NatashA Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 Име: Odagiri Joe Истинско име: Odagiri Jou/ 小田切譲 / 小田切让(おだぎり・じょう) Професия: Актьор, певец, модел, режисьор, сценарист Дата на раждане: 16.02.1976 г. Родно място: Цуяма, префектура Окаяма Ръст: 176 см Тегло: 60 кг Зодия: Водолей Кръвна група: O Семейство: съпруга – актрисата Каши Ю Деца: син Агенция: Dongyu Любими актьори: Фуджияма Наоми, Стив Бушеми Любим музикант: Франк Запа Джо е роден в Цуяма, префектура Окаяма, малък град в централна Япония. Завършва образованието си в Калифорнийския държавен университет във Фресно, САЩ, където първоначално е смятал да запише филмова режисура, но при грешка в процеса по кандидатстване е приет в специалност "Актьорско майсторство". Съдба. Две години след завършването си вече има няколко сценични изяви в Япония и поема по пътя на славата с ролята си в "Kamen-Rider Kuuga". Първият филм в кариерата му е "Platonic sex", но истинският успех идва през 2003 с филмите "Bright Future" на Киоши Куросава и "Azumi" на Рюхей Китамура. През 2003 г. получава статуетки за дебют на наградите на Японската академия за ролята си в "Azumi" и за най-добър актьор в "Bright future", а през следващата 2004 г. получава награда за най-добра поддържаща роля за филма "Blood and bones" на режисьора Китано Такеши. Освен актьорството, в периода 2000-2006 Одагири има издадени и 3 сингъла, както и 2 албума - "Black" и "White". Дебютът му като режисьор идва през 2007 г. с филма "Looking for Cherry Blossoms". През 2009 г. е завършен и филмът "Sakura na Hitotachi", на който освен режисьор Одагири е и сценарист. Любопитно: След като първоначално дебютира с рожденото си име, той променя името си от канджи на катакана, тъй като първото му име често бива бъркано с Юзуру вместо Джо (което по принцип не е най-разпространеният начин за четене на първото му име). Другата причина за смяната е, че той изпозва името Джо, докато следва в Калифорнийския университет. На 27.12.2007 г., по време на пресконференция в Токио, Одагири обявява годежа си с актрисата Каши Ю. Сключват брак на 16.02.2008 г. (датата очевидно не е случайна, защото това е рождената дата и на двама им). През февруари 2011 г. се ражда и първото им дете – момченце. ТВ драми: 2022 - Atom's Last Shot | Atom no Ko 2021-2022 - Come Come Everybody 2021 - My Dear Exes | Omameda Towako to Sannin no Motootto 2019 - Time Limit Investigator 2019 | Jiko Keisatsu 2019 2018 - Room Laundering 2018 - Eerie | Iari: Mienai Kao 2018 - We Are Rockets! | Chia Dan 2016 - Sleepeeer Hit! | Juhan Shuttai! 2015 - Candy House | Okashi no Ie 2015 - To Give a Dream | Yume wo Ataeru 2014 - Gokuaku Ganbo 2014 - The Thorns of Alice | Alisu no Toge 2014 - Rivers Edge Okawabata Detective Agency | Ribasu Ejji Ookawabata Tanteisha 2014 - S: The Last Policeman | S - Saigo no Keikan 2013 - Gozen 3 ji no Muhouchitai 2013 - Yae no Sakura 2012 - Toshi Densetsu no Onna - епизод 9 2012 - Kazoku no Uta 2010 - Hei no Naka no Chuugakkou 2010 - Atami no Sosakan 2009 - My Sister | Boku no Imoto 2009 - Shinya Shokudo 2007 - Time Limit Investigator, Season 2 | Kaette kita jiko keisatsu 2006 - Time Limit Investigator | Jiko keisatsu 2005 - Fukigen na jiin 2004 - Shinsengumi! 2003 - Beginner 2003 - Face | Kao 2002 - Searching for My Polestar | Tentai Kansoku 2002 - Transparent | Satorare 2002 - First Time | Hatsu taiken 2001 - OL Visual Kei 2 2001 - The Scent of Jealousy | Shitto no Kaori 2000 - Kamen Rider Kuuga ТВ филми: Off Topic 2013 - Dai Kuko 2010 - A School Behind Bars | Hei no Naka no Chuugakou 2006 - Shinsengumi!! Hijikata Toshizo saigo no ichi-nichi 2004 - Kaikyo wo Wataru Violin 2003 - Song of the Canefields | Satoukibi batake no uta Филми: 2023 - 658km, Yoko no Tabi 2023 - The Moon | Tsuki 2022 - What to Do with the Dead Kaiju? | Daikaijyu no Atoshimatsu 2021 - A Madder Red | Akaneiro ni Yakareru 2021 - We Made a Beautiful Bouquet | Hanataba Mitaina Koi o Shita 2021 - The Asian Angel | Asia no Tenshi 2019 - A Life Turned Upside Down: My Dad's an Alcoholic | You to Bakemono ni Naru Chichi ga Tsurai 2018 - Room Laundering 2018 - Human, Space, Time and Human 2017 - Pumpkin and Mayonnaise | Kabocha to Mayonnaise 2017 - Ernesto 2016 - Midnight Diner 2 | Zoku Shinya Shokudo 2016 - Her Love Boils Bathwater | Yu o Wakasu Hodo no Atsui Ai 2016 - Over the Fence 2015 - Foujita 2015 - Gassoh 2015 - S: The Last Policeman: Recovery of Our Future 2015 - Shinya Shokudo 2014 - The World of Kanako | Kawaki 2013 - Present for You 2013 - Mr. Go 2013 -Human Trust | Jinrui Shikin 2013 - The Great Passage | Fune wo Amu 2013 - Real | Riaru Kanzen Naru Kubinagaryu no Hi 2011 - My Way 2010 - Hei no Naka no Chuugakou 2009 - Air Doll 2009 - Plastic City 2009 - Looking for Cherry Blossoms 2008 - The Warrior And The Wolf 2008 - Dream 2008 - Then Summer Came | Tamio no shiawase 2007 - Adrift in Tokyo | Tenten 2007 - Sad Vacation 2007 - Tokyo Tower: Mom and Me, and Sometimes Dad 2006 - The Pavillion Salamandre 2006 - Bugmaster 2006 - Retribution 2006 - Sway | Yureru 2006 - The Wow-Choten Hotel | Uchoten hoteru 2006 - Big River 2005 - Hazard 2005 - Scrap Heaven 2005 - Shinobi 2005 - Maison de Himiko 2005 - Into a Dream | Yume no naka e 2005 - Princess Raccoon 2005 - In the Pool 2004 - Black Kiss | Shinkuronishiti 2004 - Pacchigi! 2004 - Blood and Bones | Chi to hone 2004 - Out of This World 2003 - The Ambivalent Future: Kiyoshi Kurosawa 2003 - Azumi 2003 - Bright Future 2002 - Mokka no koibito 2001 - Platonic Sex Режисьор и сценарист: Off Topic Филми: 2019 - They Say Nothing Stays the Same | Aru Sendou no Hanashi 2009 - Looking for Cherry Blossoms Сериали: 2021 - Gosh!! - Police Dog Oliver and His Handler's Bizarre Case Files | Oribana Inu, (Goshi!!) Kono Yaro Награди: Japanese Academy Awards: Best Actor nomination for Yureru (2007) Kinema Junpo Awards: Best Actor for La Maison de Himiko (2005) Yokohama Film Festival: Best Actor for La Maison de Himiko (2005) Nikkan Sports Film Awards: Ishihara Yujiro New Actor Award for Blood and Bones (2004) Mainichi Film Concours: Best Supporting Actor for Blood and Bones (2004) Kinema Junpo Award: Best Supporting Actor for Blood and Bones (2004) Japan Academy Awards: Best Supporting Actor for Blood and Bones (2004) Blue Ribbon Awards: Best Supporting Actor for Blood and Bones (2004) Japanese Professional Movie Award: Best Actor for Bright Future (2003) Japan Academy Awards: Best New Actor for Azumi (2003) Малко и от музикалните му заложби... Сред любимците ми е, но... не мога да се насиля да слушам това (лично мнение) Ето и две рекламки на младежа: http://www.youtube.com/watch?v=yzwjOR6b0Lg&feature=related тези на Toyota много ме радват...цък Голям любимец ми е Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Много изчерпателна тема за един от най-добрите съвременни японски актьори. И аз съм поклонник на таланта му. Гледах го в Азуми. Там ми подсказа, че е артист с неподозирани възможности, който може да се превъплъщава във всякакви образи. Всъщност, именно в този филм, неговият искински лик беше прикрит много умело. Първо го видях като необикновено същество, а след това като истински човек в Bright Future на Кийоши Куросава. Великолепно сътрудничество напривха с Асано Таданобу. Двамата се появяват заедно и по-късно, в още един шедьовър на Шинджи Аояма - Sad vacation. Друг голям режисьор, И Санг Ил, му предлага роля в Scrap Heaven, където участва заедно с Рьо Казе и Чияки Курияма. Одагири е стартирал кариерата си като първия Хейсей райдър в историята на токусацу сериите. Преди 11 години той се превъплъщава в ролята на Камен райдър Кууга (не е случаен факта, че от тези поредици продължават да излизат качествени артисти). Участието му в някои международни продукции носи ценен опит за него - Dream, The Warrior and the Wolf, My Way. Гледала съм първите два филма и съм възхитена от тях, особено от Dream. Впечатляват ме дори второстепенните му роли. В Куки нингьо, например, играеше много приятен герой - майстор на кукли. Сериалите му не съм преглеждала, но има някои криминални поредици с него, които са ми препоръчани. Рекламите му са уникални. Ето една от 2009г. Song Hye Gyo and Joe Odagiri - Levi’s Premium Collection Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NatashA Posted December 21, 2011 Author Share Posted December 21, 2011 Много изчерпателна тема за един от най-добрите съвременни японски актьори. Благодаря ти,надявам се да бъда полезна за форума.Всъщност има нещо,което не можах да напиша по-горе- знам,че стъпалото му е 27см.,но не знам кой номер е това и по коя система,но едва ли ще ми се налага да му купувам обувки Да си призная не съм изгледала все още всичките му филми,но тези,които съм гледала определено съм ги запомнила.Само изключение прави Azumi-странно,но нещо ми се губи ролята му там ...,но то като цяло май съм забравила целия филм което въобще не значи,че е лош.Пак ще се гледа значи..Не мога да не споделя мнението ти относно Dream- много много добър филм- определено ми е N1 от неговите филми и в челната ми петица като цяло.Определено е изключителен актьор с много интересни роли.И не мога да не вметна,че тая дългата коса хич не ме радва,ама нали си ми е от любимците,ще си затворя едното око.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Е, как?! Той беше големият злодей в Азуми. С дългата коса се свиква, както и с обръснатата. Въпрос на време е. На артистите често се налага да сменят драстично прическите си. Какво да се прави? Жертват се за изкуството. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NatashA Posted December 22, 2011 Author Share Posted December 22, 2011 Ауу,вярно бе,ух че съм... Е,както казах съм го позабравила филма-то кога беше като го гледах и колко вода изтече от тогава .За дългата косица,няма как ако е за роля,но иначе...абе както ще да си ходи,само да прави нови филми.Обаче определено може да мине за японския Джони Деп Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted December 23, 2011 Share Posted December 23, 2011 Да, а с дълга коса може да го сбъркаме с Асано Таданобу. И още В тайга драмата Шинсенгуми от 2004г. С Чияки и Рьо Казе бяха страхотни в Scrap heaven My Way Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Angel Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 Одагири Джо ще участва в нова дорама, която се очаква през април по Fuji TV. Тя ще се казва “Kazoku no Uta", като в нея ще го видим като бивш рок музикант . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rie Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 Новата дорама с Джо Одагири - Kazoku no Uta, ще стартира на 15 април (неделя) от 21:00 ч. по Fuji TV. Историята - героят на Джо Одагири е рок изпълнител и член на групата "Out of Justice". След разпадането на бандата обаче животът му се обърква - дните за него са белязани от голямо количество алкохол и водене на 30-ет минутно радио шоу. Един ден Масайоши Хаякава (героят на Джо Одагири) среща три дечица и научава, че той всъщност е техен баща... (тук става весело). Направи ми впечатление в началото, когато излязоха подробности околo тази нова дорама, че дечицата ще са три момичета (така бе и обявено), но виждам ясно от рекламата, че ще участва малкият бонбон Каната Фуджимото. Явно е променен сценария, което в случая и много ме радва, защото този малък фъстък съм го гледала в няколко дорами (последно заедно с Ямапи в Saikou no Jinsei no Owarikata тази година) и навсякъде ме е оставял без думи. Страхотно мъниче. Ще следя тази дорама, а и вярвам, че тук рок музика (за разлика от Hungry!) наистина ще звучи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 Значи Одагири ще прави конкуренция на Нишикидо? Коя ли история ще бъде представена по-добре на екрана? Началната част на резюмето много напомня на Hungry. Надявам се този път сценаристите да успеят да уловят вярната посока! И наистина да има музика. В дорамата ще участва и Кенто Накаджима (Джонитата са навсякъде!). Тази пролет почти цялата група Sexy Zone има резервирани роли в сериали (Мариус Йо ще партнира на Сузуки Фуку в Kodomo Keisatsu, а Кикучи Фума ще дебютира в Мираи никки). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted January 29, 2013 Share Posted January 29, 2013 Закъсал го е явно откъм филмови роли, въпреки двете продукции, които снима в момента. Пролетта ще участва в нова дорама, заедно с Цубаса Хонда. Заглавието се нарича Gozen 3-ji no muhouchitai (3 am dangerous zone) и е екранизация по манга. Ще се излъчва от 20 март по BeeTV. Мирише ми на мобилни серии, но след като зърнах името на режисьора, вече се нареждам на опашката. Нобухиро Ямашита е човекът. Напоследък и големите режисьори се насочват към телевизията. Защо ли? Инфо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted February 16, 2013 Share Posted February 16, 2013 CM Otanjoubi omedetou! На него и на Ю Кашии! Хаха! Една стара реклама с Чияки, но понеже ми напомни за Атами-то, се посмях отново с героя на Джо. Пожелавам му повече филмови роли! Да се върне отново към сътрудничеството със сериозните имена в киното! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 http://www.nipponcinema.com/trailers/human-trust Новият филм на Джунджи Сакамото обещава да ни срещне с крадци от всички краища на света. Джо Одагири има поддържаща роля, доколкото видях от трейлър, но при какъв сериозен каст! Коичи Сато, Мирай Морияма, Шинго Катори, Ю Джи Те... Лентата тръгва по кината от 19 октомври. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Ах, каква изненада ни готви Джо тази пролет! След 2г. отсъствие от малкия екран, се завръща в детективска поредица по Тв Токио - "River's Edge Okawabata Tanteisha." Дорамата е базирана на манга, която в момента се издава. Автор е Хиджиката Юхо. Най-хубавото тук е, че с режисурата се е заел човекът, отговорен за Махоро екимае сериите. Едно старо видео на Джо: Хаха! Тук е трябвало да избира любим моден стил, показан от корейска звезда. http://www.youtube.com/watch?v=HCwXik9VsQg Филмът на Джунджи Сакамото, Human Trust, е стартирал по кината на 19 октомври миналата година. Изглежда е сниман с размах, в множество страни по света - Русия, Япония, Тайланд, САЩ. Сценарият е развиван в продължение на 8г. Актьорският състав съвсем не е за пренебрегване - Коичи Сато, Шинго Катори, Мирай Морияма, Ариса Мизуки, Джо, Сусуму Тераджима, Ецуши Тойокава, Ю Джи Те. http://www.youtube.com/watch?v=4GKxiKxhn1c На кинофестивала в Пусан е бил представен Present for You - интересна комбинация между актьори и кукли в гангстерска борба за пари. Yae no Sakura Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Тази година номинация, догодина - награда!Джо Одагири, на церемонията по връчване на Наградите на японската академия (7 март). Без съмнение, можел е да грабне приз за най-ексцентрична личност на "бала". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 Филмовите и телевизионни предизвикателства за Джо тази година вървят сравнително добре с превода. От две дорами с негово участие, едната е напълно преведена, а от другата остават 2 епизода. Нетърпелива съм да видя новите му ексцентрични прояви. Муждувременно, една реклама на бира Сапоро от миналия месец. Преди 2г. Сатоши Цумабуки беше рекламно лице на същата марка. https://www.youtube.com/watch?v=Xd-0ndxnWig TV Bros. 4/26 River's Edge Okawabata Tanteisha: Одагири като детектив Айкава в The World of Kanako. Ето че и в този филм е получил роля, макар и малка, най-вероятно. Present for you - мейкинг: И нещо любопитно, свързани с чувствата на Джо към Камен райдър. Знаем, че той е първият хейсей райдър (Кууга), но изглежда ролята не му е била по вкуса. В тв. предаване, на което е гостувал преди 2 месеца споделя, че не е харесал проекта, въпреки че е преминал прослушването за ролята. Имал е 2 алтернативи: или да приеме, или да откаже и да напусне агенцията си. Но тогава се е намесил продуцентът, който според Джо е много интересна и забавна личност. Той му е подшушнал, че има намерение да промени напълно имиджа на райдърите, което било достатъчно, за да мотивира нашия човек. Хахах! Откровено си признава, че не е искал да поема праволинеен герой, който да се преобразява безцелно на екрана. Но пък това е било началото на нещо хубаво. Одагири продължава да поддържа приятелски отношения с останалите от екипа. Дори е ходил на сватбата на Аои Уакана - неговата екранна сестра в поредицата. Смятам, че актьорът е бил много прав в мислите и разсъжденията си. Той е имал една визия за току сериите, базирана върху първите райдъри, които действително са били изключително примитивни създания с ограничени възможности. Смея да кажа обаче, че от Кууга насам нещата коренно се променят. Еволюцията на тези същества се оказва успешна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 На 7 февруари е премиерата на новата нестандартна продукция, която Джо готви - Present For You. Тетрален, куклен и различен филм очаквам да видя. Вече си има и награда за креативност. Хаха! Едно интересно фенско предложение открих в мрежата. Човекът пише, че след като гледал Джо в River's Edge, е сигурен, че той може ще е перфектният избор за ролята на Spike Spiegel от Cowboy Bebop, ако има филмова адаптация на това аниме. С месеци закъснение, да споделя най-накрая и голямата новина около Джо, която ме израдва максимално в края на миналата година. Актьорът в момента снима филма "Фуджита". Той ще играе ролята на известият японски художник от миналия век Леонар Фуджита, който се е превърнал в истински хит във Франция, благодарение на котките, които е рисувал и стила, който е създал (комбинирал е европейски и японски елементи). Режисьор ще бъде Кохей Огури. Филмът е копродукция между Япония и Франция. Вече можем да видим новия му вид, който без съмнение доказва, че Джо е идеален за ролята. Не знам, дали ще успеят да приключат работата по филма до май месец, както са обещали, но когато и да стане, важното е да се получи завладяваща история! Вижте на каква удивителна рисунка поданах! Odagiri Jo as Saitou Hajime ~ NHK Taiga Drama “Shinsengumi!” Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Много лоша новина. Каква е била тази чревна инфекция?! Направо не ми го побира ума. И то в момент, в който Джо изживяваше такъв подем като актьор! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rimedore Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 И то в момент, в който Джо изживяваше такъв подем като актьор! Въпреки че не следя систематично неговите кино-изяви (а е от най-любимите ми актьори, ако не и най-харесвания от мен) и съм гледал само три филма с негово участие твоите постове тук ми даваха добра представа за този подем, и аз си помислих, какво ще се случи сега... Всъщност не трябва нищо да се случва. Така или иначе няма защо да се коментира този въпрос. По твоя пример, другата му роля, в която борави с четка за рисуване. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Одагири е включен в каста на самурайския филм Gasso. Той и Муги Кадоваки се присъединяват към Юя Ягиря и Сето Коджи. Става още по-вълнуващо, след появата на Джо. Премиерата е тази есен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Изглежда Джо започва да се съвзема след случилото се, понеже името му се появи в още няколко ленти. Спешълът Keiseisaimin no otoko е биографична мини-драма от 3 части. Одагири участва в първата, която ще се излъчи през август. Нана Комацу и Джо в кадър от Yume wo Ataeru, който върви в момента. Последното инфо за международния проект, Фуджита, е от 30 март. Очевидно е на ниво пост-продукция, но защо се бави?! Създателите имаха намерение да го пуснат за Кинофестивала в Кан, а той вече мина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts