Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

No Mercy

Известен още като: Yongseoneun Eupda

Година на излъчване: януари 2010

Режисьор: Kim Hyeong-Jun

Жанр: Трилър/Криминален

Продължителност: 123 м.

Език: Корейски

imdb-logo.png

Уастват:

Seol Kyeong Gu

Ryoo Seung Beom

Han Hye Jin

Още:

Seong Ji Roo

Nam Kyeong Eup

Lee Jeong Woo

Joo Sang Wook

Ahn Eun Jung

Kim Hyeok

Сюжет:

Съдебният лекар Канг (Seol Kyeong-Gu) е назначен да изследва разкъсан на 6 части труп на жена.Професорът бързо разбира, че мястото,

където е открито тялото на жертвата не е мястото на престъплението, и достига до извода, че убийството не е изолиран случай на брутално

насилие, а е по-скоро съобщение за следователите. Детектив Мин (Han Hye-Jin) открива, че уликите водят към фанатика природозащитник

И Сунг-хо (Ryoo Seung-beom), който е веднага задържан.Но с ареста му, случаят не се решава, а се заплита, особено когато дъщерята на

професор Kанг е отвлечена. Манипулативната игра започва, но кой и докъде може да стигне...

Лично мнение:

Очаквах филма и се оказа добър, определено заради краят.

Странен филм в това, че изведнъж научаващ всичко, без да мислиш над онова, случилото се....

Интересен с това, че е трезво въздействащ заради реда на случващото се и задържа тръпката до последния кадър ..

Провокативен за човешките емоции и възприемания (поне за моите): тънка история, жестока истина, тъжен край.

Хубав трилър за любителите на жанра, заради заглавието, заради историята...гледайте...

Български субтитри: :click:

Свали филма с български субтитри: :click: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четеш ми мислите, тъкмо търсех дали има тема за този филм. :)

Гледах го в събота следобяд и успя да ми скапе настроението за цялата вечер с този

безумно трагичен финал, дори като за корейски филм.

Иначе доста добър трилър, твърде натуралистичен, на места направо може да накара "От местопрестъплението" да се срамува в ъгъла, което обаче (както се оказа накрая) не е било самоцелно, а още един ужасяващ щрих към развръзката.

А Seol Kyeong-gu е актьор - чудовище (това го казвам в добрия смисъл на думата :) ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър трилър. Малко лъхаше американско, ама с корейски привкус. Този филм ми даде отговорите на въпросите, които си задавах в Man of Vendetta. Добър сюжет, добре развита основната идея, абсолютно непредсказуем. Краят не ме шокира, явно вече съм им свикнала и се концентрирам повече на развръзката, така че краят си ми е просто завършек. Изненада ме Сосоно- тази роля повече й отиваше от в Чумонг

Интересно ми е Мацкова какво мисли за филма :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно ми е Мацкова какво мисли за филма :)

Мацкова се е свила виновно в ъгъла и още тази вечер ще се опита да се поправи и да гледа филма, който я чака наистина от доста време :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мацкова го изгледа с голямо закъснение. Исках да пиша още вчера, но форумът беше си взел почивка. Дали защото не успях да го изгледам наведнъж, нещо ми се позагуби ефекта. Историята имаше потенциал, но не можаха да го развият докрай. Може би прекалено бързо ми стана ясно, че става въпрос за отмъщение от сорта "око за око". Е, аз харесвам тази идея, но я точеха твърде дълго и без достатъчно нарастващо напрежение.

Докторът ме разочарова с неговото мислене, че мъртвите не протестират и могат да бъдат унижавани. Е, беше наказан по гаден начин.

А Сосоно направо ми беше излишна и скучна. Но номерът с аквариума ми хареса. Убиецът излезе човек на изкуството :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми. Първата половина наистина вървеше малко мудно, но после всичко си дойде на мястото.

Идеята беше интересна. А краят беше най-логичното, което можеше да се случи.

Ама как умеят /в сцената с аквариума/ и най-извратеното нещо да ни поднесат по естетичен начин! Откъде го измислиха - с тези розови листенца!

Финалните думи за болката и прошката също ми харесаха. И много истина имаше в тях. За съжаление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса филмът.

Най-силният момент за мен бе,

когато показаха как професионалната рутина може да е най-ужасяващото нещо на света.

zlaty_pet, и аз не можах да се сетя в каква връзка са

розовите листенца.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

zlaty_pet, и аз не можах да се сетя в каква връзка са

розовите листенца.

Дес, аз не се опитвам да задълбавам в тази посока. Просто идеята ми хареса. Факт е, че успяват да намерят красотата и в най-извратения момент.

Както казва Мацкова по-горе, убиецът е човек на изкуството :P .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама и двете сте забравили кавичките около "човек на изкуството". :28558:

Ами аз вече не си спомням добре, ама той не беше ли нещо свързан наистина с изкуството, нещо за Венера ставаше въпрос.... :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много бавно ми тръгна този филм и първият час ми липсваше нетърпението, което усещам в други криминални филми - да разбера защо и как ще отмъсти убиецът. Но когато взе да се разплита историята и малко по малко взех да разбирам накъде отиват нещата, определено се "разбудих". Че краят надмина очакванията ми - факт! Но не защото

всички измряха, а заради бруталното осъзнаване на професора, че през цялото време тялото е било на дъщеря му. Сцената с листенцата беше страхотна, защото първо ми навя мислите, че убиецът все пак е направил нещо красиво за невинната дъщеря на лекаря и е омекотил усещането за смъртта като за нещо грозно. До момента, в който истината започна да си пробива път към мозъка ми и осъзнах, че сценаристът е болен гений, за да измисли нещо толкова жестоко и нечовешко. Определено след това смятам да се "полекувам" с някоя наивна, но позитивна драмичка. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като вчера изгледах филма за втори път реших, че трябва да изкажа възхищението си тук. Много ми харесва това, че в доста от корейските филми, в които „криминален” фигурира като жанр се набляга на преплетена човешка история, в която са замесени доста персонажи. Сещам се за филми, в които горе-долу замисъла е подобен - “Princess Aurora”, “Seven Days”, “The World Of Silence” и “White Night”.

Този също е такъв тип и то със страхотна история.

Един баща, който е решен на всичко за да спаси дъщеря си, несъзнателно „убива” други хора и действията му от миналото естествено не остават не наказани.

Края е фантастичен! Открих за себе си голяма симболика, когато се самоуби и му потекоха кървави сълзи. А и последните думи бяха много силни: „Знаете ли кое е по-тежко от смъртта? Да простиш. Защото тази мъчителна болка измества прошката.”

А Сол Гьонг Гу, който играе главната роля съм го гледал и във филма „Oasis”. Там също беше невероятен, заедно с Мун Со Ри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове