиха детето от родителите му. Да не говорим и за саможетвата на момчето от спасителния екип. Много смешно ми стана... как без малко щеше да се мре не от цинамито, а от една запалка, която не влезе в работа дори за една цигарка. :green: Ефектите на места издишаха, но не ужасно дразнещо. Благодарности за преводачите, редакторите и за тайминга. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivana93 Отговорено 2 Юни, 2010 Share Отговорено 2 Юни, 2010 филма ми хареса , но не мисля че е кой знае какво (може би съм имала големи очаквания за него ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LunaBrava Отговорено 25 Април, 2011 Share Отговорено 25 Април, 2011 Доста добре направен филм, хареса ми. През първия половин час направо ме сърбяха ушите от този Бусански диалект, ама като дойде цунамито как пък една през друга ги бяха наредили тия сцени, да ти се свие сърцето Най-страшно ми се видя когато електрическият стълб падна във водата и изпържи всички Ужас! Този филм е бил може би най-големият касов хит за 2009 в Корея - 10 милиона зрители! Доста впечатляващи резултати, така че струва си да се види Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kathie Отговорено 6 Юни, 2011 Share Отговорено 6 Юни, 2011 И на мен ми хареса филма, но не ми оправда очакванията. Сюжета хич не беше като хората. Така ги бяха скалъпили тия ефекти и сцени, че ако наистина( дано НЕ) се случи нещо такова и вземат да реагират като във филма, горко им! Първата част обаче беше много добра. Голям смях падна, особено като се сетя за онзи късметлията със запалката. Той, човека, как инфаркт не получи. А и там с лапето бяха страшна комбина! .. И драмата си беше налице, ама най- много ме трогна спасителя. Актьорската игра беше супер, само Uhm Jung Hwа нещо не ме впечатли с роля. Ha Ji Won както винаги една сладурана и с тоя акцент... Sol Kyung Gu, все повече ме впечатлява и то щото има един такъв особен чар. Като цяло му давам 6/10. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
farfallina Отговорено 27 Януари, 2012 Share Отговорено 27 Януари, 2012 Наистина втората част и компютърните анимации малко като че ли развалиха цялостното ми впечатление, но никак не съжалявам и съм много доволна от филма. Най -накрая се реших да го изгледам! Много добър каст! И сценария беше интересен, за мен лично. Ха Джи Уон перфектна както винаги, също Мин Ги, двете деца и Sol Kyung Gu. Много беше смешен когато се нагълта с шампоана, направо си умрях от смях с тоя Ман-Шик Мин Ги беше голям сладур в спасителен екип. Неговата мацка също си я биваше, с това захапване по устната. Отиваше му това "Морския принц". Жалко наистина, много тъжен край за този герой. Момента със запалката беше готин. Това само корейците си го умеят - да вкарват в най-трагичните моменти по нещо забавно.. Благодарности за субтитрите!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zdrav4eto76 Отговорено 30 Януари, 2012 Share Отговорено 30 Януари, 2012 На този филм доста се посмях. За съжаление, сълзите ми дойдоха не от перфектната игра, а по-скоро от мисълта, че реално хора са изживявали този ад. Не съм особено впечатлена. Слабо изпълнение за продукция от този жанр. Ефектите бяха много добри, но доста малоумно някои хора се спасиха, а други загинаха. Яко си личеше, че всичко е просто игра. Вероятно наградите, които е получил са по-скоро, защото корейците до сега не са правили, мисля, филми от този жанр или съм изгледала прекалено много хамерикански на тая тематика. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sophiqbush Отговорено 25 Април, 2012 Share Отговорено 25 Април, 2012 Изгледала съм доста филми на подобна тематика и подходих малко резервирано към този. Доста време отлежава на компа. Вчера му дойде реда и смело мога да кажа, че ми хареса. Първата част беше доста забавна и пълна с комични ситуации и много тънко направиха преход към сериозната част на филма. Каста беше на ниво, кака Ха Джи Уон и тук прави много добра роля. Ефектите също бяха направени добре. Лична оценка 7/10. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alinamalina73 Отговорено 29 Май, 2024 Share Отговорено 29 Май, 2024 Добавен нов линк. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts