Marchooo Публикувано 22 Март, 2010 Share Публикувано 22 Март, 2010 Sang Doo Ya, Hak Kyo Ka Ja! Алтернативни заглавия: Let's Go to School, Sang-doo Страна: Южна Корея Година на излъчване: 15.09.2003 - 04-11.2003 Излъчван по: KBS2 Жанр: романс, комедия, драма Епизоди: 16 Участват: Рейн, И Донг Гон, Гонг Хьо Джин, Хонг Су Хьон Сюжет: Санг Ду (Рейн) и Че Ън Хуан (Гонг Хьо Джин) отрастват като най-добри приятели. Един ден семейството на Ън Хуан банкрутира и кредиторите започват да се надпреварват за имуществото им. Когато старият грамофон на баща й е взет, Санг Ду се опитва да го върне от човека, който го взел. За нещастие обаче Санг Ду без да иска го убива. След излежаването на присъдата си, той е освободен от затвора. Тогава разбира, че семейството му и Ън Хуан са го изоставили. Години по-късно Санг Ду работи заедно със своя чичо като жиголо, за да плати лечението на болната си дъщеря. Тогава той отново среща първата си любов Ън Хуан, която е станала учителка по математика. За да си върне обичта й, Санг Ду става ученик в гимназията, в която тя преподава. Награди: * 2003 KBS Awards: Excellence in Acting (Kong Hyo Jin) * 2003 KBS Awards: Best New Actor (Bi) * 2003 KBS Awards: Comic Acting Award (Lee Yeong Ha) * 2003 KBS Awards: Comic Acting Award (Jung Ae Ri) * 2003 KBS Awards: Netizen Award (Bi) * 2003 KBS Awards: Netizen Award (Kong Hyo Jin) * 2003 KBS Awards: Best Couple Award (Bi and Kong Hyo Jin) Сваляне: С български субтитри С български субтитри 2 С български субтитри 3 Онлайн с български субтитри Онлайн с български субтитри 2 С английски субтитри + OST С руски субтитри + OST Лично мнение: Дано намеря време и за него. Иначе комедия, драма, романс, а и тези актьори... май ще се очертае сериал от класа! Mackova го гледа в момента и ѝ харесва доста Пожелавам ви приятни мигове с 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mackova Отговорено 22 Март, 2010 Share Отговорено 22 Март, 2010 Marchooo, голяма си пъргавелка. Мерси за темичката. В момента го гледам и не мога да се откъсна от монитора. Не знаех, че има толкова награди, но според мен ще се окажат съвсем заслужени. Впечатлена съм определено. Почвайте, няма да съжалявате. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
doti123 Отговорено 22 Март, 2010 Share Отговорено 22 Март, 2010 Добре де хора не е ли много тежък този сериал - от това, което видях в youtube тръпки ме побиха!!! Да му се скъса сърцето на човек! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bekata Отговорено 22 Март, 2010 Share Отговорено 22 Март, 2010 Сериала е предимно комедия, но има и доста драматични моменти. Това е, което харесвам в корейските сериали предимно - начинът, по който успяват да премесят няколко жанра в едно цяло и чувствата, които успяват да предадат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bond Отговорено 22 Март, 2010 Share Отговорено 22 Март, 2010 Абсолютно нищо комично няма в сериала. Класическа драма. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bekata Отговорено 22 Март, 2010 Share Отговорено 22 Март, 2010 Абсолютно нищо комично няма в сериала. Класическа драма. Не мога да се съглася. Първите епизоди са доста комични, а в последните предимно се затяга драмата. Все пак това си е лично мое мнение. Нека всеки, който го гледа сам да си прецени. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mackova Отговорено 22 Март, 2010 Share Отговорено 22 Март, 2010 На 8 серия съм и мога да кажа че досега основно са комични ситуации, но се усеща вече драматичния повей. Много смешно Рейни приглажда бакенбардите, всеки път се хиля като го прави /направо чакам да го направи/. И който го е страх от мечки, да не ходи в гората _________________________________Току що го изгледах. Много добро сериалче. А играта на Рейни страшно ми хареса. Малко се поуспокоих, но преди малко ако имах оръжие под ръка щях да гръмна режисьора или сценариста направо през монитора.Ето има една песничка от филма някъде към 6-тата минута, която е много готина, но мисля че не е кореска, а по-скоро ми напомня е руска. Някой може ли да ме светне по въпросаА са гафчета по време на снимките. Изглежда много са се забавлявали. Жалко, че не им разбирам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mayarivanova Отговорено 29 Юли, 2010 Share Отговорено 29 Юли, 2010 Така убийте ме не мога да разбера защо трябваше да има такъв край, изобщо имам много забележки, да не говорим , че в едната серия дето бяха на тайното им място в родното село уж трябваше да са сами а в кадър се видяха хора от снимачният екип а в друга в кадар влезе и преминаваща апаратура, абе много слабо беше ми загубено време! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dima Отговорено 12 Ноември, 2010 Share Отговорено 12 Ноември, 2010 Смях се,ревах,пак се смях и пак ревах,и накрая не разбрах да рева ли или да се смея........Моля някой по-проницателен от мен да ми обясни,може лично да не разваляме кефа на хората от гледането,като им кавем края.НО АЗ НАИСТИНА НЕ РАЗБРАХ КАКВО СТАНА p.s. Гледайтеееееееее супер е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
figil Отговорено 13 Ноември, 2010 Share Отговорено 13 Ноември, 2010 Сериалът е изпъстрен със комични и тъжни моменти.Засегнати са много чуства и емоций ,сюжетът е пъстар и многопластов,обхващаш детайлно главните образи и леко загатваш характера на второстепените ,което дава база за сравнение м/у тях. Gong Hyo Jin не се справи според мен много сполочливо със своят персонаж ,но другите актиьори компесираха с перфектно превъплащение в своите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aksenija Отговорено 13 Ноември, 2010 Share Отговорено 13 Ноември, 2010 Сериалът ми хареса, но честно не очаквах такъв край.Но определено имаше от всичко - смях, сълзи, вълнение ................. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
martisun Отговорено 13 Ноември, 2010 Share Отговорено 13 Ноември, 2010 Гледах го преди време след много колебания. По принцип не обичам трагедиите и реших да го гледам само заради Рейн. Сюжета обаче ме завладя и изгледах сериала на един дъх. Краят пък особено ми хареса - до ден днешен не мога да отговоря на въпроса щастлив ли е или трагичен. Актьорската игра също беше на ниво. Рейн преди това го бях гледала само във Full House и там ми беше прекалено лигав и сладникъв. Тук видях че може да играе по-сериозни роли и се справя доста добре. Естествено след това го гледах в A Love To Kill и стана един от любимите ми актьори. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Paoletkata Отговорено 14 Ноември, 2010 Share Отговорено 14 Ноември, 2010 На мене края ми хареса много,защото беше неочакван и защото за мен е щастлив:освободиха се от всичко и започнаха наново заедно,together forever... Изплаках си очите от щастие Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Камелия Отговорено 18 Ноември, 2010 Share Отговорено 18 Ноември, 2010 До 9 епизод си е комедия и после като се почне и сълзи, сълзи и от време на време смях. Относно края наистина не мога да определя дали ми хареса такъв край или не по-скоро ми беше странен и нетипичен. Случвало ми се е и друг път да попадам на подобен край, но оставяше в мен едно красиво чувство, а тук не знам дали трябва да се радвам или да рева. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
f_lora Отговорено 28 Ноември, 2010 Share Отговорено 28 Ноември, 2010 Тоя сериал тотално ме обърка... В началото беше супер смешен, и сладък, и мил... Бо Ри е най - сладкото дете, което съм гледала в корейските драми , Рейн има невероятна харизма, толкова лъчезарен и така истински си играеше ролята, до един момент, в който ми стана толкова плоско всичко... Всичко стана много преиграно! Омръзна ми да ги гледам как се разкъсват от някакви минали неща, събра ме яд на тая къдравата Се Ра и на майка й ... В тоя момент бях готова да се откажа и да го изтрия, но докторчето ме задържа... Страшно симпатичен актьор, има нетипично лице... Както и да е, догледах сериала и последните серии ме изненадаха приятно! Края ми хареса, въпреки че май малко са го претупали! Остави ми впечатление, че след като Санг Ду и учителката си имат дете, са оставили Ча Бо Ри на Се Ра и нейния мъж, което ми се стори невероятно и неправилно, като се има предвид, че Санг Ду много си я обичаше... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ForEverRain Отговорено 15 Април, 2011 Share Отговорено 15 Април, 2011 Мислех да правя нова темичка за филма, но сега видях, че вече имало такава...Най-любимият ми сериал! Започва някак си по детински, и съвсем несериозно, с много комични моменти, но се превръща в един от най-драматичните сериали, които някога съм гледала. Има много дълбочина в него, въпреки че донякъде е с училищна тематика. Главното в сериала е любовта на Санг Ду към чаровната си дъщеричка (която на 4 годинки е влюбена в своя доктор) и жертвоготовността на бащата към едно дете, изоставено от майка си.Култови реплики: "Аз съм скъпичък. Хилядарка за да ми свалиш вратовръзката...хилядарка за да ми свалиш ризата...още една за да ми държиш ръката...и две за целувка..”( Санг Ду)"Санг Ду, знаеш ли че те харесвам повече от Ън Хуан?” (Мин Ук) Плаках и се смях. Финалът се нарежда между най-добрите някога!Санг Ду (Рейн) е толкова дълбок характер и толкова сладък и привлекателен образ едновременно, че няма какво да коментирам - най-любимият ми филм с него! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ForEverRain Отговорено 15 Април, 2011 Share Отговорено 15 Април, 2011 Смях се,ревах,пак се смях и пак ревах,и накрая не разбрах да рева ли или да се смея........Моля някой по-проницателен от мен да ми обясни,може лично да не разваляме кефа на хората от гледането,като им кавем края.НО АЗ НАИСТИНА НЕ РАЗБРАХ КАКВО СТАНА Финалът беше оставен отворен. Но като се има предвид коя е сценаристката (A love to Kill, Lovers) краят е повече от трагичен! Не само, че съвсем ясно се видя прясната червена кръв разлята по улицата на финала, но и ни показаха съвсем ярко какво бъдеще биха могли да имат ако не се бр случило това. А "щастливият" край отрича сам себе си, защото е невъзможно Санг Ду да остави Бо Ри, и да започне живота си, все едно че тя не съществува. Не и след като като познаваме образа му,след всичко което направи за нея.Когато показаха как Санг Ду най-после излезе от къщата,когато тя го викаше да отидат на училище, а всъщност те двамата лежаха мъртви на паважа, така се разплаках! Това направи финала още по-трагичен! Изобщо тази сценаристка, наистина никога няма да и простя! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alinamalina73 Отговорено 14 Юни, 2024 Share Отговорено 14 Юни, 2024 Добавен нов линк. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts