Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

ОТБОР БОЙЦИ

Продължителност: 109 мин.
Режисьор: Нам Санггук (남상국)

Сценаристи, Панг Чусонг (방추성), На Хьон (나현), Шин Тонгик (신동익) и Нам Санггук (남상국)

В главните роли:
Ким Тонгуан (SHINHWA)
Хьон Бин
Чо Ан
Чин Техьон
Мун Чиюн
Чон Чехьонг
И Киу
Пак Чийон

Ким Йонгхо

Ким Капсу

Чонг У

Сюжет:
След публичен скандал директор на училище е принуден да събере в
училищния отбор по таекуондо банда побойници, двама от стария славен
отбор и един ”провален” инструктор. Сформираният екип (едвам) отговаря на
изискванията на спорта, но всеки от тях мисли за предстоящи състезания и желае успехи.
Дали силната воля е достатъчна стъпка към върха?

Лично мнение:
Много лека, но в същото време поучителна спортна драма, с повече
силни и по-малко слаби страни. Приятна и реалистична история, която
с всеки следващ кадър се донапластява от характери - добра актьорска игра,
а камерата много ”привлекателно” отчита движенията и ударите, както и емоциите.
Отличително е и редуването на весело и тъжно, ”живите” моменти с
борбата на духа на всеки от героите, които са страшно силни като отделни
индивиди.
Е тук е според мен и минусът, няма главен герой, който да поддържа сюжета,
но все пак е приятно да наблюдаваш трудно съвместими „герои”, супер
ефективни на ринга, за единната цел.
За пореден разбрах нещо много вярно:
Не върви пред мен, може да не те последвам. Не върви зад мен, може да не те водя.
Върви до мен и ми бъди приятел. (А. Камю)

:essub:

С български субтитри: :click:  :click:

Онлайн с български субтитри  :click:

С английски субтитри:  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се , че филмчето го гледах заради Бини . Много ми хареса в ролята на мълчалив сърдитко .

Предпочитам го със сериозно изражение на лицето , затова макар и старичка - ролята му отново прави впечатление .

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оууу филмчето на мен лично много ми хареса.

Е може би едната причина е че тренирам Таекуондо, но и като цяло филма наистина е привлекателен и приятен за гледане. Сюжета не е като да е нов и мн елементи могат да се видят и в други филми, но играта на актьорите е добра и на моменти филма даже е забавен, което много ме зарадва, а и всичко относно побоищата беше реалистично (може би си 1 изключение но...).

С 3 думи: Филмът си заслужава

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страшно забавно и отпускащо филмче! Препоръчвам го за гледане във весела компания, а дори и да не е весела - настроението само ще си дойде. Ако трябва да съм честна, не очаквах кой знае колко от този филм като четох резюмето, но в скуката си го свалих... Добро попадение. Особено в началото, когато постоянно на заден план се появяваше някакъв странен разсъблечен тип, който привличаше вниманието ни и през половината филм му се чудехме "Абе какво прави този там?" :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свежарска и забавна комедийна драма (отново). Поне това е стилът за мен, "екшън" никъде не видях. :)

Филмът попадна под полезрението ми заради Хьон Бин. Въобще не съжалявам за отделените близо два часа. :) Браво!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A тоя филм страшно много ми хареса. Много смях и голям кеф заради taekwondo-to. По начало съм си луд фен на бойните изкуства, а и с тея актьори и музиката( песента на Opus) страшно много съм се забавлявала! Нямам никакви забележки, голям кеф ми беше да го гледам! Kim Dong-wan много му се радвах, отиваше му тази роля!

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много приятен и позитивен филм.

И аз заради Бини го дръпнах, естествено, но се оказа, че в него играят все симпатични и познати актьори/с изключение на главният побойник-спортяга/.

Lee Ki Woo е голям сладур, а тук ми беше наистина най-забавния от всички с тази балетна стойка и шпагати, които правеше.

Бинито също добре се представи, но моите адмирации за Ким Донг Уан най-вече.

В инфото му в wikipedia видях, че има номинации и награди като актьор в TV сериали, а за тази си роля и номинация за Blue Dragon. Прясно видео с поздрав.

Както виждам и той се е разхубавил и възмъжал в казармата..;)

Още един талант, който не познавах и харесах от пръв поглед. Пее прекрасно, танцува, а и като актьор също се представя отлично.

Тепърва след отбиване на военната служба и него го очакват нови проекти и има да му се радваме.

Песента на Opus и аз я обожавам..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам, хубаво филмче са направили преди десетина години.Разчувстваха ме последните минути и ме изпълни с вярата ,че спорта обединява.

Поучително, без захар, както сме свикнали в последно време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изненадана и възхитена съм от филма! Толкова неистов смях на моменти, неподправен уличен език, бой, спортен хъс, борба за победа, но и няколко сериозни момента, които силно ме развълнуваха. Майсторство си е от тази "манджа с грозде" да се направи въздействащ филм, но те си го могат азиатците. Ролята на Бини не беше кой знае какво, но на него каквото и да му дадат, все е перфектно изиграно. Но мисля, че това допринесе отбора да се възприеме като един герой. Всеки от тях беше много различен и характерен образ и на всеки беше обърнато внимание равностойно. Имаха различна мотивация да се присъединят, но беше чудесно да се гледа как израстват и се променят, как се борят със себе си и с другите и хвърлят и последните си сили за победата. Последната борба ме изпълни с еуфория, все едно бях там. Страхотно чувство оставя, струва си да се гледа. Благодаря за българските субтитри!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха балетистчето ме уби! Все се чудех какъв е тоз голия, дето няма няма и току цъфне в пейзажа  :28558:

Филмчето става, типично спортно-състезателно: отбор от аутсайдери барабар с изпаднал треторазряден треньор, сблъсъци на характери и постепенно сработване, а за капак супер хипер ултра мега важен турнир, от който им зависи живота. Стара и работеща рецепта, не лошо изпълнена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове