Jump to content

Recommended Posts

2r2ndqg.jpg

БЯГ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ

IMDB

Режисьор: Даниъл Лий

В главните роли: Ван Нес У, Анди Он, Ким Хьон-джу, Лун Ти и др.

Държава: Хонконг | Южна Корея

Година: 2003

Език: кантонски | корейски | английски

Жанр: драма | романс | екшън

Сюжет: "Бяг към звездите" е една красива любовна история, подплатена със зрелищен екшън и изключителна хореография. Мей Чун (Ким Хьон Джу) е млада учителка по корейски език, която напуска страната си след като мъжът й я оставя заради друга. Така съдбата я среща с Бонд (Ван Нес У) - кик боксьор, решен да изпълни мечтата си да се изправи срещу световния шампион в свободния стил, Танк (Анди Он). Ненадейно Мей попада в един нов и опасен свят, който крие множество рискове, но също така и възможности. Какви са те и как ще се развие връзката им, ще разберете, ако гледате...

Допълнително:

• Награда за най-добър млад актьор (Анди Он)
  • Номинация за най-добра бойна хореография
  • Номинация за най-добър млад актьор (Ван Нес У)

Личен коментар: За разлика от предишния филм на Даниъл Лий, който гледах, този тук показа класа (въпреки смешно ниската оценка в ИМДБ). Едно от най-големите му достойнства беше реализмът. Боевете, които видях, бяха почти като по книга. Това наистина ме изненада, не толкова заради факта че филмите са си филми, животът - живот, а по-скоро заради пъстрата палитра от бойни спортове и изкуства. То не беше муай тай, винг чун, тайландски бокс, таекуондо, кик бокс, бойно самбо и най-малкото още два-три стила, дето ги виждах за първи път. Гледал съм К1, познавам се с хора боксьори, самбисти и самият аз тренирам винг чун, и останах изключително приятно изненадан, че нямаше измишльотини в техническата част (какъвто беше примерът с Ип Ман 2). По няколко пъти превъртах избрани моменти, но явно хореографът и асистентите му си разбират от работата. Доказателство за това е номинацията на хонконгската филмова академия. Справили са се наистина блестящо.
Моментът, който в ИМДБ са се скъсали да коментират като "недостатък" е любовната история. Явно не са гледали достатъчно корейски филми, защото техните романси са в пъти по-блудкави. Лично мен не ме подразни и за миг, дори ми хареса как я бяха поднесли - с доза свеж хумор, интелигентен диалог и онези погледи и нежни докосвания, които жените толкова харесвате. wink.gif Повече няма да коментирам, само ще обобщя че останах доста доволен и горещо го препоръчвам. Някой ден ще му направя и превод. 7,5/10

СВАЛИ ФИЛМА

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен това е един от "тематично" гледаните филми и изобщо не съжалявам, даже ми хареса повече отколкото очаквах ;)

След изчерпателния коментар отгоре, мога само да добавя, че това е типичния филм за демонстрация на бойни изкуства и боен дух с цел постигане на мечтаната победа .... с привкус на романтичния Ванес и очарователната му учителка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове