Sierra Публикувано 27 Май, 2011 Share Публикувано 27 Май, 2011 Заглавие: 역전의 여왕 / Yeokjeonui Yeowang (Йокджоне йоуанг) - Кралица на обратите Жанр: романтика, комедия Епизоди: 31 Субтитри: Английски Хуанг Те Хи е хладнокръвна началничка в голяма козметична компания. С острия си език тя всява страх и неприязън у подчинените си. Един ден тя осъзнава, че е дошъл повратният момент, в който да избере измежду шеметната си кариера или вече позакъснелия брак. В крайна сметка се омъжва за Понг Джун Су, който е неин подчинен и така губи позицията си в компанията. Но животът се завърта така, че след години тя отново се озовава на работа в същата компания, където трябва да се изправи пред бившата си шефка и да докаже, че уменията й не са ръждясали, след като се е отдала на майчинството, като същевременно трябва да се бори за любовта си, разклатена от интриги и недоразумения. Участват: Ким Нам Джу - Хуанг Те Хи Чонг Джун Хо - Понг Джун Су Че Джонг Ан - Пек Йо Джин Пак Ши Ху - Ку Йонг Шик Ха Ю Ми - Хан Сонг И Онлайн с английски субтитри Торент с английски субтитри С руски субтитри Онлайн с руски субтитри Като я изгледам докрай, ще споделя лично мнение . Засега съм доволна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CToTaKa Отговорено 27 Май, 2011 Share Отговорено 27 Май, 2011 Не е лош сериалът. Все някога трябва да го догледам, че го зарязах някъде след средата. Загледах го заради Jung Ahn, която ми хареса доста като актриса в "Hot Blood", "Cain and Abel" и "Emperor of the sea". Shi Hoo също беше причина да го гледам, играта му в "Iljimae" и "Prosecutor princess" беше добра. Главните актъори обаче се оказаха други... не че зле играят, но самият сериал някак след средата става еднотипен и затова съм го оставил засега недогледан. В началото го имаше романтичният елемент, но в последствие леко го загърбиха и цялата интрига в сериала се насочи почти изцяло върху работното място и борбата за проекти, постове и т.н. в компанията, което леко направи целият сериал еднотипен. Подобен сериал е и "Hot Blood", между другото. Най-много ми хареса играта на Shi Hoo и на главната актриса Kim Nam Joo, общо взето заради тяхното присъствие може и да го догледам все някога . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sierra Отговорено 28 Май, 2011 Автор Share Отговорено 28 Май, 2011 Стотак, между другото изпуснал си точно момента с романтиката, защото той се развива баш след средата. На мен тая романтика много ми допада - отдавна не бях затаявала дъх така. Въобще на мен много приятно ми се развива. Нямам нищо против, че е бавно. Като го изгледам ще пльосна един пълноценен коментар. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CToTaKa Отговорено 28 Май, 2011 Share Отговорено 28 Май, 2011 Стотак, между другото изпуснал си точно момента с романтиката, защото той се развива баш след средата. На мен тая романтика много ми допада - отдавна не бях затаявала дъх така. Въобще на мен много приятно ми се развива. Нямам нищо против, че е бавно. Като го изгледам ще пльосна един пълноценен коментар. Да ти кажа вече не помня хич до кой епизод съм го гледал, но помня, че точно беше станало голямо объркване с бившата на главния и жена му поиска развод и щяха май да се развеждат. Уточни малко за каква романтика става въпрос, дето Shi Hoo хлътна по омъжената аджума и общо взето трябва да не си гледал корейски сериал, та да знаеш, че няма никаква почва за развитие, понеже в техните сериали брака се цени страшно много, в допълнение имаха и дете с мъжа й... та едва ли интрига точно от тази страна може да има. Колкото до романтиката между двамата главни герои... еми за мен я имаше, докато се ожениха... след това ги дадоха след незнам колко години вече с дете, с типичните спорове за един брак и карания/сдобрявания и т.н., което си е доста изтъркано и представлява предъвкване на нещата. За мен ще е най-добре ако натам развият връзка между Shi Hoo i Jung Ahn(използвам имената на актъорите, че не помня как се казваха героите), защото общо взето и двамата бяха свободни и ще има някакъв шанс за добър финал за тях... иначе 100% ситуацията накрая ще се получи, че 50%+ от героите ще останат с "пръст в уста", което и май ще стане. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sierra Отговорено 30 Май, 2011 Автор Share Отговорено 30 Май, 2011 Така, вече почти го изгледах и мога да си кажа мнението. Първото нещо, което трябва да отлича е актьорската игра. Ким Нам Джу не мога да кажа, че за мен се отличава с невероятен чар, но талантът си е талант - изиграва злобарка, която в последствие се превръща в аджума блестящо. Всички трепети, колебания, терзания ги превъплати чудесно. Другите актьори също се справиха добре - втори в класацията ми са Чонг Джун Хо, който също добре пресъздаде трансформацията на своя образ от шмульо в мъж и Ха Ю Ми, която за мен беше перфектната властожадна шефка. Че Джонг Ан и Пак Ши Ху също показаха добра игра и трябва да призная, че вкараха сексито в драмата . Сценарият беше хубав, любовната линия беше много добре развита до почти края на сериала (където странното поведение на главните герои ми дойде малко в повече). Освен това и работната тематика беше добре интегрирана и за мен се получи една доста изпипана трудова среда. Основният проблем на сценария беше, че накрая го протакаха само и само, за да включат своето любимо "след х години". Предполагам, че и на други места е бил протакан, просто бях толкова завладяна от романтичната история, че не успях да забележа . В повече подробности няма да влизам, за да не ви спойлвам. Аз лично много се забавлявах гледайки, пожелавам ви и на вас кеф. За притеснителните - никой от главните не умира . Хареса ми и играта със заглавието на козметичния концерн (Queen's). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Шоши-сан Отговорено 17 Август, 2011 Share Отговорено 17 Август, 2011 Случайно загледах този сериал. Превютата в сайтовете за гледане отлайн не ми вдъхваха желание но пълна приятна изненада. За пореден път попадам на нескопосано резюме на хубав сериал. Голямо браво на сценаристите за образите, логично, малко бавно но 100% реалистично развиваха образите. Малко са в повече епизодите но искаха да покажат , че човек е трудно и отнема време да се попромени. Чудесна актьорска игра. Препоръчвам го за тези , които с наслада гледат развиващи се реални образи Разбире се на места наивитета ми беше в повече. Героя на Jung Joon Ho ме дразнеше прекалено често , остана си инертен до края и най-непроменен. Голям чароник е Park Shi Hoo, за първи път го виждам в главна роля и ще ме провокира да го погледна в следващата му драма The Princess' Man Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
farfallina Отговорено 25 Януари, 2012 Share Отговорено 25 Януари, 2012 [Много добър сериал! Един от най-добрите, които съм гледала, най-вече заради сюжета и актьорското изпълнение. Имаше си забавните моменти, имаше си романтиката и химията между главните герои, имаше си и онези истинските неща, които се случват в реалността. Разтеглянето няма и аз да го споменавам, защото го има в 99% от корейските сериали. За мен лично 24-25 епизода си бяха достатъчни, но и така никак не съжалявам, изгледах изключително бързо сериала. Останах доволна също от музиката и финала.. Само дето попрекалиха на края със страданията на главните. Стана ми мъчно и за Директорката Хан. Колкото и да беше зла, не заслужаваше такъв крах. Можеше и за нея нещичко да вмъкнат в последния епизод - сиреч, че се е променила и че е продължила по различному живота си. Само че от друга страна, с напредването на възрастта, такива жени стават още по-злобни. Тъжно, но факт. Всъщност братчето на Йон Шик беше още по-голям гад, ако трябва да съм честна. Майките бяха големи образки и много ме разсмиваха. Също и секретаря и полицайчето)) Интересни персонажи и интересна развръзка. В началото ми безабавно да позяпам интригите, понеже съм работила в подобно голямо предприятие и смея да твърдя, че в бг фирмите не е нещо различно, изключение правят вечеринките и тиймбилдингите, заради които наистина ми се иска да работя в корейска компания)) От средата нататък обаче ъгъла беше насочен към една "особена" за корейската действителност връзка - на млад и богат мъж и разведена жена с дете. Беше ми странно. И съм доволна, че историята завърши съвсем както очаквах, колкото и да ми се струваше невъзможно. Великолепни Пак Ши Ху и Ким Нам Джу, макар че и другите двама главни не отстъпваха. Видео с една от любимите ми песни в ОСТ. Песничката е на Тим. Завършва с един от най-романтичните моменти. http://www.youtube.com/watch?v=tQLw38ddQVg&feature=related Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zlaty_pet Отговорено 15 Февруари, 2012 Share Отговорено 15 Февруари, 2012 Хубав сериал с много истински моменти. Сиера го е казала точно, нямам какво да добавя. Краят все едно аз съм го писала Изобщо не се и надявах на подобно нещо. Реших, че ще съберат съпрузите, дете, отговорности, дрън-дрън. И съм супер доволна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dimitrinali Отговорено 30 Декември, 2013 Share Отговорено 30 Декември, 2013 Защо тази аджума толкова искаше да се влюби и след като го направи, реши че трябва да страда и да ревнува за нещо преди брака и. Даже и родителките страдаха от това, че е налична връзка преди брака. Конфуцианска му работа. Този голяма вреда е нанесъл на любовта. (Конфуций де. Конфуцианството е религия ако не знаете?! Четох наскоро.) Горките корейци. От друга страна, ако не беше тази кофуцианска религия, нямаше сериалите да са толкова интригуващи за европейския зрител. Иначе сериала можеше да е и по-малко серии, ама да не се бъркам в работите на печалбарите, благодарна съм, че компа има стрелка за бързо преместване. Аз за тая стрелкичка душа давам. Всички лирически отклонения, които не ме кефят минават под клавиша, както предполагам и при всички гледащи сериали. Една мисъл ме човърка – защо да е по млад от аджумата нашия герой? Той е бир новобранец на съпруга и. Вярно, че корейците ходят в казарма едно към гьотере относно възраст, но не мисля, че президентския син е много по млад по сценарий от нея, в действителност разликата между актьорите е 6-7 години (по спомени). Както и да е, като се има предвид, че корейците държат и на седмици, даже на дни в разликата във възрастта – проблемът е „вери бик” и благодатен за сценария, но то това си е от Конфуций. Тоя пък защо да е толкова мъдър и велик?, нищо че съм твърда възрастна ще се постарая скоро да се разбера с неговата слава. Защо пък да е по мъдър от Буда и Христос? Тревожно ми е някак. Иначе е другия корейски сериал. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts