lazeto Публикувано 15 Декември, 2010 Share Публикувано 15 Декември, 2010 A Better Tomorrow (2010) Страна: Южна Корея Също така известен като: Mujeokja Премиера: 16 септември 2010 Времетраене: 124 мин. Жанр: Екшън Режисьор: Song Hae Sung IMDB Участват: Joo Jin Mo - Kim Hyuk Song Seung Heon - Lee Young Choon Kim Kang Woo - Kim Chul Jo Han Seon - Jung Tae Min Lee Kyeong Yeong - Park Kyung Wi Kim Ji Yeong - Aunt Kim Hae Gon - Boss Jung Lim Hyeong Jun - Detective Lee Seo Tae Hwa - Public Prosecutor Jo Jeong Gi Seop - Detective Park Резюме: “A Better Tomorrow” е римейк на хонконгски филм от 1986 година на John Woo, носещ същото заглавие. Римейкът е съвместна продукция между Южна Корея, Хонконг и Япония. Ким Хьок (Joo Jin Mo) е високопоставен мафиот в пристанищния град Пусан в Южна Корея, където негов приятел и колега е И Йонг Чун (Song Seung Heon). Въпреки че Ким Хьок изглежда е на върха на света, той е преследван от спомена за по-малкия си брат Ким Чол (Kim Kang Woo) и майка си, които е изоставил при бягството си от Северна в Южна Корея, което води до смъртта на майка му и арестуването на брат му. След години братята се срещат пак, но Ким Чол вече е полицай, който разследва бандите в Пусан. Така пътищата на двамата братя се пресичат с тези на неговия приятел И Йонг Чун и опасния криминален бос Чонг Те Мин, предал го в миналото. Това е една история за любов и предателство, лоялност и изоставяне, преплитаща четири различни съдби… С български субтитри С английски субтитри С руски субтитри и дублаж Онлайн с руски субтитри Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mackova Отговорено 23 Февруари, 2011 Share Отговорено 23 Февруари, 2011 Май ще съм първата, която ще каже две думи за филма. Разчекнат до безобразие, скучен и банален. Вместо екшън драма се е получило нещо като мелодрама. Само че не можаха да изстискат и капчица течност от мен Жалко за убавците. Изобщо не им отиват на корейците тия големи пушкала. С две думи: римейкът не им се е получил. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Alfons Отговорено 23 Февруари, 2011 Share Отговорено 23 Февруари, 2011 Ами аз го изгледах преди малко и се двоумя дали да го нарека разочароващ или още по зле. Принципно не си падам по римейкове и гледам да ги избягвам, но при такъв кастинг е кощунство да не му се даде шанс. Последните три корейски филма,които изгледах свършиха по един и същи начин прекаляват корейците с тези самоубийства. Гледал съм оригинала преди доста години, но определено не свършваше така. По спомени само Чоу Юн Фат го отнесе накрая. Корейците пак са го ударили на драматизми. Тук обаче доста несполучливи. Като цяло бе направен стилно. Актьорската игра бе на ниво и само това ми поддържаше интереса по края. Май за първи път гледам Jung Woo Sung в такава роля и трудно го познах. Добре се е справил и тук. 6/10 заради каста. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lussy792000 Отговорено 23 Февруари, 2011 Share Отговорено 23 Февруари, 2011 Присъединявам се към мацкова и алфонс. Само добра игра, нищо друго не ми хареса. Историята с братята я бяха направили доста блудкаво, а останалият сценарий- боза. Май за първи път гледам Jung Woo Sung в такава роля и трудно го познах. Добре се е справил и тук. И аз през цялото време си мислех, че е той и му се възхищавах на превъплъщението. Но всъщност това е Jo Han-seon Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Alfons Отговорено 23 Февруари, 2011 Share Отговорено 23 Февруари, 2011 И аз през цялото време си мислех, че е той и му се възхищавах на превъплъщението. Но всъщност това е Jo Han-seon Да. По принцип ги различавам азиатците,но тук как съм се заблудил не знам. Бре, че аз заради Jung Woo Sung изгледах филма. А сега се оказа, че не е той. Ами приличат си Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zlaty_pet Отговорено 25 Февруари, 2011 Share Отговорено 25 Февруари, 2011 Като гледам колко коментари има, явно много ви е впечатлил филмът Аз с такова желание и с надежди седнах да го гледам и на 30-та минута... заспах. Е, на другия ден продължих де, ама... Успели са да направят голяма боза. Мнооого поамериканчено, със всичките дандании, кървища и гилзи. За актьорската игра нямам никакви претенции. Прекрасен Чу Джин Мо, великолепен, както винаги! Сънг Хон също, само отначало нещо не ми достигна. Прав е , ако не е бил доволен на 100%, можеше и още. А за финала какво да кажа... Да ги бяха затрили всичките малко по-рано, че два часа множко ми дойдоха и за малко пак да заспя. Пооляха се. А и колко матРЯл изхабиха Ако не бяха двамата ми любимци, щеше да си бъде пълна загуба на време. Но поне са радост за окото . Та, ако сте от мъжки пол и ви се гледа стойностен екшън, по-добре не гледайте този. И между другото кой ви заприлича на Чонг У Сонг, че не разбрах? Макар че се зверих през цялото време Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mackova Отговорено 25 Февруари, 2011 Share Отговорено 25 Февруари, 2011 Злати, ти пак си получила някакво удоволствие, но аз си останах напълно незадоволена при наличието на толкова Убавци Не ми е ясно защо режисьорът Song Hae-seong така се е изложил, след като зад гърба си има добри заглавия Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
melli Отговорено 26 Февруари, 2011 Share Отговорено 26 Февруари, 2011 Присъединявам се към мацкова и алфонс. Само добра игра, нищо друго не ми хареса. Историята с братята я бяха направили доста блудкаво, а останалият сценарий- боза. И аз се присъединявам към вас. Наистина ако не бяха актьорите едва ли щях и да го догледам, въпреки че по едно време се замислих много сериозно да скокна директно на края. Общо взето тези два часа ми се видяха множко . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
desjer Отговорено 17 Март, 2011 Share Отговорено 17 Март, 2011 Е, преувеличавате! Филмът си е много хубав и интересен, ако го гледате като мен " на час по лъжичка". Наистина е много блудкав филм и ни каст го спасява, ни нищо. Треторазрядна американска "боза" би се получила, ако не бе наблъскан с толкова азиатци. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lidia7 Отговорено 20 Март, 2011 Share Отговорено 20 Март, 2011 На мен филма ми хареса, много добра игра, да не говорим за актьорите, историят също ми хареса, ако не бяха умряли всички може би и на мен щеше да ми е блудкав, но като цяло филма не ме разочарова. Напоследък доста филми изгледах и като не ми харесват ги зарязвам наполовина, този го изгледах на един дъх! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kathie Отговорено 25 Юли, 2011 Share Отговорено 25 Юли, 2011 Амииии, нещо много на американско ми биеше. То корейци и оръжия не е добра комбинация. И то уж екшън, здрави пичове, ма като го удариха на тая мелодрама, никакво съгласуване. Важното е, че изгледах филма докрай без pause бутона, но съм разочарована, като се сетя какви очаквания имах... Ама пък каста си беше убийствен! Joo Jin Mo и Song Seung Heon, и двамата ми са любимци, и как ми се напълни душата да ги гледам заедно, и то като най- добри приятели. 5/10 заради каста и заради това, че по едно време прозвучава мелодията на Clover- La Vida Loca. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Katshi Отговорено 11 Август, 2011 Share Отговорено 11 Август, 2011 На мен пък не ми се стори американски, нито ме разочарова филмчето, тъй като без друго нямах никакви очаквания. В сравнение с това, дето изгледах преди него си беше направо шедьовър...В самия филм не се видя нищо специално и невиждано, което е съвсем нормално...Краят обаче разби надеждите ми, не че не си знаех, че така ще стане, но просто... Накрая така ми се прииска поне двамата главни да оживеят(приятелите говоря), тъй като и без друго любимия ми персонаж в целия филм беше Yeong-choon, даже си представях, че наистина ще се измъкнат с яхтата и кинтите, но..корейките сценаристи и режисьори за сетен път доказаха на своята аудитория, че никога не е късно да се депресираш още повече и че те пък никога няма да си изневерят на стила да килнат всичките главни герои. Мда, четиримата в края на краищата отидоха в отвъдното, та ми се наложи след това да запазя цели четири минути мълчание за отишлите си души(по принцип съм свикнала да запазвам най-много по две минути мълчание, но тука ми дойде малко в повече)... Та..много яд ме хвана за моя любимец(Yeong-choon както споменах)...И ето една от причините всъщност, да не ми се стори американски филма - ако беше такъв несъмнено щеше да има най-малко един главен герой оцелял(или някакъв край, като тоя във Fast five, който бе повече от предвидлива американска боза за мен). Иначе вярно бе, че имаше бая моменти, които можех да пропусна или превъртя, но пък не го направих, тъй като не ми се струваха толкова скучни и отегчителни(както във Fast five, съжалявам, че правя подобно сравнение, но не се сдържам)...Като се замисля няма продукция, която изцяло и напълно да оправдава очакванията на дадения зрител, нито нещо докрай изпипано от екипа, затова и няма да съдя по подобни показатели.. Колкото до останалите главни...Само Kim Hyeok не ме дразнеше, братчето му ми лазеше по нервите, с изключение на момента, в който там разпитваше един престъпник мисля(добре го подреди), жалко само, че така и не ми се доказа като полицай и въобще...Стори ми се твърде недорасъл и хленчещ, неспособен да направи дена точна преценка за хората, нищо не му костваше да прости на брат си, или поне да опита да го доизслуша веднъж. Поне застреля ония накрая, слава богу, имах си аз да не го направи. А за Tae Min какво да кажа..беше си страхлив задник и си остана страхлив задник, с тази разлика, че до края егото му достигна своята връхна точка. Но пък щом е успял да ме раздразни, значи актьорът си е изиграл страхотно ролята на отрицателен персонаж, за което мога да го похваля. Не е лесно да играеш лошия задник, който накрая тъй или иначе умира, пир положение, че ти е пределно ясен факта, че зрителите ще мразят най-вече твоя персонаж...и даже някои ще се радват за смъртта му. хД Еми това е то...Yeong-choon си ми беше най на сърце, поради което Kim Hyeok трябваше да се задоволи само с паста и свиване на рамене(при него не ми хареса това, че така го изпомъчиха горкия и все го караха да стои, като ударен с мокър парцал), а другите двамца Tae Min и Kim Cheol, сякаш просто си се надпреварваха за това кой повече ще ме подразни(дали първия с ужасното си его и злодейство, или втория с нещо, като хленчене и клишета от рода на "Аз го убих. Аз трябваше да умра, но вместо мен умря той...") Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sophiqbush Отговорено 29 Септември, 2011 Share Отговорено 29 Септември, 2011 Имах страшно големи очаквания за този филм предвид силния мъжки каст, но като цяло не мога да си изкривя душата и да кажа, че ме грабна и впечатли особенно като реализация. Самият сценарии куцаше и беше трудно смилаем лично за мен. Чу Джин Мо и Сонг Сънг Хьон бяха страхотни и се напънах да го догледам зареди тях, но втори път не бих си загубила времето с този филм. Оценка 4/10 му давам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts