Jump to content

Recommended Posts

* Seigi no Mikata*
spacer.png

Заглавие: Seigi no Mikata
Алтернативно заглавие: 正義の味方 / Ally of Justice
Българско заглавие: Съюзник на справедливостта
Страна: Япония
Формат: рензоку
Жанр: комедия
Епизоди: 10
Година на излъчване: 2008 г. по NTV
Песен: Okumura Hatsune - Honto wa ne
Базирана е на мангата на Hijiri Chiaki
Wiki

Участват:

Shida Mirai като Nakata Yoko

Yamada Yu като Nakata Makiko

Osamu Mukai като Yoshikawa Naoki

Hongo Kanata като Okamoto Riku

Takizawa Saori като Yamashita Midori

Irie Jingi като Komori Taichi (Jumbo)

Nakamura Shizuka като Komatsu Kyoko

Shimura Rena като Shimazaki Mai

Sano Shiro като Nakata Goro

Tanaka Yoshiko като Nakata Haruko

Tokui Yuu като Nogami Koichiro

Hiraizumi Sei като Yoshikawa Katsuo

Yamaguchi Izumi като Yoshikawa Satomi

Nishiuchi Mariya като Moriyama Chika

и др.

Резюме:
15-годишната Йоко има по-голяма сестра Макико, която постоянно я тормози. Нещата стават още по-трудни за Йоко и по-забавни за зрителя, когато се появява новата мишена на Макико – Наоки. Следват доста забавни моменти с двете сестри и семейството на Наоки.

:essub:

:subs: Свали с български субтитри :click: :click:

:subs: Онлайн с български субтитри  :click:  :click:  :click:  :click:  :click:

Свали с английски субтитри  :click:

Свали с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мнооооого сладка история се очертава! И двете актриси са страхотни, а се оказа че и 'мишената' на Макико участва с нея в Mei-chan no Shitsuji!

Ох, почти го свърших, и ми е толкова мъчно че има само 10 серии Супер игра от всички, и много забавни ситуации! Препоръчвам го на всеки, който има нужда малко да разпусне с нещо оригинално и смешно А и все пак няма втори човек, който да е по добър в злобните физиономии от Ямада Ю!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле това беше супер яко сериалче егати сестрата такова зло але гаджето на Shun Oguri си изигра много добре лошата роля доказа че не е само добра певица но и актриса , супер свежо сериалче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалчето беше много забавно. Препоръчвам го с две ръце. Радва ме, че някой се е заел с превода. Голямата сестра беше убиец. Наистина търпи поне още един сезон,

Off Topic

примерно след като Макико роди

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя сериал ми в топ 10 на японските......а ОСТ-а е просто уникален...и според мен едва ли друга актриса може да изиграе така уникално персонажа на сестрата ....) заслужава си гледането

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото и пъти да преизгледам тая драма, пак няма да ми стане скучно от нея. Ямада Ю, която игра голямата сестра преди хич не я харесвах (даже малко я намразих след Mei-chan no Shituji), но тук направо я заобичах. Надали някой може да изиграе толкова едновременно зла и забавна сестра :Д най-много обаче харесах самата история на сериала...даже и във филм, радвам се, че не съм единствената малтретирана от голямата си сестра :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го доста отдавна и това бе май първото нещо с Ямада Ю, което гледах (ако не се лъжа). Тук е страшна във всеки смисъл на думата ;) На Шида Миирай много и отиваше да играе откачената вечно тормозена сестра, а Мукай Осаму B) - както се казва хубавите ябълки прасетата ги ядат, но пък в случая - Ямада. Приятно сериалче - радост за окото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tози сериал прекалено много ми напомня на мен и брат ми .С няколко разлики че брат ми

Off Topic

няма да се окаже бременен :D

И хем ми е любим хем някакси го ненавиждам ;) ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубава комедийка може да се каже, че я изгледах на един дъх. Двете сестри много ми харесаха страшни физиономии правеха и ми беше супер забавно да ги наблюдавам. Разбира се лошата кака ми хареса най-много отдавна не бях гледал толкова забавен персонаж естествено "Кумако"-то не и отстъпваше като изпълнение на роля, но просто Ямада разцепи мрака с това си превъплъщение. Като се замисля връщайки се назад в спомените за отношенията ми с по-малкият ми брат като бяхме деца това сериалче си е доста актуално макар и тези неща дето аз му причинявах са малко по-безобидни от тиранията на Макико дето я упражняваше върху сестра си тук. Случките дето са ги мислили сценаристите мисля, че са се получили доста добре, а сблъсъка снаха-свекърва беше просто епичен! :D

Също така най ме зарадва и когато изпращя три пъти по 50 000 волта на оня чичка дето нападаше момичета направо чист садизъм и то за да спаси не сестра си, а кутията с храна! :lol2:

Единственото лошо нещо е че епизодите са само 10 искаше ми се да ги гледам тея двете поне още толкова! :D 5 звезди от мен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази дорама я бях гледала преди доста време, но си ми остана една от любимите.

Забавна и много приятна, а двете сестри бяха страхотни.

Напълно си заслужава отделеното време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах много се радвам, че сте се заели да правите субтитри за това сериалче. И до днес е една от най-добрите азиатски комедии, които съм гледал и определено заслужава да му се отдели време и внимание. :panda-145: Дано Ямада се снима в някаква подобна роля страшно много и отиваше да е лоша и горделива таман ще изпере петното покрай резила с посленият й сериал въпреки, че не е виновна за слабия сценарий изпълнен с недомислици.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D прекрасен!

Двете сестри ти влизат под кожата. Колкото ти се иска голямата егоистка - Макико, да я ритнеш едно хубаво, толкова и й се възхищаваш за откровеността. А Йоко е толкова сладка <_<

Ей тук видях как се карат японци :lol:, и това искрено ме забавли.

Абе целия сериал много радва :D и много бързо се гледа ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък що нерви изхабих покрай тоя сериал.Тая голямата сестра ужасно ме ядосваше и дразнеше, нагла и жалка егоистка си беше тя, нищо повече. Добре, че ходеше на работа и печелеше пари, че иначе направо щеше да си е чист търтей.То малката й сестра, каква сестра и беше, направо прислужница. Ама и нея една проста я направили, един път не тропна с крак, все намираше нещо заради, което да прости на сестра си и да я защити. Родителите и те едни бяха, държаха се като някакви хлапета, годеникът/съпруг/ Наоки и той беше толкова заблуден, горкия. Сега идва въпросът защо го изгледах този сериал, щом нищо не ми е допаднало в него. Ами заради Йоко и Рику .Тяхната история ми хареса .Изгледах го и защото ми се искаше да видя поне един момент, в който Макико да покаже, че обича малката си сестра, да покаже сърдечност, ама......................нямаше такъв момент. Докато от страна на Йоко имаше доста, много силен момент за мен е в последната серия, когато се разплака, че обиждат сестра й и я защити. В такива моменти съм съгласна да я защити, защото каквато и да е Макико, сестра и е, но така или иначе пак смятам, че Йоко твърде много се оставяше кака и да я мачка и това много ме дразнеше.Добре, че поне правеше едни сладки муцунки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То малката й сестра, каква сестра и беше, направо прислужница. Ама и нея една проста я направили, един път не тропна с крак, все намираше нещо заради, което да прости на сестра си и да я защити.

Не намираше нищо да я защити или оправдае просто Макико се измъкваше винаги с някакъв луд късмет и изпъкваше постоянно въпреки, че подбудите й за тея геройства дето ги прави винаги бяха абсолютно егоистични. И точно тези й измъквания бяха есенцията на тази комедия. И мен ме дразнеше кумакото с тая нейна отстъпчивост, но за да се получи ефекта от идеята на самата комедия трябва задължително двете сестри да са противоположности! Просто нямаше да е същото ако по-малката беше със силен характер и комичните случки нямаше да са толкова смешни, а и как да се стигне до тях като каката не може да тъпче под чехъла сестричка си. :lol: Истината е че хората трудно променят характерите си дори и да полагат огромни старания и това се вижда достатъчно добре в този сериал..мишката не може да зареве като лъв колкото и да й се иска. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не си допаднахме с този сериал, отказах се да го гледам по средата. Фенка съм на голямата сестра - винаги знаеше какво иска, и в крайна сметка го постигаше (поне до пети епизод). Дразнех се на малката - постоянно да изпълняваш чужди капризи, айде моля ти се! И малоумните родители - ужас, приличаха на родителите на Джан Ди в BOF. Няма я тръпката, която да ме накара да го догледам, затова се разделяме с мир :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До към средата беше забавно. След това безгръбначното малоумие и робска психика на малката сестра, идиотизма на слепия съпруг (те и без това го даваха за по 1-2 минути на серия), кретенизма на родителите и прекалено нагласените ситуации, осигуряващи поредната абсурдна победа на злата сестра стават досадно дразнещи. Минават границата на здравия разум и дори играта на актьорите не може да оправи нещата. Добре че е японски сериал с малка продължителност, иначе корейците щяха да забъркат една боза от 50-60 серии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове