L_U_B_A_K_A_8_6 Публикувано 22 Март, 2010 Share Публикувано 22 Март, 2010 Sad Vacation Година: 2007 Жанр: Драма Времетраене: 136 мин. Режисьор: Shinji Aoyama Сценарии: Shinji Aoyama Участват: Asano Tadanobu, Eri Ishida, Aoi Miyazaki, Yusuke Kawazu, Kengo Kora, Joe Odagiri, Ken Mitsuishi IMDb: 7.0 Резюме: „Sad Vacation” с участието на впечатляващите Таданобу Асано, Аои Миазаки, Кенго Кора, Ери Ишида, Джо Одагири, е историята на Кенджи, мъж изкарващ си прехраната с меко казано странни дейности, сред които е и шофьор на пияни клиенти на местен бар. Кенджи все още не е преодолял болката, от факта че майка му го изоставя докато е все още доста малък, а в следствие на това баща му се самоубива. Въпреки собственото си огорчение и разочарование, той се смилява над сестрата на свой стар приятел, който понастоящем е в затвора, и над нелегален имигрант, като решава да се погрижи и за двамата. Но живота му ще се преобърне радикално, когато една вечер карайки към дома му разпознава в лицето на г-н Мамия, настоящият съпруг на своята майка. Г-н Мамия е собственик на компания за транспортни услуги, като я използва за да реабилитира в обществото бивши затворници. Той се опитва да привлече Кенджи към този свой проект, с надеждата да го сближи с майка му и в крайна сметка да им позволи да загърбят миналото. Сред техните усещания за ненавист, неудобство и страдание, Кенджи, Юсуке ( полу-брата на Кенджи, от втория брак на майка му ) и Кьоко ( майка му) ще осъзнаят, че кръвните връзки са по-силни, заради което доминират техният живот. Това ще ги доведе, до въпроса за силата на семейните отношения, за същността на майчинския образ и това какво е свободата всъщност. Лично мнение: Филма е последна част от трилогията "North Kyushia Saga" на Шиничи Аояма, като за сега не съм изнамерил първа част "Helpless", а втората "Eureka" един от най-въздействащите ми филми въобще. Само да видя имената на Асано Таданобу и Аои Миазаки е достатъчно да изгледам който и да е филм. Ако не се сещате този( за мен велик, един от любимите ми) актьор играе ронина от Затойчи и Темуджин в Монгол. Мен тва са ми едни от любимите. Надявам се и вие да го оцените по достойнство. Свали с английски субтитри Свали с руски субтитри 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts