Jump to content

Good Life ~Arigatou, Papa. Sayonara~ (2011)

Recommended Posts

spacer.png

Good Life ~Arigatou, Papa. Sayonara~ (2011)
Страна: Япония
Също така известен като: グッドライフ~ありがとう、パパ。さよなら~
По новелата на: Jo Chang-In - Kashigoki
Година на излъчване: 2011-Април-19 старт
Време на излъчване: Вторник 22:00 - 22:54
Формат: Renzoku
Жанр: Драма
Канал: Fuji TV, TBA
Епизоди: 11
Режисьор: Kasaoki Takahiro, Kimura Jun
Субтитри: Английски

Участват:
Sorimachi Takashi as Sawamoto Daichi
Eikura Nana as Kono Nanami
Igawa Haruka as Sawamoto Kaori
Ihara Tsuyoshi
Watanabe Kunito as Kuroki Keiji
Nagaike Natsuko as Adachi Yuka
Kabe Amon as Sawamoto Hanekumo
Araki Hirofumi as Hosokawa Ryoji
Kaga Takeshi as Yukimura Shinpei
Kitami Toshiyuki as Okuda Shinichi

Резюме: Въз основа на корейския бестселър "Kashigoki" от Jo Chang-In, който бе публикуван за първи път през 2000 г. и е продаден в над 2 милиона копия. В японската екранизация се разказва за Daichi Sawamoto (Takashi Sorimachi), разведен баща и репортер във вестник, който живее труден живот поради финансови затруднения и заболяването на сина си от левкемия. Но разбирайки опустошителната новина, че самият той е болен и няма да живее дълго, изпраща сина си да живее с майка си, без да му каже истинската причина, поради която го оставя....

Свали с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Много харесвам такива сюжети, а и по Корейски бестселър ще видим как ще се справят... smile.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В даденото резюме има неточност. Да не би този момент с продажбата на орган да е в книгата или аз съм мигнала някъде гледайки сериала. Тук тази част е заменена от корейско включване. А като се замисля точно тази част ми се наби в очи като изкуствено вмъкната и излишна в сценария. Дори имам забележка към играта на корейската звезда. Супер изкуствен епизод се получи, това че спирах да разбера кой какво говори на английски е ясно :lol:. Корейците и японците си говореха на английски и аз зор видях без събове :lol2:

lazeto, това не е забележка към теб. Да не бъда разбрана погрешно. Чудесно е че има тема.

:yes: чудесна продукция . Сценария доста ме размисли докато гледах. Чудесно изграден и изигран главен образ. Само един пропуск за мен има или е виновен превода, но не ми стана ясно една шепа таблетки давани от баща на син какви бяха. Тази картина-спомен от детството от главния- я дадоха няколко пъти но остана неясна. Слабо и излишно дълго звено бе корейската нишка/епизод в сценария, да не би да е нарочно :lol: . Чудесен написан и изигран образ на бащата. Детето го хваля отделно.Kabe Amon чудесна игра.

Гланата тема, както е и заглавието на книгата е бащинството. До колко несъзнателно може да повтаряме стъпките на баща си при условие че сме разбрали/осмислипи тяхната нефункционалност.Главния герой-израснал без майка, непочуствал обич от баща си, който пък и се е самоубил,се превръща от усмихнато, чувствително дете в закоравял емоционален инвалид, праволинеен в действия, егоцентричен в отношенията си с околните. Създал по инерция семейство и дете за които осигурява пари и с това се изчерпва ролята му като съпруг и баща, съпругата и сина са просто част от домашния интериор. Внезапно живота го принуждава да се заеме поне с функцията на баща. Претърпя някаква макар и частична метаморфоза, но напълно реална. Не е лесно израснал/оформил се човек да се промени силно все пак. Остана кслонен към повторение на грешките си до самия край. Друга цяла линия на размисъл за зрителя е даденото дете, растящо ту само с майка, ту само с татко. Трета линия е майката, отгледала и възпитала първите 7 г това дете, търпяла и преглъщала. След това преустановяване на комуникация с детето и дори не е уведомена че е болно, накрая съпруга и го върна като някака вещ ,след като пак го нарани психически.....Много теми за размисъл и сьответно силен сценарий :)

Кое е корейското заглавие филмирано по тази книга?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове