sinardin Публикувано 21 Март, 2010 Share Публикувано 21 Март, 2010 Strongest Chil Woo Заглавие: 최강칠우/ Choi Kang Chil Woo Още: Strongest Chil Woo, The Mighty Chilwu Жанр: Исторически Епизоди: 20 Период на излъчване: 17 юни 2008 г. - 19 август 2008 г. В ролите: Eric (SHINHWA) - Kang Chil Woo / Choi Chil Woo Goo Hye Sun - Yoon So Yoon Yoo Ah In - Heuk San Lee Un - Ja Ja Jun Noh Min - Min Seung Kook Song Ha Yoon - Yeon Doo Сюжет: Чил У е обикновен градски стражар през периода Чосон. Неговите родители са убити заради борбата си за равенство между бедни и богати, господари и роби. Единственият му останал жив роднина е неговата малка сестричка, която е осиновена от възрастен държавен служител. Сега Чил У живее с мисълта, че трябва да мирува, за да оцелее, но нещата се променят, когато осиновителят на сестра му е убит. Търсейки истината за смъртта му, момичето открива доказателства за убийството не на друг, а на престолонаследника и самата тя попада под ударите на престъпниците. Това събужда у Чил У чувството му за справедливост и той се превръща в отмъстител за всички неправди. По пътя си се среща с писаря Мин и бившия кралски телохранител Джа Джа, които са на свой собствен поход в името на справедливостта и тримата обединяват усилията си. Славата им на покровители на народа бързо се разнася, а с времето разбират, че врагът, когото търсят, всъщност е един и същ... Свали с български субтитри Онлайн с български субтитри Свали с английски субтитри Свали с руски субтитри Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ddzaz Отговорено 15 Май, 2010 Share Отговорено 15 Май, 2010 Сериала е просто супер!Много добре направен,страхотна игра и силно актьорско присъствие!направо ме грабна.Заслужава си гледането. :P Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ddzaz Отговорено 16 Май, 2010 Share Отговорено 16 Май, 2010 Снощи трябва да съм заспала на компа,иначе не бих пратила толкова кратък коментар за филма.Започнах да го гледам заради актрисата от Bois Before Flowers и си признавам че в този сериал ми хареса повече като излъчване.Явно силата и е в трагичните ,а не в комичните роли. След като изтаглих 1 серия и я гледах ,.започнах да тегля и другите и веднага да ги гледам,и нямаше спасение за мен,не знам колко яденета изгорих, докато изгледам сериала! :D Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
martisun Отговорено 12 Януари, 2011 Share Отговорено 12 Януари, 2011 След като ми отлежава на диска почти година, най-после го изгледах. Признавам си, най-вече заради Yoo Ah In, който ми направи силно впечатление в Sungkyunkwan Scandal. И тук най-вече той ми привличаше погледа. И играта му, и визията му крещят за главна роля. Не знам защо той не изигра ролята на Чил У. Може би защото е бил доста млад тогава, но героят му също беше по-младият от двамата и ми беше смешно как Чил У изглежда по-стар от Хък Сан, а всъщност трябва да е по-млад. Отделно, че Eric за мен е много грозен и в тази роля през цялото време ми приличаше на циганин с дръпнати очи. Другаде не съм го гледала как играе, но тук се напъваше доста бездарно. (Да не ме захапят фенките му сега). Goo Hye Sun също не ми хареса как играе. В БОФ не съм обърнала много внимание на начина й на говорене, но тук беше много зле. Думите излизаха от устата й с шумно поемане на въздух, което беше адски дразнещо. Човек има чувството, че преди да си каже репликата е бягала до снимачната площадка. И с този бретон, дето й го бяха издокарали изобщо не ми приличаше на героиня от онази епоха. Самата драма беше забавна и лека и вървеше точно като за запълване на свободното време. Имаше малко Зоро, малко Илджиме, повече смях, по-малко драма и мноого рядко да докара сълза в края на окото. Да обобщя казаното горе с две думи - става за гледане, особено ако сте станали фенки на Yoo Ah In след скандала. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
magic Отговорено 12 Януари, 2011 Share Отговорено 12 Януари, 2011 След като ми отлежава на диска почти година, най-после го изгледах. Признавам си, най-вече заради Yoo Ah In, който ми направи силно впечатление в Sungkyunkwan Scandal. И тук най-вече той ми привличаше погледа. И играта му, и визията му крещят за главна роля. Не знам защо той не изигра ролята на Чил У. Може би защото е бил доста млад тогава, но героят му също беше по-младият от двамата и ми беше смешно как Чил У изглежда по-стар от Хък Сан, а всъщност трябва да е по-млад.Да обобщя казаното горе с две думи - става за гледане, особено ако сте станали фенки на Yoo Ah In след скандала. И аз загледах драмата само заради Yoo Ah In, и ако не беше той, нямаше да я догледам.Иначе съм съгласна с martisun относно забележките за актьорите. Определено Yoo Ah In изпъкваше най-силно в драмата. Въобще този актьор има харизма и запомнящо се екранно присъствие. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CToTaKa Отговорено 12 Януари, 2011 Share Отговорено 12 Януари, 2011 То и самият образ на Yoo Ah In може би беше по-интересен и загадъчен, като допълним и че му отделиха доста "екранно време", става ясно защо се харесва повече. И на мен неговият герой ми хареса повече, дори и като актъорска игра и справяне с ролята. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nenaatoa Отговорено 20 Септември, 2011 Share Отговорено 20 Септември, 2011 Наистина хубав сериал!!! Тоя Ерик не можех да го гледам в Que sera, ама в тоя филм като се облече в черното, като си пусна косата и като си сложи маската (на Зоро) и сърцето ми се разтупка... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
desjer Отговорено 11 Декември, 2011 Share Отговорено 11 Декември, 2011 Най-накрая му дойде редът и на този сериал. Драмата хич не е лоша. Е, последните епизоди пак се дърпаха локуми и можеха да ги посбият малко, но като цяло биваше. Откъм актьорско изпълнение има какво още да се желае. Имаше и гафове, например когато Чил-У спаси принцът от преследващите го стражи и изпонатрашка поне 10-ина души, а в следващия кадър не се видя ни едно тяло - бяха изчезнали яко дим. Но въпреки всичко бе интересно да се видя пазенето на гонга, историята със слона и др. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deninda Отговорено 4 Октомври, 2013 Share Отговорено 4 Октомври, 2013 Интересен е, постарали са се да има и забавна част, и драма, затрогващи моменти, както и вечната поука, че в истинския живот не всичко е само бяло или черно. Не знам до колко е историческата достоверност в сценария, но лично на мен ми е интересно да видя какъв е бил бита на хората преди векове и от други народности. Замислих се за нашите исторически филми и поредици и нещо не мога да се сетя за еквивалент, при нас все е показана историята в най-тъмни и трагични краски с много кахърни елементи, сякаш предците ни са живеели само с проблемите си и нищо друго не ги е интересувало. В драмата сме големи конкуренти на корейците, но взех да се отплесвам от темата. Приятен е сериалът, бих го препоръчала. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitket Отговорено 2 Март, 2014 Share Отговорено 2 Март, 2014 Интересен в повечето време, ако се абстрахираш от детинщините като въздушният скейборд, дърпан от кон, дългото безмоторно летене при схватките, акробатичното яздене и други такива… Наивен, общо взето, но забавен, каквато е една приказка.Създаването на “убийците” беше хубава и оптимистична част и много майтапчийска, докато си “улегнат” взаимоотношенията им. Особено в самото начало, когато бяха само двамата ангели на справедливостта - Черният и Белият – или както те самите се определяха - “тесногръдият дърт книжен червей” и “наглият, безочлив тип”. После се увеличиха на тройка, четворка и т. н., като всеки нов член добавяше свой привкус и цвят на многоликата група.Аналогиите със Зоро бяха много – черните дрехи, маската, подобният кървав знак, конникът, издигащ се на фона на луната, самата идея за справедливият отмъстител и защитник на онеправданите.Не ми допадна прекаленото осъвременяване на някои места и многото убийства, а и дългичък беше – някои серии направо си крещяха, че са направени за пълнеж, например тази за слона. Също много ме подразни и липсата на сносно възмездие.Странен, но приятен акцент бяха и музикалните намигвания. Пък и основната песен беше хубава. Започнах го заради Ерик, но го догледах заради Yoo Ah In. Става, ако нямаш какво да гледаш. Благодаря за българския превод! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Melani_K Отговорено 4 Март, 2014 Share Отговорено 4 Март, 2014 Не ми хареса, нещо недоизпипан и доста повърхностен ми се видя. Май само каста ставаше, но и те не можаха, да оправят недостатъците породени от калпав сценарий и скапана режисура. Добра идея, но недоразвита и представена отгоре-отгоре. Ако сте почитател на историческите филми гледайте само в краен случай за другите - изобщо ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
abador Отговорено 30 Януари, 2017 Share Отговорено 30 Януари, 2017 хах докато се ровя в нета да разбера малко повече , за един артист попадам на друго и стигнах до тук . Не съ голям фен на драмите , но пък съм фенка на някой от артистите .Радвам се ,че го има онлай поне няма да ми се налга да го тегля ... Ерик и епик .. хах ще го пробвам,че ми стана интересно ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alinamalina73 Отговорено 4 Април, 2024 Share Отговорено 4 Април, 2024 Добавен нов линк. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts